Κάτας: «Κάνουμε τα ίδια λάθη»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Χάσαμε το παιχνίδι στα τελευταία 70 δεύτερα που ήμασταν μπροστά με εφτά πόντους. Αλλά όχι μόνο εκεί. Στο ημίχρονο δεν παίξαμε την άμυνα που θέλαμε δεν είχαμε ενέργεια. Βρήκαμε έναν μοναδικό τρόπο να χάσουμε. Αμυντικά, στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να ξαναδώ το τέλος για να δω τι μπορούσα να κάνω καλύτερα».

Όσο για το αν τα λάθη προήλθαν από την έλλειψη «καθαρού» πλέι μέικερ τόνισε: «Μπορεί να φταίει και η έλλειψη ενός καθαρού πλέι μέικερ. Αλλά οι παίκτες θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν καλύτερα. Κάναμε λάθη όμως. Το βλέπουμε. Κάνουμε τα ίδια λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο για 19 λεπτά τα πήγαμε πολύ καλά. Και στην επίθεση και στην άμυνα. Στο τέλος όμως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Πρέπει να τα ξαναδώ. Είναι η δουλειά μου. Εγώ παίρνω την ευθύνη. Πρέπει να εκτελούμε καλύτερα. Πρέπει να βρούμε χρόνο να μάθουμε και να προχωρήσουμε. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τον αγώνα. Όχι μόνο στο τέλος. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα και δε μπορείς να έχεις πολλά παράπονα από τους παίκτες. Έγιναν πολλά στα τελευταία 70 δεύτερα που δεν έπρεπε να γίνουν. Πρέπει να μάθουμε. Να μην ξαναγίνει».

Αναφορικά με την ψυχολογία της ομάδας εν όψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό σημείωσε: «Δεν θα έχει μεγάλη επιρροή. Ήταν πολύ ιδιαίτερο το πως χάσαμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα.  Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, αλλά το τέλος ήταν απίστευτο. Πρέπει να το δω, να το συζητήσω. Είπαμε πολλά γι’ αυτό, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε όσα έχουμε για να κερδίσουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε».

Τέλος, για την απόφαση της προτελευταίας φάσης να γίνει η επαναφορά από τη base line μετά το τάιμ άουτ και την κατάσταση του Σαντ-Ρος ανέφερε πως:
«Ο Σαντ Ρος ήταν έτοιμος και για σήμερα αλλά δε θέλαμε να ρισκάρουμε κάποια επιπλοκή. Γι’ αυτό και δεν έπαιξε. Θα είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό. Όσο για το ότι αποφάσισα να βάλω τη μπάλα από το δικό μας γήπεδο ήταν θέμα… χρόνου. Θέλαμε να παίξουμε με το χρόνο καθώς είχαμε περισσότερα από 14 δευτερόλεπτα επίθεση. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι καλύτερο. Κάποιες φορές είναι καλό, κάποιες άλλες όχι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top