Σλούκας: «Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και στόχους»

Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα για τη διοργάνωση του camp; Πότε το αποφασίσατε;

Ήθελα πάντα να κάνω κάτι γύρω από το μπάσκετ και ένα camp που να δείχνει τις βασικές αρχές του αθλήματος με όλα τα σύγχρονα μέσα στους νέους αθλητές και αθλήτριες με κάλυπτε. Επίσης, το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια που θα κάνουμε με όλους τους συντελεστές του camp και τα έσοδα που θα συγκεντρώσουμε θα τα δωρίσουμε για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου, ήταν από μόνος του λόγος για να μην σκεφτώ αν θα κάνουμε το camp ή όχι.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις (ηλικιακές – φύλο) για τη συμμετοχή στο camp; Σε ποιες εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθεί, που θα φιλοξενηθούν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν και ποιες είναι οι παροχές;

Αγόρια και κορίτσια από 6-19 χρονών είτε έχουν ασχοληθεί με το άθλημα είτε όχι έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν. Το camp θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Στα δύο κλειστά γήπεδα και στα ανοιχτά. Στα παιδιά θα δοθούν νερά, χυμοί, σνακ, μπλουζάκια του camp και πολλά δώρα από όλους τους χορηγούς μας, καθώς και μερικές εκπλήξεις….

Ποιοι θα είναι οι προπονητές; Υπάρχουν guests (παίκτες ή προπονητές) που έχουν προσκληθεί για να μιλήσουν στα παιδιά; Μπορούμε να αποκαλύψουμε ονόματα; Εσείς θα βρίσκεστε εκεί σε όλη τη διάρκεια;

Απαντάω πρώτα στην τελευταία ερώτηση και σας λέω ότι θα είμαι όλες τις ώρες του camp εκεί και θα προπονηθώ μαζί με τους μικρούς μου φίλους. Υπάρχουν αρκετοί καλεσμένοι που θα έρθουν με χαρά να μας μιλήσουν, άλλα και κάποιοι που τους περιμένουμε την τελευταία στιγμή λόγω υποχρεώσεων τους. Στην σελίδα μας στο Facebook (Slou Camp) θα επικοινωνούμε συνέχεια για το ποιοι θα βρίσκονται μαζί μας. Παλιοί μου συναθλητές και φίλοι, όπως ο Ντάνστον, ο Ζήσης, ο Βασιλειάδης, ο Σοφοκλής,ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Χρυσικόπουλος, ο Σλαφτσάκης και πολλοί άλλοι θα έρθουν να μας μιλήσουν και να παίξουν μαζί μας.

Επίσης ο κ. Πρίφτης, ο κ. Μέξας και αρκετοί ακόμα προπονητές θα έρθουν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Οι προπονητές του camp είναι όλοι προπονητές εθνικών κατηγοριών και θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον Pablo Garcia Sanchez που είναι ο καλύτερος προπονητής μικρών ηλικιών και ατομικής βελτίωση στην Ισπανία.

Ποια είναι η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από τον κόσμο για το camp; Σε τι επίπεδο κινούνται οι συμμετοχές;

Ξεκινήσαμε εδώ και δύο μέρες τις εγγραφές και έχουμε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και ήδη πάρα πολλά παιδιά έχουν εγγραφεί.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και πιστεύω ότι θα έχουμε πληρότητα σύμφωνα με τις προσδοκίες και το πόσους μπορούμε να προπονήσουμε, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα.

Το camp θα πραγματοποιηθεί για έναν πολύ ειδικό και ιδιαίτερο σκοπό. Πώς προέκυψε η απόφαση να διατεθούν τα έσοδα στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου; Έχετε κάποιες ειδικές συμφωνίες με συγκεκριμένα κέντρα για τον σκοπό αυτό;

Ήδη υπάρχουν οι συζητήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους και νομίζω πως θα συγκεντρώσουμε ένα αρκετά καλό ποσό για να βοηθήσουμε όλοι σε κάτι τόσο σοβαρό. Δε θα ήθελα να επεκταθώ άλλο σε αυτό, καθώς η ευαισθησία που έχουμε όλοι για αυτήν την κακιά αρρώστια είναι μεγάλη.

Έχετε προσωπική εμπειρία από συμμετοχή σε αθλητικά camps; Συμμετείχατε όταν ήσασταν μικρός και αν ναι, τι θυμάστε από αυτά;

Έχω συμμετάσχει κι εγώ σε διάφορα camp και εκείνα τα χρόνια με βοήθησαν πολύ στο να δω τον τρόπο που πρέπει να προπονηθώ, την αφοσίωση που πρέπει να δείξω, και όλα αυτά να τα μεταφέρω στην προσωπική μου ρουτίνα και να βελτιωθώ.

