Μαργαρίτης: «Συγκίνηση και χαρά να φοράω το εθνόσημο στο στήθος»

Αναλυτικά η ΚΑΕ αναφέρει:

«Ήταν τέτοιες μέρες του 2017. Πριν από τρία χρόνια, όταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Το επίσημο ντεμπούτο του Μαργαρίτη με τη γαλανόλευκη πραγματοποιήθηκε στο Λέστερ και στον αγώνα της Ελλάδας με τη Μεγάλη Βρετανία στις 24 Νοεμβρίου 2017. Λίγες ημέρες νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 20/11/2017, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε φορέσει για πρώτη φορά τη γαλανόλευκη, στην πρώτη του προπόνηση με την Εθνική ομάδα. Λίγες μόνο ημέρες προτού κλείσει τα 35 του χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά…

Και τώρα, μετά από τρία χρόνια, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του και ταυτόχρονα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Αυτό αποδεικνύει και η νέα κλήση του στην Εθνική ομάδα, ενόψει των δύο αγώνων απέναντι σε Λετονία και Βουλγαρία, που θα πραγματοποιηθούν 27 και 29 Νοεμβρίου στο Σεράγεβο, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεχίζω να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Μου προκαλεί συγκίνηση και χαρά το να φοράω τη γαλανόλευκη και θα προσπαθήσω και πάλι για το καλύτερο στις υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας. Για την Εθνική ομάδα πρέπει να κάνουμε πάντα το καλύτερο», λέει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που σε αυτά τα τρία χρόνια που είναι μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, έχει ήδη 13 συμμετοχές, έγινε και αρχηγός της Ελληνικής ομάδας και συνεχίζει. Η περίπτωσή του μάλιστα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την σκληρή του δουλειά, αλλά και για το γεγονός ότι ποτέ δεν τα παράτησε και επιβεβαίωσε ότι όντως… ποτέ δεν είναι αργά. «Αν κάποιος δουλεύει σκληρά και το πιστεύει, ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει. Αυτή είναι η αλήθεια. Νομίζω ότι αυτός ο πιο σωστός τρόπος προσέγγισης για τα νέα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της καριέρα τους», τονίζει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, που προτού ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας, πιστεύει ότι θα έχει παρουσιάσει καλύτερη εικόνα και η ομάδα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την ομάδα μας. Μετά από επτά μήνες που είχαμε μείνει μακριά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ξεκινήσαμε τα επίσημα παιχνίδια, κάναμε την αρχή με τη νίκη-πρόκριση επί της Λάρισας στο Κύπελλο και ακολούθησαν δύο ήττες στο πρωτάθλημα, σε παιχνίδια όπου δεν παρουσιάσαμε καλή εικόνα. Όλη αυτή η κατάσταση δεν μας έχει επιτρέψει να έχουμε μία φυσιολογική ροή στο πρόγραμμά μας. Αυτό είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όμως όλοι, δεν είναι δικαιολογία, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις συνθήκες πλέον. Με πολλές προπονήσεις, λίγους αγώνες, δυσκολίες στο να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και για αυτό λέω ότι είναι ακόμη νωρίς. Χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται υπομονή και με την δουλειά που θα κάνουμε η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top