Κατηγορεί τη FIBA ενόψει αποκλεισμού ο Βράνκοβιτς

 

Η Κροατία είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης που κινδυνεύει να χάσει το τρένο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, μέσω της προκριματικής φάσης. Η “χρβάτσκα” έχει μόλις μία νίκη μετά από τέσσερις αγώνες στον α’ προκριματικό γύρο, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολο το έργο της για τη συνέχεια. Ειδικά, από την στιγμή που δεν έχει το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ολλανδία, με την οποία ισοβαθμεί.

Μέσα σε όλα, η Κροατία θα ολοκληρώσει τον α’ προκριματικό γύρο με δύο εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε Ιταλία (28/6) και Ρουμανία (1/7).

Δεδομένων αυτών των γεγονότων, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έσπευσε να εκφράσει δημοσίως τον εκνευρισμό του για το νέο σύστημα που θέσπισε η FIBA για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. “Ως πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, είμαι περήφανος για το γεγονός πως έχουμε έξι παίκτες στο ΝΒΑ. Χάρη στη FIBA όμως δεν σημαίνουν κάτι για εμάς στην προκριματική φάση, από την στιγμή που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Είναι περίεργο αυτό που γίνεται με τα παράθυρα“, εξήγησε αρχικά ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, για να προσθέσει:

Οι μικρές χώρες, όπως είναι η Κροατία, δεν έχουν δυνατή λίγκα όπως η Ιταλία και η Ισπανία για να αντλήσουν παίκτες. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν άλλοι που δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω της διαμάχης της FIBA με την EuroLeague. Είναι ντροπή που η FIBA δεν διοργάνωσε τα προκριματικά το καλοκαίρι, ας πούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την όλη διαδικασία“.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top