Καμπερίδης: «Η Γερμανία παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό»

Πολύ δύσκολο αντίπαλο, που βασίζει πολλά για το παιχνίδι της σε Σρέντερ και Λο, χαρακτήρισε ο Σάββας Καμπερίδης τη Γερμανία, αποψινή αντίπαλο της Ελλάδας στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ. Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη ανέλυσε το παιχνίδι των γηπεδούχων στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Η Γερμανία είναι μια ομάδα η οποία παίζει σε υψηλό ρυθμό, που της δίνουν κυρίως τα δύο γκαρντ, ο Σρέντερ και ο Λο. Πρόκειται για δύο παίκτες τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε, να περιορίσουμε, τόσο την εκτέλεσή τους όσο και τη δημιουργία τους γιατί είναι αυτοί οι κύριοι τροφοδότες τόσο των ψηλών όσο και των πολύ καλών spot up σουτέρ που έχουν, με κυριότερους στον Ομπστ και τον Βάγκνερ.

Ο Βάγκνερ είναι ο πιο ποιοτικός τους περιφερειακός, γιατί έχει παιχνίδι τόσο με το σουτ όσο και με τη μπάλα στο έδαφος και σίγουρα θα πρέπει να τον περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Η Γερμανία είναι μια ομάδα η οποία δεν έχει post up παιχνίδι και ίσως αυτό μας βολεύει ειδικά στις στιγμές που παίζουμε άμυνα με αλλαγές. Βέβαια όταν παίζουμε αλλαγές θα πρέπει να υποστηρίξουμε πολύ τους ψηλούς οι οποίοι θα πρέπει να καταφέρουν να μείνουν μπροστά στους δύο κοντούς της Γερμανίας που προανέφερα.

Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, όπως είπα, σε υψηλό ρυθμό το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να μας ευνοεί καθώς είμαστε καλοί στο ανοιχτό γήπεδο. Σίγουρα όμως η Γερμανία είναι μια ομάδα με ποιότητα, με ατομικό ταλέντο και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, συγκεκριμένα πλαίσια και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που το εκτελούν με συνέπεια και γι’ αυτό το λόγο το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top