ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Το «love story», ο έτοιμος «Μπίδης» και η σωτηρία

 

Όλη την εβδομάδα ενεργοποιήθηκε (πάλι καλά) ο Οργανισμός ΠΑΟΚ, βρέθηκε κόσμος στο «Παλατάκι» και έδωσε κίνητρο στους παίκτες να βγάλουν ενέργεια και περίσσιο πάθος, φτάνοντας σε μια νίκη ανάσα κόντρα στον Ήφαιστο, μια ομάδα καλύτερη από πλευράς ρόστερ και σαφώς με μεγαλύτερο μπάτζετ.

Άλλωστε το μπάτζετ δεν κάνει ομάδες και αυτό ήταν ένα δείγμα της αποτυχημένης πολιτικής να χρεωθεί τα τελευταία δυο χρόνια με υψηλά συμβόλαια παίκτων φέρνοντας χρέη στην ΚΑΕ καθαρά από λάθους χειρισμούς (Γαλατσόπουλου-Πρέλεβιτς-Σταυρόπουλου-Ζουρνατσίδη-Παπαθεοδωρου).

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους. Το πιο σημαντικό το απόγευμα του Σαββάτου πέρα από την μεγάλη νίκη ήταν η παρουσία στο γήπεδο τόσο του Γιώργου Σαββίδη όσο και του Κώστα Αμοιρίδη που αποδέχτηκαν το κάλεσμα. Η οικογένεια Σαββίδη και ο Αμοιρίδης είναι οι βασικοί χρηματοδότες του μπάσκετ του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και αξίζουν σεβασμό.

Το ντεμπούτο του Κώστα Χαραλαμπίδη στο πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ομάδα, δεν λιγοψύχησε, δήλωσε παρών και μάλιστα είναι άξιο αναφοράς ότι στη συνέντευξη τύπου δεν κρύφτηκε και ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ότι είναι «έτοιμος» για την πρόκληση.

Ο σοβαρός τραυματισμός του που υπέστη στο γόνατο, στις 25 Νοέμβριο του 2014, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ για το Eurocup, στην Πολωνία, στάθηκε η αιτία για να πει αντίο πρόωρο από τους αγωνιστικούς χώρους ο Κώστας Χαραλαμπίδης μετά από μια πολυετή καριέρα στο μπάσκετ, ανακοινώνοντάς το στις 09 Μαΐου 2016.

traumatismos xaralampidi zielona gora paok 84 77 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από τότε ήταν μόνιμα συνεργάτης αρχικά του Σούλη Μαρκόπουλου, μετέπειτα του Ηλία Παπαθεοδώρου και πρόσφατα του Κώστα Φλεβαράκη, για να τον διαδεχτεί ουσιαστικά από το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου που πήρε και το χρίσμα μετά από αμφιταλάντευση.

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν θα πρέπει να ξεκαθαριστεί απευθείας και να σταματήσει κάθε σκέψη για άλλον προπονητή τύπου Σκουρτόπουλου και Μέξα και να στηρίξουν μέχρι το τέλος τον Χαραλαμπίδη με όσο ρίσκο και αν υπάρχει σε αυτό.

 

pagkos soulis vareze paok

Μακάρι μέσα από αυτή τη μάχη να μην «καεί» ο «Μπίδης» και το επόμενο καλοκαίρι εκτός από την σωτηρία του ο ΠΑΟΚ να κερδίσει και ένα προπονητή δικό του για πολλά χρόνια.

Αυτό θα ήταν η ευχή όλων που σκέφτονται σαν ΠΑΟΚ και όχι με συμφέροντα.

Αυτό το καλοκαίρι που πέρασε είχα εκφράσει την άποψη μου και ήμουν υπέρμαχος της λύσης Φλεβαράκη, καθώς η εμπειρία του έπαιξε το ρόλο του στο σχεδιασμό, μέσα σε μια εβδομάδα που πήρε την «καυτή πατάτα» έφτιαξε μια ομάδα που ήταν η ίδια που κέρδισε την Λάρισα με 27 πόντους, αλλά και τον Ήφαιστο με 20 πόντους.

Ο Φλεβαράκης για τους λόγους που ξέρει η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν στηρίχτηκε. Καταρχήν δεν ήταν ποτέ επιλογή του Σταυρόπουλου, ποτέ δεν υπήρξε στην ατζέντα του, η υπόδειξη προπονητή έγινε από τον Ερασιτέχνη και πιο συγκεκριμένα από τον Θανάση Κατσαρή, όμως ούτε και αυτός τον στήριξε.

Ο Φλεβαράκης φταίει απόλυτα ο ίδιος που δεν ζήτησε από την πρώτη μέρα που ανέβαλε συγκεκριμένα πράγματα και γι αυτό ήρθε και το τέλος. Υποχώρησε στο θέμα του συμβολαίου του παίρνοντας λιγότερα από τα συμφωνημένα, δεν ξεκαθάρισε το ρόλο του συνεργάτη του Κώστα Παπάζογλου και δεν πήρε κοντά του ως μάνατζερ τον Χρήστο Τσέκο που τον ήθελε και το ζήτησε πολλές φορές.

Τίποτα από όλα αυτά δεν τα διεκδίκησε, πάλεψε καθημερινά στο γήπεδο όμως το 1-4 στο ελληνικό πρωτάθλημα και το 0-3 στην Ευρώπη τον έφερε στην πόρτα της εξόδου.

Τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και τις δυσκολίες κανείς δεν τα ξέρει ακριβώς και αν δεν προτάξεις το πρόβλημα δεν πρόκειται κανείς να σε υπερασπιστεί.

