Νίκησε η Λετονία, δεύτερη η Εθνική Εφήβων

Στην δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου τερμάτισε η Εθνική Εφήβων. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου μέτρησε ρεκόρ 2-1 στη φάση των ομίλων, ωστόσο ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ως δεύτερη, λόγω της ισοβαθμίας της με την Λετονία.

 

Η οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 επικράτησε της Ιταλίας με το εμφατικό 90-68 και τερμάτισε στην πρώτη θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Εθνικής, λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι (η Λετονία είχε επικρατήσει με 80-74).

 

Έτσι, λοιπόν, ο όμιλος της Εθνικής διαμορφώθηκε ως εξής

1. Λετονία 2-1
2. Ελλάδα 2-1
3. Ιταλία 1-2
4. Κροατία 1-2

Από εκεί και πέρα, η Εθνική Εφήβων περιμένει τον αντίπαλό της στη φάση των «16». Αυτός θα είναι είτε η Τουρκία, είτε η Γαλλία. Η γείτονες ηττήθηκαν από την Ρωσία, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, με 56-65 και ολοκλήρωσαν τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-2. Το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία θα κρίνει τον αντίπαλο της Εθνικής στον χιαστί αγώνα.

Σε περίπτωση που κερδίσει η Γερμανία, τότε η Γαλλία θα τερματίσει στην τρίτη θέση, λόγω της νίκης των «τρικολόρ» κόντρα στην Τουρκία (78-67). Αν, όμως, η Γαλλία επικρατήσει των Γερμανών, τότε η Τουρκία θα τερματίσει στην τρίτη θέση, καθώς στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων είχε επιβληθεί των «πάντσερ» με 73-67.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top