Λιόλιος: Όλοι κοντά στο Μπάσκετ, ας μην το “πυροβολούμε” συνέχεια, θα κάνω αυτά που υποσχέθηκα

Τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να κάνει μόνο μερικά από όσα έχει δεσμευτεί προεκλογικά, αλλά όλα όσα έχει υποσχεθεί, έδωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος σε διαδικτυακή του συζήτηση με δημοσιογράφους. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ζήτησε να του γίνει σκληρή κριτική αν δεν είναι συνεπής στις εξαγγελίες του, αλλά ζήτησε από τα ΜΜΕ να προστατεύσουν το άθλημα. Παράλληλα προανήγγειλε ανακοινώσεις για Εθνικές ομάδες, διαιτησία, αναπτυξιακό και όλα τα άλλα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Επίσης τόνισε πως σκοπός του είναι να γίνει η ομοσπονδία πιο εξωστρεφής, να έχει συνεργασία με FIBA και ΝΒΑ, αλλά και να αξιοποιήσει τη δυναμική του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε:
-την εκλογική διαδικασία: «Η εκλογική διαδικασία κούρασε το μπάσκετ. Το χειρότερο κομμάτι ήταν όσο υπήρχε διοίκηση πρωτοδικείου, είναι άσχημη σελίδα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν άξιζε τέτοιο η πρώτη ομοσπονδία της Ελλάδας. Δεν μας τιμά αυτό το γεγονός, δεν τιμά όλους μας. Η εκλογική διαδικασία άφησε κάποιες κηλίδες σε όλους μας, δίχασε αρκετά και το μπάσκετ πρέπει να μας ενώνει. Στο μυαλό μου το κύριο μέλημα της ΕΟΚ είναι να ενώσει κι όχι να χωρίσει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα. Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Με ενδιαφέρει ότι από τις 13/9 υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε. Δεν έχουμε καμία έπαρση και θα δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ ανιδιοτελώς».

 

-τη στάση των media: «Σε όλη την προεκλογική περίοδο πυροβολάγαμε τα πόδια μας. Γράφτηκαν πολλά ψεύδη σε βάρος μου, αλλά δεν απάντησα σε τίποτα. Αν το έκανα θα πλήγωνα αυτό που αγαπώ. Θέλω να μου κάνετε κριτική, αν θα τηρήσουμε αυτά που έχω πει, αλλά δεν θέλω να πληγώσετε το μπάσκετ. Μπορεί μέσα στις τέσσερις γραμμές οι ομάδες να σκοτώνονται, αλλά έξω από αυτές πρέπει να συνεργαστούμε για να μεγαλώσουμε την πίτα και να ενώσουμε τους πάντες. Να φέρουμε νέους φιλάθλους, να βγούμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, στην κοινωνία. Θα κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ και θέλουμε τη βοήθεια των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια. Θα κάνουμε λάθη, άλλωστε λάθη κάνει όποιος ενεργεί».
-τις εθνικές ομάδες: «Το θέμα της Εθνικής θα λυθεί άμεσα, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών. Είμαστε ομάδα, είναι ο Δήμος Ντικούδης και η Άννυ Κωνσταντινίδου, αλλά είμαστε ομάδα. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Εκεί είναι η βάση. Περισσότερα θα πούμε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου».

 

-την επαφή με όλη την Ελλάδα: «Θα πάμε εμείς στα σωματεία, δεν θα περιμένουμε να έρθουν αυτά στην ομοσπονδία. Όλα τα μέρη που επισκέφτηκα θα τα επισκεφτώ και πάλι μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Θα είμαστε όλοι σε επαφή και θα φτιάξουμε μαζί το μπάσκετ».

 

-τα rapid test στα τμήματα υποδομής: «Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν εφηβικά και νεάνιδες. Δεν μπορεί ένας γονιός να δίνει 80 ευρώ το μήνα για να παίζει το παιδί μπάσκετ. Μίλησα γι’ αυτό στον υφυπουργό και θα το δει το θέμα αυτό. Στην πλάτη μου νιώθω όλο το μπάσκετ και πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να λέω τι δεν είναι σωστό. Εγώ είμαι υπέρ της βιώσιμης λύσης. Το να πας και να προτείνεις λύσεις έχει νόημα. Έχουμε προτείνει λύσεις και περιμένω απάντηση, γιατί αν δεν γίνει κάτι θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το οξύμωρο είναι πώς στο σχολείο πας με self test και στην ακαδημία με rapid test. Θα υπάρχουν λίαν συντόμως εξελίξεις».