Ο Φλεβαράκης έχτισε μια ομάδα με παίκτες που βρήκε, χρήματα δεσμευμένα, όμως δεν στήριξε το δικό του οικοδόμημα όταν έπρεπε χτυπώντας την μπουνιά στο τραπέζι και αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι νωρίτερα. Μοιραία «φαγώθηκε» αφού δεν είχε ποτέ υποστηρικτές εντός της ομάδας που δεν τον πίστευαν ως προπονητή.

Πάμε στο κεφάλαιο Κώστας Χαραλαμπίδης. ΠΡΕΠΕΙ να στηριχτεί και να προστατευτεί από όλους. Μπαίνει στη «φωτιά», το αποτέλεσμα και η εμφάνιση με τον Ήφαιστο του βάζουν θετικότατο πρόσημο στην πρώτη του παρουσία σε πάγκο.

w04 144338xaral 720x400

Είναι δημιούργημα ΠΑΟΚ και θέλει δυο φορές περισσότερη προσοχή από όλη την οικογένεια να μην «καεί». Θα έρθουν μεγάλες νίκες και ήττες μέχρι το τέλος. Όταν έρθουν οι στραβές δεν θα πρέπει να αδειάσουν τον Χαραλαμπίδη να τον στηρίξει η διοίκηση, αξίζει το ρίσκο, αφού ο «Μπίδης» δεν έχει χρόνια που έβγαλε την φόρμα του.

Όπως είπε χαμογελώντας στη συνέντευξη τύπου μετά τον Ήφαιστο «καλύτερα παίκτης» σε αυτές τις περιπτώσεις, ο λόγος του ωστόσο δείχνει έναν άνθρωπο αποφασισμένο, που δεν φοβάται την ευθύνη της θέσης, είναι σίγουρος για τον εαυτό του και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να υπάρχει άγνοια κινδύνου.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με αυτόν προπονητή και κάθε άλλη επιλογή δεν θα πρέπει να ξαναβγεί στην δημοσιότητα για το καλό της ομάδας, άλλωστε είναι προτιμότερο να βρεθούν χρήματα για ενίσχυση του ρόστερ, για να βγει πιο σίγουρα η χρονιά, παρά λύσεις Σκουρτόπουλου, Μέξα. Έλεος.

Από την ημέρα που απολύθηκε ο Φλεβαράκης και μετά είδαν το φως της δημοσιότητας και γράφτηκαν πράγματα που δεν τιμούν τον μεγάλο μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Δηλαδή να μιλάει ο Νίκος Σταυρόπουλος με τον Σκουρτόπουλο να προτείνει όπως γράφτηκε συμβόλαιο διετές (αυτό αν θα ήταν ένα ακόμη τραγικό λάθος) και να ψάχνει εγγυήσεις για τα χρήματα του και αλλαγές παικτών λες και θα ερχόταν ο σωτήρας.

Όλα αυτά τα «τάπωσε» ο Κατσαρής που όλο αυτό το διάστημα λειτουργεί ενεργά στο θέμα της ΚΑΕ, έχει τον τελευταία λόγο σε αρκετά θέματα ως «σκιώδης πρόεδρος».

Η εμπειρία του μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, όμως καλό θα είναι από την στιγμή που παίρνει αποφάσεις να έρθει και πιο κοντά στο μπάσκετ και την ΚΑΕ, να βοηθήσει όπως κάνει στο βόλεϊ τα τελευταία χρόνια.

Με δική του θετική ψήφο ήρθε ο Φλεβαράκης στον ΠΑΟΚ, ο ίδιος παρενέβη και του μειώθηκαν χρήματα και όταν χρειάστηκε πάλι ο Κατσαρής έδειξε το δρόμο στο θέμα του προπονητή.

Αρκεί να μην υπάρχει διγλωσσία και όλος ο Οργανισμός ΠΑΟΚ να καταλάβει που βρίσκεται φέτος ο σύλλογος, αφού δεν χρειάζονται φρου-φρου και αρώματα τύπου BCL, αλλά προσήλωση μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν άλλη μια τραγική απόφαση της πρώην διοίκησης που δήλωσε Ευρώπη για να μη χαλάσουν οι σχέσεις μας με τον Βασιλακόπουλο και την ΕΟΚ.

Για να πάμε στη σούμα. Ο ΠΑΟΚ θέλει τουλάχιστον 8 νίκες στο μέτρημα για την σωτηρία του, δηλαδή ακόμη τουλάχιστον έξι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όλοι πρέπει να είναι προσγειωμένοι σε αυτό το ιερό σκοπό.

Η Ευρώπη να πάει στο δ..@ολο, τζάμπα μετακινήσεις και κουραση, όταν μια ομάδα έχει «ταβάνι» χαμηλό δεν ψάχνεις για βιτρίνα.

Στήριξη από κόσμο, στήριξη στο νέο προπονητή, στήριξε στους παίκτες και προσοχή η χρονιά 2007-08 ξυπνάει μνήμες.

Όσοι την ξέχασαν καλό θα ήταν να ξαναδούν τι έγινε τότε με την υπερπροσπάθεια στα τελευταία 3 παιχνίδια που σώθηκε ο ΠΑΟΚ.

Θυμίζω στο φετινό τέλος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ παίζει 5 αγώνες πριν το τέλος κατά σειρά με Πανιώνιο (εντός), με ΑΕΚ (εκτός), με Λαύριο (εντός), με Προμηθέα (εκτός) και με τον Ηρακλή (εντός).

Θα ήταν λοιπόν σώφρον να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να μην χρειαστεί μέχρι το τέλος να μετράμε τις νίκες. Ξυπνήστε. Αμήν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top