Με Σερβία η Εθνική Γυναικών

Μετά τη χθεσινή ήττα από το Μαυροβούνιο (70-55), η Εθνική Γυναικών έχει σήμερα ακόμη πιο δύσκολο έργο στη δεύτερη μέρα του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας την Σερβία (13:00, ERT Sports).

Η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού ψάχνει μία νίκη, που πιθανότατα θα την οδηγήσει στη φάση των «16», αλλά αυτή μάλλον είναι πιο βατό να έρθει στην αναμέτρηση της Κυριακής με την Ιταλία. Η Σερβία, χάλκινη στο Ευρωμπάσκετ του 2019, χθες νίκησε με 86-81 την Ιταλία στην παράταση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής περιμένει καλύτερη παρουσία από την ελληνική ομάδα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, αν και οι απουσίες των τραυματιών Χριστινάκη και Σπυριδοπούλου έχουν πλήξει τη γαλανόλευκη.

Ο Θάνος Νίκλας, ένας εκ των συνεργατών του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας αναλύει τα πλεονεκτήματα της αντιπάλου και τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα. «Η Σερβία είναι μια καλή και ψηλή ομάδα η οποία γενικά δεν μας ταιριάζει γιατί δεν έχουμε τα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλος. Από τις θέσεις 2 ως 5 έχει αθλήτριες σχεδόν με το ίδιο ύψος και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για εμάς. Γι΄αυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην ατομική μας άμυνα, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας για να πιέσουμε παραπάνω και να βγάλουμε τις παίκτριες της Σερβίας εκτός θέσεως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πλεονέκτημα.

Εμεις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εναντίον της Σερβίας στα σκριν μακριά από τη μπάλα, να έχουμε καλή επικοινωνία και να χρησιμοποιήσουμε το κορμί μας για να παίξουμε άμυνα πριν από τις δικές τους ενέργειες και κινήσεις. Η Σερβία είχε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με την Ιταλία που κέρδισε στην παράταση. Είναι κάτι που εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε με την ενέργεια μας. Θέλουμε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στον αγώνα με τη Σερβία και είναι κάτι που θα κυνηγήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε σαν πλεονέκτημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top