Λυκογιάννης: «Είχαμε και καλές και κακές στιγμές»

Ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έδειξε καλά στοιχεία με 14 νέους παίκτες μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, ζήτησε βελτίωση στην άμυνα για τη συνέχεια, θεωρεί πως είναι καλοί στο ανοιχτό γήπεδο και στο σκοράρισμα, ζήτησε πίστωση χρόνου για να βρει τα πατήματά του ο Φράνκε και περισσότερη δημιουργία από τα γκαρντ του, αναφέρθηκε ξεχωριστά στους Χαντς, Ράιλι και θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο «βάθος» στο ρόστερ της, αλλά είχε απουσίες.

Αναλυτικά: «Είδαμε πράγματα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Νομίζω ότι βγαίνουν κάποια αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για εμάς και μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά πράγματα αύριο από τις καταστάσεις που είδαμε σήμερα.

Για τη χρονική περίοδο και για το χρόνο που βρίσκεται μαζί η ομάδα μας, με σχεδόν 14 καινούργιους παίκτες, νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε να διορθώσουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση. Σαν ομάδα, δείχνουμε ότι έχουμε μία έφεση στο ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω ότι, αν βρεθούμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί, θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό.

Σουτάραμε με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας. Γενικότερα στην επίθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βρίσκαμε λύσεις χωρίς να λείψουν βέβαια και τα λάθη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από ένα χρονικό διάστημα που ψάξαμε περισσότερο την εκτέλεση και λιγότερο τη δημιουργία. Είχαμε 12 ασίστ για 15 λάθη και αυτό, πρέπει να το αλλάξουμε».

Σε ερώτηση για το ανεπίσημο ντεμπούτο του Φράνκε, ανέφερε: «Δεν ξέρει ακόμα το playbook. Παίξαμε συγκεκριμένα παιχνίδια, όσο ήταν μέσα. Χρειάζεται το χρόνο του, για να βρει τα πατήματά του. Την πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο, ήταν πάρα πολύ καλός. Τη δεύτερη, δεν ήταν τόσο καλός, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό».

Για το αν βλέπει θέμα στη δημιουργία από τη θέση «1» λόγω και των φάουλ του Ράιλι από νωρίς: «Αυτό μας επηρέασε σίγουρα, γιατί αναγκαστήκαμε να πάμε από πολύ νωρίς σε άλλες καταστάσεις. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά καλό, γιατί είναι κάτι που θα το συναντήσουμε. Το γεγονός ότι ο Ράιλι είχε φάουλ από νωρίς μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε άλλα σχήματα.

Θεωρώ πως, όσο περισσότερο μπαίνει στην προπόνηση ο Φράνκε, που είναι κι αυτός ένα παιδί που μπορεί να “πατήσει” σε αυτή τη θέση, θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Κάποιοι παίκτες τώρα παίζουν περισσότερο χρόνο από παιχνίδια που θα είναι στην “κόψη του ξυραφιού” αργότερα».

Όσο για την τριάδα Χαντς, Φράνκε, Ράιλι, ανέφερε: «Έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν και με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμα κι εμείς, ψαχνόμαστε στο να δώσουμε κάποιες φάσεις σε κάποια παιδιά που μας έχουν δείξει πράγματα στις προπονήσεις, αλλά δεν το βάλαμε στο παιχνίδι μας. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα και να κυκλοφορούμε την μπάλα.

Σήμερα, το παιχνίδι “γύρισε” σε ένα κομμάτι στην τρίτη περίοδο, που παίξαμε ατομικά και οι παίκτες, έψαχναν μέσα από το “ένας εναντίον ενός” να βρουν φάσεις, δεν τους βγήκαν και το παιχνίδι “γύρισε”. Όταν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βρήκαμε τρία-τέσσερα ξεκάθαρα σουτ, τα βάλαμε και πήραμε το προβάδισμα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτό».

Όσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας, στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, τόνισε: «Όσο πάμε πιο κοντά στις επίσημες υποχρεώσεις, τόσο θα μεγαλώνει και ο βαθμός ετοιμότητάς μας. Δε θεωρώ ότι καμία ομάδα θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλουν οι προπονητές, ειδικά στο ξεκίνημα. Επειδή οι περισσότερες έχουν κάνει εκ του μηδενός ρόστερ, θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να παίξουν όπως θέλουν οι προπονητές».

Τέλος, για το αν παρατήρησε κάποιο θέμα στα ριμπάουντ σήμερα, υπογράμμισε: «Για την ΑΕΚ έλειπε ένας ψηλός, ο Μάντσεν, αλλά και ο ΜακΓκριφ, που είναι πολύ δυνατός στα επιθετικά ριμπάουντ. Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερο “βάθος” από αυτό που έχουμε εμείς. Με τέτοιες ομάδες θα έχουμε μειονεκτήματα, είναι δεδομένο αυτό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top