Κάτι δεν καταλαβαίνω…

Ως εκ τούτου και με την ευχή να με διαψεύσει πανηγυρικά έστω και τώρα, θεωρώ ότι όχι απλά δεν μπορεί να προσφέρει οικονομικές λύσεις στην ομάδα, όχι απλά είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται, αλλά είναι και επικίνδυνη κάθε μέρα που περνά με εκείνον στον ιδιοκτησιακό θώκο της ΚΑΕ.

Αυτό που κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Οι θεσμοί του Άρη, ο Α.Σ. που υποτίθεται ότι έχει το 10% της ΚΑΕ και είναι θεματοφύλακας των συμφερόντων του Συλλόγου, τι ακριβώς κάνει; Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, οι περισσότεροι φίλοι και Αρειανοί, τι ακριβώς περιμένουν; Έχουμε φτάσει 15Αύγουστο και η κατάσταση δεν είναι απλά οριακή, αλλά… βρωμάει από παντού.

Αν δεν υπήρχαν διαπιστώσεις, συμπεράσματα, γεγονότα που να με προβλημάτιζαν ανοικτά, όχι μόνο για την αξιοπιστία του μεγαλομετόχου αλλά πλέον και για τις προθέσεις του αναφορικά με την ΚΑΕ, θα «λούφαζα» και δεν θα έλεγα το παραμικρό. Αλλά δεν μπορώ να μένω άπραγος και να κάθομαι αναπαυτικά σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής όταν:

  1. Ο οικονομικός απολογισμός της περσινής χρονιάς φανερώνει ζημίες της ΚΑΕ Άρης ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, που μαζί με τα υπόλοιπα του άρθρου 99 και κάποιες ανοικτές δικαστικές υποθέσεις που θα «κοστίσουν» στην ΚΑΕ, στέλνουν το χρέος της στα επίπεδα των 3.3 εκατομμυρίων ευρώ.

  2. Η περσινή τραγική οικονομική διαχείριση αλλά και οι ακόμη τραγικότεροι διοικητικοί χειρισμοί του μεγαλομετόχου, έχουν δημιουργήσει κάποια «επικίνδυνα» χρέη για την ΚΑΕ προς το Δημόσιο. Όπως αυτό των 150 χιλιάδων ευρώ των απλήρωτων ΦΠΑ, τα οποία η ΚΑΕ κάθε μήνα διακανόνιζε με ρυθμίσεις όντας αδύναμη να αποδώσει στο σύνολό του, τον μηνιαίο φόρο.

  3. Την στιγμή που ο κόσμος καλείται να βάλει «πλάτη», να αγοράσει διαρκείας για να δώσει ανάσα ρευστότητας στην ΚΑΕ, ο μεγαλομέτοχος απέρριψε προ μηνός μια πρόταση χορηγίας ύψους 250+150 χιλιάδων ευρώ μπόνους του ΟΠΑΠ για την φανέλα της ομάδας. Ο ίδιος ο Αρβανίτης την διαπραγματεύτηκε και όταν την παρέδωσε στον Λάσκαρη προς τελική έγκριση, ο τελευταίος την απέρριψε θεωρώντας την «χαμηλή για το στάτους του Άρη». Θα μας εξηγήσει κανείς το πώς και το γιατί; Σημειωτέον, την χορηγία την καρπώθηκε, μετά την άρνηση του Άρη, η ΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

  4. Ο μεγαλομέτοχος υποσχέθηκε ότι τα έσοδα της νέας χρονιάς θα πάνε όλα στην νέα ομάδα και το ρόστερ που θέλει να δημιουργήσει ο Γιαννάκης. Κι όμως, έχει ήδη εισπράξει προκαταβολικά από το Τσάμπιονς Λιγκ 50 χιλιάδες ευρώ για την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους, προκειμένου να πληρώσει το άρθρο 99 του Ιουνίου. Τώρα για την δόση Ιουλίου, που καθίσταται ληξιπρόθεσμη τέλος του μήνα και δεν υπάρχουν ακόμη τα λεφτά για να πληρωθεί, ο Θεός βοηθός.

  5. Δίνονται εγγυήσεις σε όλους από ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που, ακόμη, δεν υπάρχει στα χέρια της ΚΑΕ. Δεν έχει υπογράψει με κάποιο κανάλι, δεν ξέρει το ύψος των χρημάτων που θα εισπράξει, δεν μπορεί να γνωρίζει το ύψος των εγγυήσεων που μπορεί να δώσει στους πρώην, νυν και μελλοντικούς της παίκτες. Η COSMOTE T.V. έχει κλείσει το χορηγικό της για το μπάσκετ και η ΚΑΕ περιμένει τα… ψίχουλα της Αγίας Παρασκευής. Αλήθεια, εκείνες οι δυο – τρεις προτάσεις τηλεοπτικών που εξέταζε η ιδιοκτησία, όπως διέρρεε μέσω «κύκλων» της, τι απέγιναν;

  6. Έχουμε φτάσει στον 15Αύγουστο, η ομάδα ξεκινά προετοιμασία σε μια εβδομάδα από σήμερα θεωρητικά και ο Άρης έχει υπογράψει δυο παίκτες, έχει στον «αέρα» τους βασικότερους που έχουν συμβόλαιο για την νέα χρονιά με ελάχιστες πιθανότητες να τους κρατήσει (ειδικά τον Καββαδά), ο Γιαννάκης δεν ξέρει από πού να πιαστεί, όλοι έχουν δικαίωμα προσφυγής και όλοι είναι καθησυχαστικοί.

