Καμπερίδης: «Πάθος, ομαδικότητα και μεγάλα σουτ – Θα συζητήσουμε με τη διοίκηση»

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου: “Περιμέναμε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά, με τα οποία εξελίχθηκε. Η Λάρισα είναι ομάδα με μεγάλη ικανότητα στο σκορ, έχει παίκτες που μπορούν να βάλουν προσωπικά καλάθια, έχει αρκετούς παίκτες πολύ ικανούς στο περιφερειακό σουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα, ενώ είχε τη διάθεση, δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και την απαραίτητη σκληράδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδικό άστοχο δίποντο της Λάρισας ήταν το lay up του Ken Brown στο τέλος του ημιχρόνου. Είχαμε χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ, κάτι που βέβαια συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν εντελώς διαφορετική.

Παίξαμε καλύτερη προσωπική άμυνα, βάλαμε το κορμί μας στις επαφές και παίρνοντας δύναμη από την άμυνά μας, προοδευτικά αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα και στην επίθεση. Κάναμε κάποια λάθη, που κόντεψαν να μας στοιχίσουν, γιατί χάσαμε την επαφή μας με το σκορ, αλλά νομίζω ότι το πάθος και η ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα στις κρίσιμες στιγμές, κάτι που δεν συνέβη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, όπου δεν είχαμε την εικόνα που θα έπρεπε, ήταν αυτά που στο τέλος καθόρισαν και το αποτέλεσμα.

Βεβαίως για να κερδίσεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, χρειάζονται και μεγάλα σουτ. Εμείς είχαμε παιδιά που βγήκαν μπροστά, πήραν δύσκολα σουτ κι ευστόχησαν κι έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Είναι η πρώτη νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια εκτός έδρας. Νομίζω ότι, μετά από μια τέτοια νίκη μπορεί η ομάδα να κοιτάει με άλλη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Ρωτήθηκε για την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο και απάντησε: “Νομίζω ότι η άμυνα με αλλαγές, που επιλέξαμε να παίξουμε στο τέλος και οι συγκεκριμένοι παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν, κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και με τον Ηρακλή, που πάλι είχαμε γυρίσει, όντες πίσω στο σκορ, ήταν αυτοί που έβαλαν τις βάσεις. Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μάρκαρε πέντε θέσεις στο γήπεδο σήμερα (16/12) και ήταν συγκλονιστικός. Είδαμε κοντούς παίκτες να προσπαθούν να βάλουν το κορμί τους στο low post για να μαρκάρουν ψηλούς. Νομίζω ότι τα παιδιά ήταν αποφασισμένα να δώσουν ό,τι έχουν και γι’ αυτό το λόγο καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε”.

Για την κατάσταση του Vladimir Dragicevic, ανέφερε: “Ο Dragicevic, καταρχήν, έκανε πριν το παιχνίδι δυο ενέσεις στη μέση για να μπορέσει να παίξει. Είχε έναν τραυματισμό από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα αξιολογηθεί η κατάστασή του. Το γόνατό του ήταν πολύ πρησμένο. Ο ίδιος δεν μου είπε τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο και το διαπίστωσα από την πρώτη φάση, ότι δεν μπορούσε να παίξει. Ήθελε να δοκιμάσει να βοηθήσει, αλλά, προκειμένου να βλάψει την ομάδα, ζήτησε ο ίδιος αλλαγή, παρότι ήταν πρόθυμος να θυσιάσει την υγεία του”.

Για τις φήμες περί παραίτησής του, είπε: “Όλο αυτό το διάστημα, που είμαι στην ομάδα, δεν έχω εκφράσει ποτέ το παραμικρό για τις δυσκολίες που υπάρχουν, γιατί δεν ήθελα και δεν θελω να προσπαθώ να δικαιολογούμαι για καταστάσεις μέσα στην ομάδα και να τις χρησιμοποιώ ως άλλοθι για την εικόνα, που είχαμε σε κάποια παιχνίδια, ή που έχουμε ή ακόμα και για το πώς χτίστηκε η ομάδα κ.ο.κ. Η ομάδα έχει αρκετά θέματα, το ξέρουμε, γίνεται προσπάθεια. Όσο για τις φήμες, δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να τις αρνηθώ. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση, με τους ανθρώπους της ομάδας να δούμε τι είναι το καλύτερο για την ομάδα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top