Καλαϊτζίδης στο #Μένουμε_Μπάσκετ του BasketPlus: «Πιστεύαμε ότι είχαμε περισσότερα να δώσουμε-Να παίζουν στην Α1 μόνο όσοι μπορούν»

 Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε:

Μας αφήνει όλους μία γλυκόπικρη γεύση. Όλοι πιστεύαμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα καλύτερα και να πάμε καλά στα πλέι-οφ. Όλοι είχαμε καταλάβει μόλις ξεκίνησε η καραντίνα ότι δεν θα ξαναπαίξουμε. Το προσπαθήσαμε, θέλαμε όλοι αλλά καταλάβαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να γίνει.

Για το τελευταίο παιχνίδι του Ηρακλή, απέναντι στην ΑΕΚ:

Μέχρι το 33-34 ήμασταν στους 5-6 πόντους. Η ΑΕΚ από την αρχή έδειξε ότι μας υπολογίζει πάρα πολύ. Είχαν το μυαλό τους στην Ευρώπη, είχαν κάποιες κακές παρουσίες στο πρωτάθλημα, με Πανιώνιο και Ρέθυμνο.

Για την αισιοδοξία που υπήρχε από τον κόσμο:

Υπήρχε αυτή η αισιοδοξία από τον κόσμο, την αντιλαμβανόμασταν όπως και την στήριξη. Πιστεύαμε και εμείς ότι αυτή η ομάδα ήταν φτιαγμένη στο παικτικό κομμάτι, στο προπονητικό κομμάτι και με την φανέλα του Ηρακλή να είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Αν τα βάλουμε κάτω και δούμε τι παιχνίδια χάσαμε θα καταλάβουμε ότι μπορούσαμε να είμαστε πολύ ψηλότερα.

Και με τον Παναθηναϊκό πραγματικά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Για το αύριο της Α1:

Είναι μία δύσκολη κατάσταση, όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά για όλη την κοινωνία. Ας παίξουν όσοι μπορούν, αν μπορούν 10 ομάδες, ας παίξουν 10, αν μπορούν λιγότερες, ας είναι λιγότερες.

Ξέρουμε ότι το μπάσκετ έχει μια ιδιαίτερη κατάσταση. Οι επιχειρηματίες θα βάλουν λεφτά μόνο και μόνο επειδή αγαπάνε το μπάσκετ.

Όπως και ο κ.Δρακόπουλος που το έκανε αυτό από την Α2 με μηδέν χορηγίες και μηδέν τηλεοπτικά. Και πλέον και στην Α1 γίνεται το ίδιο πράγμα.

Για το αν είναι ευκαιρία να μπει το μπάσκετ της Ελλάδας σε διαφορετικές βάσεις:

Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Όταν κάναμε και την τηλεδιάσκεψη στον ΠΣΑΚ αυτό που είπαμε είναι ότι θέλουμε πρώτα από όλα να εξεασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα μας. Προσπάθησαν τα παιδιά, και ο Ανδρέας ο Γλυνιαδάκης και ο Βασίλης ο Ξανθόπουλος. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι αν θα μπορέσουμε με αυτό το restart να γίνουν κάποια πράγματα για το καλό του μπάσκετ, να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο.

Λένε δηλαδή ότι δεν βγαίνουν νέοι παίκτες. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, όπως αυτό με τους έξι ξένους.

Περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Να δούμε τι θα γίνει με τους ξένους, πως θα έρχονται, τι συμβαίνει με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Για το φετινό πρωτάθλημα:

Όλοι ξέρουν ότι το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο παλιά, ήταν όμως ανταγωνιστικό με καλές ομάδες. Μου άρεσε για παράδειγμα πολύ το μοντέλο του Λαυρίου που έδωσε την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση αυτό το μοντέλο. Και σκόπευα με τον Σάκη τον Γιαννοκόπουλο και τον Ισίδωρο τον Κουτσό να τους δώσω συγχαρητήρια.

Τώρα σε κάποια γήπεδα είχε αρκετό κόσμο, σε άλλα όχι.

Για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ:

Ο Άρης λίγο καθυστέρησε να πάρει μπρος και θα πάλευε μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολα ιδίως μετά την εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι. Θα παιζόταν πάρα πολλά στο Πανιώνιος-Άρης. Εκεί θα κρινόταν πολλά.

Αλλά επειδή υπήρχε το παρασκήνιο με την Νίκαια, το μεταξύ τους παιχνίδι με τον Πανιώνιο, υπήρχαν πολλά.

Τώρα ο ΠΑΟΚ πάντως αν δεν έκανε διπλό στο Ρέθυμνο τελείωνε.

Για τα χρόνια που βρέθηκε στον Ηρακλή στην Α2:

Θα μπορούσε η ομάδα να είχε βγει από την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκε ο κ.Δρακόπουλος. Ο κόσμος το ήθελε και θα είχε ανέβει και ο Ηρακλής. Την δεύτερη χρονιά υπήρχε μεγαλύτερο μπάτζετ και σημαντική ενίσχυση. Για κάποιους συγκεκριμένους λόγους δεν έγινε και φτάσαμε να παλεύουμε με μειονέκτημα έδρας με τον Απόλλωνα.

Και πέρυσι η ομάδα έδειξε ότι το άξιζε, ότι μαζί με την Νίκαια ήταν οι καλύτερες ομάδες.

Για το τι πρέπει να βελτιωθεί την επόμενη χρονιά:

Φέτος από την αρχή η ομάδα έδειξε ότι είναι καλή. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης φυσικά. Δυστυχώς και ο πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα, χρειάζεται και άλλους ανθρώπους.

Για το αν πρέπει η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη:

Στόχος του Ηρακλής έλεγα εξ αρχής ότι είναι να καθιερωθεί και να βρεθεί στην Ευρώπη. Τώρα όμως λόγω κορωνοϊού είναι πολύ δύσκολο. Με τα ταξίδια, με τα κεκλεισμένων είναι δύσκολα. Υπάρχουν και άλλα θέματα φυσικά. Το γηπεδικό; Το Ιβανώφειο είναι το ξύλινο, το γουστάρουμε, και εγώ το γουστάρω πήγαινα από δέκα χρονών. Είναι όμως… ίδιο από τότε.

Πρέπει να γίνουν πράγματα. Το γήπεδο δεν έχει θέρμανση. Για να παίζεις στην Ευρώπη και να λένε οι παίκτες “θα παίξω στον Ηρακλή” πρέπει να κάνεις πράγματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top