Πιστεύετε πως μπορούν να αναδειχθούν ταλέντα μέσα από αυτή τη διαδικασία (αν και σύντομη, χρονικά);

Δεν είναι ο σκοπός αυτός. Είναι μια σύντομη διαδικασία που σκοπό έχει να δώσει τα ερεθίσματα για το πως θα πρέπει να δουλέψει ο κάθε νεαρός παίχτης.

Είχατε παίκτες σαν πρότυπα; Αν ναι, ποιοι (και γιατί) ήταν αυτοί;

Σε κάθε στιγμή είτε ως μικρός είτε ως επαγγελματίας είχα πρότυπα μεγάλων αθλητών για διαφόρους λόγους.

Ο Νίκος Γκάλης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημητρης Διαμαντίδης, ο Θόδωρος Παπαλουκάς και αρκετοί ακόμα ήταν αυτοί που πάντα πρόσεχα και ήθελα να φτάσω η να ξεπεράσω, αν και δεν είναι εύκολο και θέλει πολλή δουλειά.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε άλλη μια δύσκολη και επίπονη σεζόν για εσάς. Ποια η γεύση που σας άφησε;

Η γεύση ήταν γλυκόπικρη. Είχαμε μια καταπληκτική σεζόν στην Ευρωλίγκα, άλλα στο F4 και στο πρωτάθλημα, χτυπημένοι από τους τραυματισμούς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε.

Καταφέρατε να συμπεριληφθείτε στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague, με βάση τις εξαιρετικές σας εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ποιοι μπορούν να είναι οι επόμενοι ατομικοί σας στόχοι;

Πιο πολύ μ’ ενδιαφέρουν οι ομαδικοί στόχοι. Θέλω πάντα να πετυχαίνει η ομάδα μου. Οι προσωπικές διακρίσεις έρχονται μετά από πολύ ατομική δουλειά όλο τον χρόνο και έχουν μεγαλύτερη αξία όταν συνδέονται με τις ομαδικές επιτυχίες.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Κώστας Σλούκας έχει κατακτήσει τα πάντα, αν και μόλις 29 ετών. Ήταν αυτό κάτι που περιμένατε, όταν ξεκινούσατε το μπάσκετ; Τι άλλο πιστεύετε πως λείπει από τη συλλογή σας;

Σίγουρα δεν το περίμενα, δούλευα όμως και είχα αρκετά όνειρα τα οποία κάποια πραγματοποιήθηκαν και φυσικά κάποια θέλω να πραγματοποιηθούν. Οι διακρίσεις με την εθνική ομάδα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα ήθελα στις επόμενες διοργανώσεις να καταφέρουμε κάτι μεγάλο.

Τον Σεπτέμβριο έχουμε το Παγκόσμιο της Κίνας, στο οποίο η Εθνική πηγαίνει με φιλοδοξίες. Ποιες είναι οι βλέψεις και οι προσδοκίες σας για τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση;

Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και με πολύ μεγάλους παίχτες. Φιλοδοξούμε για το καλύτερο.

Σας αγχώνει το γεγονός – ενόψει Παγκοσμίου – πως πολύς κόσμος (και όχι άδικα) σας θεωρεί τον ηγέτη της Εθνικής;

Δεν με αγχώνει ένα τέτοιο γεγονός αν και πιστεύω ότι η ομάδα μας αποτελείται από πολύ μεγάλους παίχτες. Θα χαρώ να κάνουμε με τον Γιάννη,τον Νικ και τα άλλα παιδιά μια επιτυχία για την χώρα μας.

Τι πιστεύετε πως μας έλειψε στις προηγούμενες διοργανώσεις και πρέπει να έχουμε τώρα, για να πετύχουμε, έπειτα από αρκετά χρόνια, μια σημαντική διάκριση;

Το τι μας έλειψε δεν είναι της παρούσης. Νομίζω ότι αυτή η εθνική πλήρης πια έχει την τύχη να κάνει κάτι ωραίο και μεγάλο.

Τελειώνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε προσωπικά σαν Κώστας Σλούκας στα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το μπάσκετ (και τον αθλητισμό κατ’ επέκταση);

Αρχικά θα ήθελα να πω στα νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα. Είναι η καλύτερη διέξοδος από τα μαθήματα τους. Για τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ, θέλω να τους πω ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια, χωρίς επιμονή και χωρίς στόχους.

EXTRA: (συνοπτικές συμβουλές) του Κώστα Σλούκα προς τα νέα παιδιά ή τους νέους μπασκετμπολίστες (π.χ. κάντε αυτό, μην κάνετε το άλλο κλπ)

Ακούτε τους προπονητές και τους γυμναστές σας.

Δουλέψτε σκληρά.

Μην απογοητεύεστε.

Να βλέπεται αγώνες.

Μην αφήνετε το σχολείο, προλαβαίνετε να κάνετε και τα δύο πετυχημένα.

Το basketplus.gr είναι χορηγός επικοινωνίας στο Kostas Sloukas Summer Camp, τα έσοδα του οποίου, θα διατεθούν για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Για εγγραφές κάντε κλικ ΕΔΩ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top