Κέρδη, ζημιές και… μπαγιάτικος Ψαρριανός

Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει στην γνωστή καυτή ατμόσφαιρα ένα… αγωνιστικό φάντασμα. Τον Άρη δεν τον είχαν δει ούτε καν οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας. Ο Άρης είχε πιο προβληματική προετοιμασία από τον αντίπαλο του, καθώς έτρεχε μέχρι το τέλος για να καθαρίσει τα 8 ban. Κι όμως ήταν εντυπωσιακό το ότι άντεξε στην πίεση του αγώνα. Φυσικά το πέτυχε χάρη στο κόσμο του. Φυσικά και είχε σκαμπασνεβάσματα, ειδικά όσο προχωρούσε το παιχνίδι και φαινόταν οτι σε ομαδικό επίπεδο ο χρόνος δεν έφτανε μέχρι σήμερα.
 
Και ο ΠΑΟΚ; Η ομάδα αυτή είναι. Καλή, κακή, αυτή είναι. Αν βρει έξτρα χρήματα είναι δεδομένο ότι πρέπει να αλλάξει δύο παίκτες που μην έχοντας εικόνες απαιτητικής λίγκα, δείχνουν ότι δεν μπορούν να σταθούν. Γιατί μπόρεσε ο Μπεστ, ο θεωρητικά πιο έτοιμος από τους ξένους; Το ζήτημα είναι η αναγκαία καθημερινή βελτίωση. Με κάθε τρόπο… Η εικόνα στο 2ο δεκάλεπτο ήταν απελπιστική. Πέρα όμως από τα καθιερωμένα ήταν και το σταδιακό καμ μπακ μετά από -14. Έστω και με την λογική οτι ο Άρης ήταν πιο ανέτοιμος. Ναι αλλά αυτό το κενό καλύφθηκε σε μεγάλο ποσοστό από την κερκίδα..
 

Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ριμπάουντ, έκανε όμως περισσότερα λάθη και ήταν πιο άστοχος, έδειξε περισσότερα προβλήματα στην δημιουργία, ενώ ο Άρης έβγαλε πιο εύκολα καλάθια. Το ινσάιντ γκέιμ δεν ήταν αποτελεσματικό με την απειρία (και την ποιότητα) του Νόουλς και τα εύκολα φάουλ του Σαρικόπουλου (ναι ήταν ο μόνος ψηλός του ματς που έκανε φάουλ…), καθώς δεν είναι δυνατόν κορυφαίος παίκτης ρακέτας του ΠΑΟΚ να είναι ο Μαργαρίτης που λόγω προβλημάτων κάνει ελάχιστη προπόνηση. Πόσο θα αντέξει, ειδικά στο δίπτυχο Ελλάδα Ευρώπη; Και ο Εγκετζέκιε που έκανε έρμπολ στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει καλά;

 
Ακόμα και ο Τσόχλας… Πολλά λάθη στην αρχή, προσαρμογή στην συνέχεια, εντυπωσιακό να παίζει τέτοιο ρόλο στο ματς, όταν στην ομάδα υπάρχουν έξι Αμερικανοί. “Tους έχω πει ότι κάθε παίκτης είναι σημαντικός, όλοι ανά πάσα στιγμή πρέπει να είναι σε εργήγορση” έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο Φλεβαράκης που δικαιολόγησε και τον Μπεστ, λέγοντας ότι τα σουτ που επιχείρησε ήταν καλά, αλλά γενικά δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί.
 
Τα μεγάλα σουτ σουτ του Σμιθ καιμ μάλιστα σε άμυνες δεν μπορεί να είναι το σύστημα.  Αντίθετα το σύστημα ήταν τα ελεύθερα σουτ των Ουίγκινς, Μπεστ, αλλά αυτά ήταν άστοχα.
 
Ο ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο έκανε λάθος άμυνες μόνο αρχικά στον Μόρις και κατά δεύτερο στα σερί πλάγια πικ εν ρολ του Ντραγκίσεβιτς. Ήταν όμως πολλοί και εύκολοι πόντοι, πάνω από 17… Εκεί κρίθηκε αμυντικά η αδυναμία του ΠΑΟΚ να σταματήσει μια πιο ανέτοιμη ομάδα. Και στην αρχή ο Ουίγκινς που έχανε συνεχώς τον Μποχωρίδη.
 
Το πως υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τις αποφάσεις των διαιτητών; Φυσικά δεν γίνεται σε ένα τέτοιο ντέρμπι που να κρίνεται στο πόντο στην παράταση μια ομάδα να έχει +21 βολές. Δεν γίνεται, ξεφεύγει από τους μπασκετικούς νόμους. Και όταν από τις 34 βολές τις 17 τις εκτελούν δύο περιφερειακοί… Πρώτες βολές ο ΠΑΟΚ στο 18.30. Μμμμ…
 
Και η απόφαση για το φάουλ στον Τσόχλα; Δεν έγινε ποτέ, ήταν μια άριστη αμυντική επίδοση του γκαρντ του ΠΑΟΚ πάνω στον Μποχωρίδη. Ο Ψαρριανός έψαξε το φάουλ και αποφασίζοντας να δώσει ΑΥΤΟ στα 2.7΄΄ με το ματς στα ίσα, έδειξε ότι στο μυαλό του ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι με τον γηπεδούχο νικητή. Τα κατάφερε, well done, να τον χαίρονται στην ΚΕΔ. Άλλωστε ο ίδιος έψαχνε με αγωνία στο βίντεο να χρεώσει με αντιαθλητικό τον Μαργαρίτη πεσμένο από καθαρό φάουλ (βεβαίως δεν δόθηκε) στο παρκέ. Δεν του βγήκε η φάση, πήγε στην επόμενη, κάποια θα έβρισκε και… εκτός χρόνου.
 
*Δεν χρειάζονται σχολιασμό τα “περίεργα” πανό στο κέντρο του γηπέδου στην προθέρμανση του ΠΑΟΚ, προφανώς Γουλιέλμος, Παπαγεωργίου και λοιποί δεν είχαν αντίρρηση. Τους εκφράζουν και επίσημα. Και άλλα “ωραία” που έγιναν στο Παλέ σε βολές του Μαργαρίτης για παράδειγμα… Fine, fine.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top