Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία του Άρη (pics+vid)

Χαρακτηριστικά η επίσημη σχετική ενημέρωση της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ αναφέρει:

 

“Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συνανθρώπων μας στη τρίτη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., που έγινε σήμερα (13/05) “στο Nick Galis Hal”. Ο κόσμος που έχει “αγκαλιάσει” αυτή την πρωτοβουλία, στήριξε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη κι έδωσε την καλύτερη “ασίστ”, αυτή της ζωής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτοί που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να βρεθούν σήμερα (13/05) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας, να δώσουν αίμα στον λογαριασμό της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.. (στον αριθμό 13448).

Στη σημερινή (13/05) αιμοδοσία έδωσαν το “παρών” ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Χάρης Παπαγεωργίου, βετεράνοι παίκτες που τίμησαν στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας μας, όπως ο Βασίλης Λυπηρίδης, ο Δημήτρης Μπουσβάρος, ο Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς, ο Σάββας Ηλιάδης, καθώς και η εφηβική και η παιδική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου ενώ υπήρξε εκπροσώπηση και από τη γυναικεία ομάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Χάρης Παπαγεωργίου τόνισε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ΚΑΕ αποδεικνύεται πως δεν είναι μόνο μια ανώνυμη εταιρεία, αλλά ένας αθλητικός οργανισμός. Εδώ και δυο χρόνια λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος και είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτή η πρωτοβουλία. Θεωρώ πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Νομίζω πως ο ΑΡΗΣ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του για το κοινωνικό σύνολο και τους συνανθρώπους μας”.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας μας και υπεύθυνος της αιμοδοσίας, Νίκος Κουκουλιάς επεσήμανε: “Να ευχαριστήσω καταρχήν όλους όσοι ήρθαν για να δώσουν αίμα σήμερα. Αυτή τη μέρα που είναι η γιορτή της μητέρας και πολλοί την αφιέρωσαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη κι αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί από μόνο του και θα παγιωθεί. Άρα κάθε βήμα που κάνουμε για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να είμαστε γεροί του χρόνου να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε αυτό να είναι κάτι σαν θεσμός ή μικρή γιορτή που θα συνδυάζει λίγο από μπάσκετ, λίγο από ΑΡΗ και πολύ βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Η αιμοδοσία είναι μια αφορμή, προκειμένου να κάνουμε έναν αδρό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας μας και να πάρουμε και κάποιες συμβουλές από τους γιατρούς της αιμοδοσίας, οι οποίοι μας συμβουλεύουν τι πρέπει να ψάξουμε και πως πρέπει να κινηθούμε. Δίνει ένα κίνητρο στον οργανισμό, ώστε να ανανεώσει κάποια κύτταρα του κι αυτό ένα ακόμη θετικό στοιχείο.

Η αιμοδοσία δεν είναι κάτι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν μπορεί απλά ένας άνθρωπος να στήσει αυτή τη διαδικασία. Η σκέψη μέχρι την υλοποίηση, έχει αρκετά βήματα. Σε αυτό βοηθούν πολύ οι δημοσιογράφοι, το προσωπικό της Κ.Α.Ε. στα γραφεία, οι χορηγοί και κυρίως ο κόσμος που έρχεται και δίνει το αίμα του. Σε όλους αυτούς ανήκει η προσπάθεια. Είναι κάτι, το οποίο δεν στέκεται στα στενά όρια μια ομάδας και ενός συλλόγου.

Οι αιμοδότες έχουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες και σε αυτές των οικογενειών τους. Αυτό εξυπακούεται. Έρχονται σε συνεννόηση με την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ και με εμένα προσωπικά και εξυπηρετούνται οι ανάγκες, αρκεί να υπάρχουν αποθέματα. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε αποθέματα. Επίσης, όποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα (13/05) για κάποιους λόγος, αλλά είναι διατεθειμένος να δώσει αίμα, μπορεί να το προσφέρει σε οποιοδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας για λογαριασμό της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ. Υπάρχει ένας αριθμός μητρώου, ο οποίος είναι διαθέσιμος από την Κ.Α.Ε., ο “13448”. Αναφέρει τον συγκεκριμένο αριθμό κι έτσι ενισχύει την Τράπεζα Αίματος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΑΡΗ, Βασίλης Λυπηρίδης υποστήριξε: “Καλούμε όλους τους Αρειανούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Ο ΑΡΗΣ, έτσι όπως τον έζησα εγώ εκείνα τα χρόνια, δεν ήταν μόνο αθλητικό, ήταν και κοινωνικό φαινόμενο. Ένωσε όλους τους Έλληνες γύρω από έναν αθλητικό στόχο. Έτσι πιστεύω πως μπορεί να λειτουργεί και τώρα σε κοινωνικό επίπεδο και να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες”.

Ο βετεράνος παίκτης της ομάδας μας, Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς υπογράμμισε: “Ήρθαμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δίνουν αίμα και σήμερα ήρθαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κάθε άνθρωπος που δίνει αίμα, βοηθάει συνανθρώπους του σε δύσκολες καταστάσεις κι αυτό σημαίνει ζωή. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να σώσουμε όσες πιο πολλές ζωές μπορούμε”.

 
 

Gallery item 3

 

Gallery item 4

 

Gallery item 6

 

Gallery item 7

 

Gallery item 8

 

Gallery item 9

 

Gallery item 10

 

Gallery item 11

 

Gallery item 12

 

Gallery item 13

 

Gallery item 14

 

Gallery item 2

Gallery item 1

 

Gallery item 5

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top