Θα μπορούσα να σας μεταφέρω πολλά περισσότερα στοιχεία και γεγονότα που ουδείς μπορεί να τολμήσει να αμφισβητήσει (γιατί είναι τεκμηριωμένα) για να δικαιολογήσω την τραγικότητα της κατάστασης και γιατί πλέον θεωρώ ότι ο Λάσκαρης είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Αλλά θα πάμε σε πράγματα μικρά που αν δημοσιοποιηθούν, ξεφτιλίζουν κυριολεκτικά τον οργανισμό που λέγεται ΚΑΕ.

Και το δικό μου ερώτημα είναι εύλογο: Οι θεσμοί του Άρη, αυτοί που έχουν θεσμικό ρόλο στην ΚΑΕ και ανήκουν στην Αρειανή οικογένεια, τι κάνουν; Πως αντιδρούν; Ποιο εναλλακτικό πλάνο έχουν; Γιατί δεν αντιδρούν όπως πρέπει και με τα θεσμικά ή νομικά εργαλεία που διαθέτουν, για να βάλουν έναν φραγμό στην κατρακύλα της ΚΑΕ;

Το έχω γράψει και θα το επαναλάβω. Προσωπικά με τον Λάσκαρη δεν έχω. Είχα όλη την καλή διάθεση να περιμένω και να κάνω υπομονή για τις συνεχείς αναβολές, τις συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, τα κρυφά του σχέδια. Είμαι, πια, πεπεισμένος, ότι αυτός ο άνθρωπος – για τους δικούς του λόγους που, πραγματικά, δεν μπορώ να τους εξηγήσω – έχει αποφασίσει να παραμείνει πιασμένος από τον «λαιμό» του Άρη και να αντιμετωπίσει ως ιδιοκτήτης του, την μεγάλη προσωπική του δικαστική περιπέτεια.

Έχει αποφασίσει, δε, να κρατήσει επάνω του και το «σωσίβιο» του Παναγιώτη Γιαννάκη ως το τέλος, αδιαφορώντας για το αν βάζει σε κίνδυνο ένα πολύτιμο «χαρτί» του Άρη που δεν πρέπει με τίποτα να καεί από αυτήν την ιστορία. Οπότε, από μένα προσωπικά, τα πολλά λόγια και οι πολλές αναλύσεις τέλειωσαν.

Ο Νίκος Λάσκαρης πρέπει να αποχωρήσει σήμερα κιόλας από την ιδιοκτησία της ΚΑΕ Άρης. Να αφήσει όλα τα χρέη όπως είναι, όλα τα προβλήματα όπως είναι και να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον ή κάποιους άλλους να τα αντιμετωπίσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Αρβανίτης δεν έχει τις απαντήσεις σε τόσα πολλά ερωτήματα που έχουν μπει, αλλά και το ότι καλείται να αντιμετωπίσει κινδύνους και ευθύνες που δεν τις αξίζει. Από την άλλη όμως, η σιωπή ούτε «χρυσός» είναι, ούτε και βοηθά την συγκεκριμένη στιγμή.

Κλείνοντας, χωρίς να θέλω να σας γεννήσω καμιά ψεύτικη ελπίδα, θέλω να σας ενημερώσω για το ότι υπάρχει σε πολύ πρώιμο στάδιο, επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Άρης. Το οποίο για να πάρει σάρκα και οστά θέλει πολύ δουλειά, σωστούς χειρισμούς και καθαρές κουβέντες από τους εμπλεκόμενους. Και σίγουρα, απαιτεί την απόφαση του Λάσκαρη ότι παραχωρεί (όχι πουλάει) το πλειοψηφικό πακέτο της ΚΑΕ Άρης.

Έχω περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες στην διάθεσή μου, όμως επειδή εμπλέκεται σοβαρός επιχειρηματίας και υπάρχουν δεσμεύσεις και ρήτρες εμπιστευτικότητας, μένω προς στιγμήν σε αυτό. Απλά, οφείλω να επισημάνω ότι κάθε μέρα που περνά, κάθε μέρα που χάνεται χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό, φέρνει την ΚΑΕ Άρης ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή. Ας το καταλάβουν, πλέον, αυτό, ακόμη και οι πιο αδαείς που ακόμη και σήμερα περιμένουν λύσεις από το υπάρχων ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εύχομαι καλό 15Αύγουστο σε όλες και όλους. Δεν ξέρω αν και πότε θα επανέλθω με νεότερο κείμενο γιατί δεν θέλω να καταντήσω γραφικός, από την στιγμή που είμαι ο μοναδικός που φωνάζει και «σκούζει» για τα επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία βαδίζει το μπάσκετ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουν αυτοί που πρέπει. Και αν φοβούνται μην «τσαλακωθεί» η εικόνα και η έξωθεν καλή μαρτυρία τους, τότε ας μου κάνουν ένα τηλεφώνημα για να τους εξηγήσω πως νιώθει κάποιος όταν τον βρίζουν και τον λοιδορούν επειδή λέει την αλήθεια. Τους ενημερώνω πάντως ότι, συνειδησιακά, ο ύπνος είναι ελαφρύς και ο καθρέφτης καθαρός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top