Μέξας: “Όταν στον Ηρακλή υπάρχει συνεργασία ομάδας – κόσμου η κατάσταση είναι διαφορετική”

Η τοποθέτηση του Κώστα Μέξα, μετά τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του Ημίθεου:

“Θέλαμε να ολοκληρώσουμε με νίκη την προσπάθεια στον Όμιλο και να κάνουμε βήματα μπροστά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και πήραμε καλό βαθμό, όσον αφορά στη λειτουργία της ομάδας.

Δεν πιστεύω στο ηρωικό μπάσκετ, αλλά στη συνεργασία, χρειάζεται το ατομικό ταλέντο και παίκτες, οι οποίοι θα παίρνουν πρωτοβουλίες στις δύσκολες στιγμές, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η συνεργασία.

Συγκεντρωνόμαστε απόλυτα στο ματς της Κυριακής, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, απέναντι σε μία ομάδα με πολύ ιδιαίτερο στυλ, η οποία διαθέτει ένα παιδί (σ.σ. Τζέρμαν), που παίρνει πολλές κατοχές και δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Μειονέκτημα η απουσία του κόσμου και μακάρι στα υπόλοιπα παιχνίδια το Ιβανώφειο να είναι γεμάτο. Και σήμερα, στο τέλος ο κόσμος ξεσηκώθηκε, η ομάδα πήρε τα πάνω της και οι αντίπαλοι τα έχασαν. Όταν στον Ηρακλή υπάρχει συνεργασία ομάδας – κόσμου η κατάσταση είναι διαφορετική. Θα παλέψουμε να κτίσουμε τη σχέση μας με τον κόσμο.

Τα παιδιά ανταποκρίνονται θετικά και αυτό θα βοηθήσει στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω η νίκη αυτή να αλλάξει την ψυχολογία μας. 

Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την ενίσχυση της ομάδας, αναζητώντας τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, οι οποίοι να θέλουν να έρθουν στον Ηρακλή. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι δεν θέλουν όλοι να έρθουν στον Ηρακλή και αυτό πρέπει να το αποδεχθούμε. Δεν θέλω να φέρω μέτριο παίκτη, για να πούμε ότι κάναμε μία αλλαγή. Θα το παλέψουμε και θα βρούμε τις καλύτερες επιλογές στην αγορα, που είναι φτωχή στις θέσεις που μας ενδιαφέρουν. Πάντως, μέχρι την Κυριακή δεν θα έχουμε κάποια αλλαγή.

Ο Λιντς όντως έχει πρόταση από την Ιταλία, θα παίξει με τον Ιωνικό και στη διακοπή θα δούμε αν το παιδί θελήσει να φύγει. Με το ζόρι δεν μπορούμε να κρατήσουμε κανέναν. Ιδίως στην κατάσταση που είναι ο Ηρακλής, θέλουμε παίκτες να παλεύουν ψυχή τε και σώματι, με το κορμί και την καρδιά τους, για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της”. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top