Κάτω τα χέρια από τον Φλεβαράκη, θα «ξεβρακωθούν» όσοι βάζουν… τρικλοποδιές

Ο ΠΑΟΚ θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία τους και γι αυτό το λόγο και κανένας δεν περισσεύει αν θέλει να βοηθήσει και το σημαντικότερο δεν θα πρέπει να μπαίνουν «τρικλοποδιές» στη νέα προσπάθεια που γίνεται με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Κώστα Φλεβαράκη.

Η επιλογή του Φλεβαράκη ανεξάρτητα αν σε ορισμένους δεν αρέσει έγινε και μάλιστα η απήχησή του στον κόσμο και γενικότερα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη. Πάντοτε κρατούσε χαμηλούς τόνους και περίμενε όλα αυτά τα χρόνια μια ακόμη ευκαιρία να επιστρέψει στο πάγκο του «Δικεφάλου». Το έκανε αυτό με τις ευλογίες του Ερασιτέχνη και των ανθρώπων της διοίκησης της ΚΑΕ και θα πρέπει να προστατευτεί όσο ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε λάθος φέτος στοιχίζει.

Στοιχίζει σε χρόνο που δεν υπάρχει, σε χρήμα που δεν υπάρχει και ο καθένας αν θέλει από την πλευρά του ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η δουλειά του τεχνικού τιμ σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι επιλογές παικτών γινόταν από άλλο ράφι είναι ιδιαίτερα δύσκολη και θα πιθανότατα μπορεί να έχει αστοχίες. Όταν προσπαθείς να βρεις καλούς και φθηνούς παίκτες δεν είναι το ευκολότερο στο κόσμο, γιατί αν γινόταν ορθολογικά δεν θα υπήρχε λόγος οι ομάδες να μεγαλώνουν το μπατζετ κάθε χρόνο.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία δυο χρόνια αναίτια μεγάλωσε τα νούμερα και η πλήρη αποτυχία ανήκει εξ ολοκλήρου στην διοίκηση του Μπάνε Πρέλεβιτς, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Σταυρόπουλο και τον μάνατζερ Τέλη Ζουρνατσίδη, όλα αυτά με τις ευλογίες του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου που είναι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ. Το δυσάρεστο σε όλα αυτά είναι ότι ο Πρέλεβιτς ανέλαβε τις ευθύνες του και παραιτήθηκε, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και με τους στενούς του συνεργάτες Σταυρόπουλο και Ζουρνατσίδη που παραμένουν στις θέσεις και το χειρότερο κανένας από τον Ερασιτέχνη δεν αναζήτησε ευθύνες σε αυτούς. Είναι πραγματικά κωμωδία να φταίει μόνο ένας για τα λάθη και οι υπόλοιποι να παραμένουν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενόχληση. Δεν μπορεί λοιπόν να μιλάει κανένας για «κάθαρση» στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ όταν υπάρχουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και πραγματικά αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι αυτό που ήθελε και ο Ιβαν Σαββίδης.

Να γυρίσουμε και πάλι στο θέμα του προπονητή. Για να ξεκαθαριστεί, ο Κώστας Φλεβαράκης και οποιοσδήποτε αν βρισκόταν σήμερα στο πάγκο του ΠΑΟΚ θα πρέπει, επιβάλλεται, είναι υποχρέωση να προστατευτεί και να βοηθηθεί στην δημιουργία μια ανταγωνιστικής ομάδας τη νέα χρόνια που έτσι και αλλιώς είναι ιδιαίτερη. Ο νέος τεχνικός της ομάδας δεν φοβήθηκε να μπει στα βαθιά και όσο χρόνια δουλεύει σε πάγκους έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά την αγορά και μπορεί να φέρει παίκτες τέτοιους που με χαμηλό κόστος να του κάνουν την δουλειά.

Εδώ δεν θα πρέπει να υπάρχουν… τρικλοποδιές εντός και εκτός ομάδας και τουλάχιστον σε συνεννόηση με την διοίκηση θα πρέπει να ακολουθείται ένα πλάνο. Τα συμβόλαια των τελευταίων δυο ετών και οι τραγικές επιλογές που πληρώνει ξεκάθαρα φέτος η ΚΑΕ θα πρέπει να εξαφανιστούν και αν δεν υπάρχει συνεργασία και ομοψυχία θα την πληρώσει ο ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις επιλογές των παικτών και γνωρίζοντας (αν το ξέρει) το μπάτζετ στο οποίο θα κινηθεί κάνει τις προσθαφαιρέσεις του. Βασική υποσημείωση, ο ΠΑΟΚ κουβαλάει φέτος το εξαιρετικά βαρύ συμβόλαιο του Βαγγέλη Μαργαρίτη, έχει να πληρώσει την διαφορά του συμβόλαιο του Χάτσερ από αυτά που θα πάρει στο Περιστέρι. Ολα αυτά γιατί από πέρυσι οι «φωστήρες» και μπασκετάνθρωποι της ομάδας του έκαναν κλειστό διετές συμβόλαιο. Έχουν συμβόλαιο ο Σχίζας, οι μικροί Καρράς, Καραμανώλης. Ξέρετε τι βγάζει αυτή η σούμα μαζί με τον Χάτσερ; 200 χιλιάρικα και είσαι άδειος. Δηλαδή ψάχνεις με ακόμη 250-300 χιλιάρικα να κλείσεις το φετινό ρόστερ κάνοντας ουσιαστικά 8 μεταγραφές. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο εύθραυστα είναι τα πράγματα στην ΚΑΕ, πόσο σημαντικό είναι και το τελευταίο ευρώ που δεν θα πρέπει να μην πεταχτεί και να εξοικονομηθεί.

Θα πρέπει να ειπωθεί και να αναρτηθεί παντού με μεγάλα γράμματα. Ο Κώστας Αμοιρίδης είναι ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ του μπάσκετ και ο άνθρωπος που έχει βάλει χρήματα που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια επί μια 10ετία και το αστείο είναι μικρομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί δεν θέλησε όπως αλλοι να μετοχοποιήσουν τα χρήματα του. Είναι αυτός που ήρθε πρώτος στο τραπέζι της συνάντησης, έβαλε 100 χιλιάρικα και αφού είπε κάποια πράγματα έφυγε πρώτος. Δεν του αρέσουν τα λόγια πάντοτε κρατούσε χαμηλούς τόνους και για όσους δεν το ξέρουν έχει την…τρέλα του ΠΑΟΚ καρφωμένη δείγμα τα όσα προσφέρει στα τμήματα του Ερασιτέχνη. Θα πρέπει η οικογένεια του ΠΑΟΚ να προστατέψει τέτοιους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν.

ΥΓ1. Ήδη οι πρώτες φωνές ακουστήκαν στο «παλατάκι» και ευτυχώς δεν προχώρησε η συμφωνία με τις αρχικές απαιτήσεις του Τσόχλα.

ΥΓ2. Ευάγγελε, καλό θα είναι να συγκρατήσεις τουλάχιστον για φέτος το «πουλέν» σου, τον αποτυχημένο προπονητή της Γ’ Εθνικής που έφερε ο «μάγος» γιατί στο τέλος δεν θα σιωπήσει κανείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top