Μανωλόπουλος: «Ήμασταν καταπληκτικοί στο τέταρτο δεκάλεπτο»

Ο κόουτς του Ηφαίστου τόνισε:

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Ηρακλής είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη από τον κόουτς Καστρίτη, έχει προσωπικότητες και παίκτες που έχουν παίξει στην EuroLeague. Μιλάμε για ένα πολύ καλό σύνολο. Αυτό έκανε τη δουλειά μας εκ προοιμίου πολύ δύσκολη. Ξεκινήσαμε καταπληκτικά το παιχνίδι, βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε την μπάλα, τρέξαμε το γήπεδο. Όμως, κάποια στιγμή αυτή η ενέργεια χάθηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλός στο κομμάτι της τακτικής, γι’ αυτό πήγαμε στα αποδυτήρια, πίσω με έναν πόντο. Στο τρίτο δεκάλεπτο, παρότι είχαμε μιλήσει στα αποδυτήρια, δεν παίξαμε αυτό που θέλαμε. Δεν είχαμε ρυθμό, χάσαμε ελεύθερα σουτ, κι ο Ηρακλής έπαιξε καλά από την άλλη. Αυτό όμως που με κάνει πολύ ευχαριστημένο και ειλικρινά με συγκίνησε ήταν ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, πιστέψαμε στη νίκη, βγάλαμε χαρακτήρα και ενέργεια στο γήπεδο.

Τα δύο κλεψίματα του Δημήτρη (Σταμάτη) ήταν πολύ σημαντικά για να πάρουμε αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι ήμασταν καταπληκτικοί. Είναι πολύ εύκολο για μένα να πω ότι έχω τους καλύτερους κανόνες στην άμυνα και να πάρω τα εύσημα, αλλά όσο καλούς κανόνες κι αν έχεις, αν οι παίκτες δεν βγάλουν τέτοιο πάθος, πίστη και ενέργεια, δεν μπορείς να κερδίσεις. Εμείς κερδίζουμε μέσα από την άμυνα, κι αυτό καταφέραμε να κάνουμε και σήμερα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ηρακλή και τον κόουτς, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Με τέτοια ιστορία πρέπει να είναι στην Basket League και να πρωταγωνιστεί. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον κόσμο, που μας βοήθησε πάρα πολύ, δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Να ευχηθώ επίσης καλά Χριστούγεννα με υγεία.

Για το γεγονός πως ο Ήφαιστος σε πολλά παιχνίδια κάνει ανατροπές στην τελευταία περίοδο: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Φέτος το πρωτάθλημα έχει περισσότερες καλές ομάδες σε σχέση με πέρσι. Το αν παίζουμε καλά στις τέταρτες περιόδους σημαίνει ότι έχουμε χαρακτήρα και είμαστε καλά προπονημένοι».

Για το αν κάνει υπολογισμούς για την τελική κατάταξη της ομάδας: «Πιστέψτε με, δεν κάνω ποτέ υπολογισμούς. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την ομάδα συγκεντρωμένη όλη την εβδομάδα και να μην κάνουμε διάφορους υπολογισμούς. Ή να ονειρευόμαστε τι θα κάνουμε αν κερδίσουμε μια ομάδα ή την άλλη, μετά από πέντε αγωνιστικές. Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό που έρχεται και μόνο».

Για το γεγονός πως ο Ήφαιστος ήταν άστοχος για τρεις περιόδους: «Αυτό έχει να κάνει με το τι σουτέρ έχεις, εγώ πιστεύω ότι έχουμε πολλούς καλούς σουτέρ, απλά κάποιες φορές δεν μπαίνουν τα σουτ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χάνονται τα σουτ, το ψάχνουμε. Στην αρχή, έφταιγε ότι δεν κυκλοφορούσαμε καλά την μπάλα. Τώρα πασάρουμε πολύ καλύτερα την μπάλα, βγάζουμε σουτ. Κάνουμε πολλά σουτ, κάνουμε πολύ καλή προπόνηση. Τα παιδιά είναι καλοί σουτέρ, θα έρθουν κι αυτά στην πορεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top