 

-την έμφαση στην ανάπτυξη: «Ο μειούμενος αριθμός των νέων δελτίων στις ομάδες δείχνει πως φθίνει το μπάσκετ. Εμείς έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση εκμεταλλευόμενοι το μάρκετινγκ και το PR για να βγούμε στην κοινωνία. Υπάρχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και επίσης το 3×3 είναι πυλώνας για την επόμενη μέρα. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Όμως η τρύπα στα αναπτυξιακά από τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει και θα μας ακολουθεί για κάποια χρόνια».

 

-τη διαιτησία: «Για μένα βασικό κομμάτι είναι η διαιτησία. Δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Το θέμα είναι αντί να κουβεντιάζουμε ένα πρόβλημα, να το λύνουμε. Για τη διαιτησία θέλω να με κρίνετε αυστηρά, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Να με κρίνετε για την επιλογή των προσώπων. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου».

 

-το ρόλο των μάνατζερ: «Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών. Θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό».

 

-τη σχέση της νέας ΕΟΚ με το εξωτερικό, FIBA, Ευρωλίγκα και ΝΒΑ: «Έχουμε κλειστεί μέσα στην Ελλάδα. Το μπάσκετ έχει αλλάξει παντού, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Αυτό που δεν είχαμε εμείς. Θέλει επιμονή και υπομονή από όλους. Οι σχέσεις με την FIBA θα είναι άριστες. Θα συναντηθώ μαζί τους την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές και με τις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό, αλλά και με το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός».

 

-το πώς θα κρίνει ο ίδιος το έργο του: «Αν κάνουμε μόνο 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος, γιατί είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Για να πάρω αυτή τη θέση έχω αφήσει την ομάδα, τη δουλειά και την οικογένειά μου, επειδή αγαπώ το μπάσκετ πιο πολύ. Αν πω ότι θα κάνω 100, 100 θα κάνω».

 

-το αν θα κάνει οικονομικό έλεγχο της ομοσπονδίας για τα προηγούμενα χρόνια: «Εμείς θα έχουμε 100% οικονομική και οργανωτική διαφάνεια. Ο καθένας θα ξέρει πού πηγαίνουν τα χρήματά του, γιατί δεν είναι χρήματα δικά μου ή της ΕΟΚ, είναι όλων μας. Το τι γινόταν στην ΕΟΚ το ξέρουμε όλοι. Το αν θα γίνει έλεγχος δεν θα αφορά να τους βγάλουμε στα τσιγκέλια. Θα πει ο κόσμος ‘τα ίδια κάνουν όλοι’. Δεν θέλω να βρω αυτά που θα μας πληγώσουν. Την απάντηση έδωσαν τα σωματεία την Κυριακή. Αν είχαν άλλη άποψη, θα ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Δέχτηκα πολλή λάσπη. Την επόμενη μέρα των εκλογών πήραν κι αυτούς που δεν εκλέχθηκαν να πάμε μαζί ενωμένοι. Το μπάσκετ αλλάζει σελίδα. Το βιβλίο το προηγούμενο είναι αρχείο. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά να τρέξουμε μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα οικονομικά στοιχεία υπάρχουν και δεν χάνονται, ούτε διαγράφονται».

 

-το αν στόχος είναι μια τετραετία ακόμη: «Όταν κάνεις σχέδια για το μέλλον, γελά ο Θεός. Πραγματικός ηγέτης δεν είναι αυτός που θέλει να φτιάξει τα πράγματα μόνος του, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για να το παραλάβει κάποιος και να τα πάει καλύτερα. Όχι μετά από σένα το χάος».

 

-την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έφυγε ένας εργάτης, ένας δάσκαλος που όλοι αγαπήσαμε. Κατάφερε σπουδαία πράγματα, έδωσε κατεύθυνση και αρχές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top