Κέρδος από την ζημιά!

Θα γράψω ελεύθερα τις σκέψεις μου, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο υπόλοιπο της χρονιάς και την τελική κατάταξη του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και ελπίζω να μην νοιώσει κανένας θιγμένος, γιατί ο μόνος που δικαιούται να νοιώθει θιγμένος είναι ο κόσμος της ομάδας. Αν μπορεί να βγάλει κέρδος ο Άρης από την φετινή «ζημιά», αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

  1. Αποχαιρετάς τον Τζαμόν Γκόρντον (εύκολο, ο ίδιος το είπε ΕΔΩ) και τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς και δίνεις χώρο και χρόνο στον Δημήτρη Φλιώνη και τον Βασίλη Χρηστίδη, γλιτώνοντας δυο τσουβάλια ευρώ και – ίσως – «κερδίζοντας» δυο παίκτες για την νέα αγωνιστική χρονιά.
  2. Ανανεώνεις το συμβόλαιο του Γουίλ Κάμινγκς. Ακόμη και αν ξέρεις ότι υπάρχουν ήδη ομάδες Ευρωλίγκας που χτυπούν την «πόρτα» του ατζέντη του, κάνεις ρελάνς και εξαντλείς ότι περιθώρια έχεις για να τον κρατήσεις.
  3. Βγαίνεις, σαν διοίκηση, απευθύνεσαι στον κόσμο σου και με ειλικρίνεια του ζητάς να σε στηρίξει, αναγνωρίζοντας ότι η χρονιά δεν πήγε όπως την είχες σχεδιάσει.
  4. Βάζεις μέσα ή δίπλα στην διοίκηση ανθρώπους που «νοιώθουν», ανθρώπους που γνωρίζουν και τι εστί Άρης αλλά και τι εστί επαγγελματικό μπάσκετ και ξεκινάς από σήμερα κιόλας, το κτίσιμο της καινούργιας ομάδας της επόμενης χρονιάς. Όχι μόνο αγωνιστικά. Η ΚΑΕ Άρης χρειάζεται αναδόμηση σε όλα, μα όλα, τα επίπεδα.
  5. Αποφασίζεις αν θέλεις να είσαι αγωνιστικά πρωταγωνιστής ή κομπάρσος και πας στα κέντρα των αποφάσεων (ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ, όπου διάολο αποφασίσεις ότι θα παίζεις τέλος πάντων), ζητώντας ή επιβάλλοντας ισονομία και σεβασμό.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολες ούτε οι αποφάσεις, ούτε η υλοποίησή τους. Αλλά ολόκληρος ο οργανισμός που λέγεται ΚΑΕ Άρης, πρέπει να αρχίσει από σήμερα κιόλας να δουλεύει για την ομάδα του αύριο. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς μεγαλοστομίες.

 

Πέρσι έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Φέτος έγιναν δυο βήματα προς τα πίσω. Συμβαίνει αυτό. Αρκεί να γίνονται αντιληπτά τα λάθη και οι αιτίες τους και να διορθώνονται. Αυτή η ευθύνη ανήκει στην κεφαλή της ΚΑΕ Άρης. Οπότε, Νίκο Λάσκαρη, ανέλαβε δράση και προχώρα. Ο κόσμος της ομάδας, όπως έχεις καταλάβει, σε στηρίζει απόλυτα. Δικαίωσέ τον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top