Καστρίτης: «Θα πάρουμε παίκτη για να έχει τον ρόλο που θέλουμε, όχι απλά για να πάρουμε – Χάνει πιθανότατα όλη την χρόνια ο Μπέιτς» (video)

Εκτός για όλη τη σεζόν αναμένεται να μείνει ο Μάνι Μπέιτς, όπως δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: «Συμμετέχουμε φέτος σε δύο πρωταθλήματα και μάλιστα πολύ ανταγωνιστικά. Μιας και το Eurocup ξεκινάει χρονικά νωρίτερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τα δεδομένα και τον βαθμό δυσκολίας, πόσο ανταγωνιστικό είναι αλλά και πόσο απαιτητικός είναι ο όμιλος που βρισκόμαστε. Ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε την ομάδα που κατέκτησε στο Eurocup, την Γκραν Κανάρια η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αγωνίζεται στην Euroleague και με βάση τον βαθμό δυσκολίας του ελληνικού πρωταθλήματος όπου οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, με αυτά τα δεδομένα και με καλή συνεργασία με την διοίκηση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ το οποίο με βάση την ποιότητα αλλά και το βάθος του θα μας δώσει την δυνατότητα να ανταποκριθούμε και στις δύο διοργανώσεις.

Το δύσκολο είναι πως μιλάμε για μία ομάδα με αρκετούς καινούργιους παίκτες, τουλάχιστον δέκα. Επίσης οι απουσίες των Μποχωρίδη και Σόουζα με τις Εθνικές ομάδες αλλά και κάποιοι τραυματισμοί την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι… σύμμαχοι για να αποκτήσουμε τον βαθμό ομοιογένειας και την… χημεία που θέλαμε για το ξεκίνημα της σεζόν. Όλα τα παιδιά καθημερινά δουλεύουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αλλά πρέπει από τον βαθμό ετοιμότητας, σε αυτό που στοχεύουμε είναι από την πρώτη υποχρέωση της ομάδας, να ήμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100%. Και όσο προχωράνε τα παιχνίδια, να φτάσουμε στο σημείο ομοιογένειας που απαιτούμε, ώστε σε βάθο χρόνου να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα και αν χρειαστεί χρόνο είπε: «Μιλάμε για 10-11 καινούργιους παίκτες, οπότε καταλαβαίνουν όλοι πως απαιτείται χρόνος για να φτάσει η ομάδα στον μέγιστο βαθμό ομοιογένειας. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για άλλες ομάδες, όχι για την Γκραν Κανάρια που έχει κρατήσει τον κορμό της. Χρειάζεται χρόνος αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε αυτό δεν σημαίνει πως θα παίζουμε για να χάνουμε ή θα ψάχνουμε για δικαιολογίες. Εμείς σε κάθε παιχνίδι το 100% και το σημαντικότερο, ο κόσμος μας μετά από κάθε αγώνα να φεύγει ευχαριστημένος και περήφανος πως η ομάδα έκανε ότι μπορούσε για την νίκη, το ίδιο να νιώθουμε κι εμείς».

Για τον αντικαταστάτη του Μάνι Μπέιτς τόνισε: ««Ο Μάνι Μπέιτς θα κάνει χειρουργείο και θα χάσει την χρονιά. Σε συνεργασία με την διοίκηση το τελευταία δεκαήμερο, προσπαθούμε να βρούμε τον αντικαταστάτη του που θα έρθει και θα βοηθήσει. Εξαρχής η αγορά των ψηλών είναι δύσκολη, ο στόχος μας ήταν να κινηθούμε νωρίς για του ψηλούς. Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι, ο Μάνι ήταν άτυχος και βρεθήκαμε μέσα Σεπτέμβρη να βρούμε έναν ψηλό στο επίπεδο που ήταν ο Μπέιτς. Δεν είναι κάτι εύκολο, σκανάρουμε την αγορά, έχουμε φτάσει κοντά σε 2-3 περιπτώσεις οι οποίες για κάποιους λόγους… χάλασαν. Θα γίνει προσθήκη αλλά πρέπει να γίνει αυτή που πρέπει μιας και θα είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει για 6-7 μήνες οπότε πρέπει να είναι ο κατάλληλος για την ομάδα».
Για τα φιλικά παιχνίδια είπε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Οι πολλές απουσίες δεν βοηθάνε να γίνει η δουλειά όπως θα θέλαμε. Αλλά τα παιδιά, όσοι είναι εδώ αλλά και ακόμα και οι τραυματίες που είναι κάθε μέρα δίπλα, δίνουν τον καλύτερο τος εαυτό. Αυτό μας δίνει την βεβαιότητα και την πεποίθηση πως όλα τα πάνε καλά στην σεζόν».

Για το αν θα δώσει… προβάδισμα στο Eurocup ή την Ελλάδα είπε: «Όχι δεν υπάρχει κάποιο προβάδισμα, ήμαστε ο Άρης. Όλοι όσοι απαρτίζουμε την ομάδα στόχος σε κάθε παιχνίδι να διεκδικήσουμε την νίκη. Δεν παίζουμε βέβαια μόνοι μας, ειδικά στο Eurocup οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου, τα μπάτζετ κάτι λένε και είναι πολύ μεγάλα. Έχουμε αποδείξει ποια είναι η φιλοσοφίας μας, ανεξαρτήτου αντιπάλου η ομάδα αγωνίζεται για την νίκη, είτε είναι στην Ευρώπη είτε στην Ελλάδα, είτε εντός είτε εκτός».

Για τους στόχους του Αρη τόνισε: «Δεν θα πω κάτι τώρα. Είναι καθημερινή προσπάθεια, στόχος να έχουμε υγεία και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Δεν θα πω κάτι για τον τελικό στόχο, εξαρτάται από πολλά. Και στο ξεκίνημα και στο τέλος θέλουμε να έχουμε κάτι τον κόσμο μας περήφανο από αυτό που θα έχει δει από την ομάδα».

Για την στήριξη του κόσμου του Άρη τόνισε: «Για τον κόσμο είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω. Τους ευχαριστούμε για την στήριξη σε δύσκολες εποχές. Καθημερινά βιώνουμε την αγάπη τους και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να παλέψουμε. Όσο μεγαλώνει η στήριξη και η αγάπη, τόσο αυξάνεται και η ευθύνη μας απέναντι στον κόσμο».

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top