Η νέα σελίδα δε θα γυρίσει από μόνη της….

Η χθεσινή γενική συνέλευση της ΚΑΕ Ηρακλής και του ιδρυτικού σωματείου της που μετετράπη σε ενημερωτική για τα μέλη του συλλόγου έδειξε πως κάποια στιγμή πρέπει να εμφανιστούν επιτέλους οι σιωπηλές, για δικούς τους λόγους, ομάδες Ηρακληδέων ή μεμονωμένοι Ηρακληδείς και να κάνουν το βήμα μπροστά. Να βοηθήσουν ο καθένας όπως μπορεί τη νέα σελίδα του τμήματος μπάσκετ, όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

Έδειξε επίσης, με την σημαντική συμμετοχή απλού κόσμου, τη βούληση να βοηθηθεί το τμήμα και πάλι απ’ τη “βάση”, όπως έγινε όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις τρελές τακτικές απέναντι της.

Έδειξε, η “βάση”, τη βούλησή της επίσης να κυνηγηθεί νομικά το καθεστώς που κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να οδηγήσει μια ΚΑΕ στην Α1 που είχε μηδαμινό χρέος, δικό της γήπεδο, γεμάτο κόσμο, με καλό ρόστερ και προπονητή, στον… υποβιβασμό με 13 ομάδες και με 350 χιλιάρικα χρέος.

Με κάκιστο όνομα στην αγορά και εξευτελιστικές ιστορίες να τη συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια. Από κατηγορίες για “χαμένα” δελτία, πλαστογραφίες, συμβόλαια των 800 ευρώ, λάθος ισολογισμούς και μπάτζετ, μέχρι αποχές μήνα Σεπτέμβριο, αποχωρήσεις παικτών μεσούσης της σεζόν και ώρες πριν από κρίσιμα ματς και εν τέλει υποβιβασμό με 7 παίκτες και 2 έφηβους.

Αυτά όλα, όπως έδειξε η χθεσινή βούληση της “βάσης” δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν και να μείνουν έτσι. Είναι ίσως μεγαλύτερης σημασίας, σημειολογικά για το μέλλον, απ’ το να κυνηγά έναν καλό παίκτη ή έναν δυνατό προπονητή. 

Η άλλη βούληση είναι να βοηθήσει και πάλι αλλά με το δεδομένο να δει κάτι να γίνεται. Γι΄αυτό και ο χρόνος πιέζει και οι λύσεις δε φαίνονται και πολλές στον ορίζοντα. Οι “ομάδες” που ήθελαν να βοηθήσουν, φαίνεται ότι δεν μπορούν οικονομικά να σηκώσουν το βάρος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά. Είναι χρέος του Γ.Σ. να τους κρατήσει κοντά, να συνθέσει μια δύναμη “κρούσης” που θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να βρεθούν λεφτά και λύσεις.

Η επιτροπή Πρωτοδικείου μπορεί να έχει τυπικό ρόλο, όμως η νέα διοίκηση που θα προκύψει μόνο τυπική δε θα είναι. Υπάρχουν χρέη, υπάρχουν ευθύνες, υπάρχουν απαιτήσεις και δικαίως. Σε αυτά θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και πάλι απ’ τον “ερασιτέχνη” που δυστυχώς παίρνει κι αυτό το “καρπούζι” στη μασχάλη.

Όπως πέρσι έγινε μεγάλη και θριαμβευτική προσπάθεια για τα χρέη, όπως έγινε μέσα σε έναν μήνα μια νέα “σελίδα” για το ποδόσφαιρο, όπως έγινε μέσα σε δυο μήνες ένα ολοκαίνουργιο τμήμα βόλεϊ, όπως προχώρησε και αναπτύσσεται περήφανα ο στίβος και το κολύμπι, έτσι πρέπει να γίνει και με το μπάσκετ. Νέτα, σκέτα. Και να βοηθήσουν όλοι, ξεκάθαρο. Ούτε εσωστρέφειες, ούτε υψηλή κριτική, ούτε απ’ τον καναπέ, ούτε “λυκοφιλίες”. Όλοι μαζί, η νέα σελίδα δε θα γυρίσει από μόνη της.

Είναι η ώρα να μετρηθούμε και πάλι, που λέει κι ένας φίλος απ’ τα παλιά… 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top