Καμπερίδης: «Σημαντική η νίκη για να ‘χτίσουμε’ καλό σερί»

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Καθοριστικό στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Είναι μια ομάδα, που βασίζεται στους δυο Αμερικανούς guard, στον Armstead και τον Moody, οι οποίοι παρότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι εξίσου επικίνδυνοι, καθώς μπορούν τόσο να δημιουργήσουν τα δικά τους σουτ, όσο και να προκαλέσουν ρήγματα και να δώσουν ευκαιρίες στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Το πρώτο σημείο του παιχνιδιού που θα πρέπει να ελέγξουμε, είναι το αμυντικό transition. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είμαστε σωστοί και πειθαρχημένοι στο πως θα εκτελέσουμε στην επίθεση. Να κάνουμε καλές επιλογές, να μην δώσουμε εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, να μην υποπέσουμε σε επιπόλαια λάθη, που θα τους δώσουν την ευκαιρία να πετύχουν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, όπου είναι πάρα πολύ αποτελεσματικοί.

Καθοριστική θα είναι επίσης η άμυνα ένας εναντίον ενός, αφού πολλές φορές οι δυο παίκτες που προανέφερα, επιτίθενται έξω απο το σύστημα της ομάδας. Η μπάλα καταλήγει στα χέρια τους, όταν κάτι ‘χαλάει’ και επιτίθενται ένας εναντίον ενός.

Το τρίτο σημείο αναφοράς του αντιπάλου είναι ο Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι ο κύριος εκφραστής όλων των off screen παιχνιδιών, που έχουν. Πρέπει να είμαστε μαζί του και να μην του δώσουμε χώρο να εκτελέσει, αφενός γιατί είναι πολύ αποτελεσματικός, αφετέρου γιατί πολλές φορές πετυχαίνει καλάθια ψυχολογίας, που αλλάζουν το momentum του αγώνα και βάζουν την κερκίδα στην εξίσωση.

Η ατομική ετοιμότητα και η συγκέντρωση στο ομαδικό πλάνο θα είναι τα δυο στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τον νικητή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας μετά τα δυο συνεχόμενα νικηφόρα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να πετύχουμε μια ακόμη νίκη και με δεδομένο ότι έπονται δυο συνεχείς εντός έδρας αναμετρήσεις. να μπορέσουμε να ‘χτίσουμε’ ένα καλό σερί, που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να έρθουμε πιο κοντά εκεί που πιστεύουμε ότι μας αξίζει”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top