Ντεμιρέλ: «Δύσκολες, αλλά σωστές αποφάσεις για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών που βρέθηκαν στο Δουβλίνο, επισήμανε την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ μέσω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και χαρακτήρισε τις Εθνικές ομάδες την κινητήριο δύναμή τους. Ωστόσο τόνισε πως και οι σύλλογοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να προοδεύει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι στο οποίο στοχεύει και το Basketball Champions League.

 

Δύσκολες αλλά σωστές αποφάσεις χαρακτήρισε ο Ντεμιρέλ τις αλλαγές στις διεθνείς διοργανώσεις, οι οποίες όπως ανέφερε, το Συμβούλιο ήταν υποχρεωμένο να κάνει για να προστατέψει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Όπως τόνισε στον επίλογό του ο Ντεμιρέλ, τις τελευταίες εβδομάδες η FIBA είχε συναντήσεις με την ECA (Euroleague Commercial Assets) και σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση στις διενέξεις που έχουν προκύψει.

Οσον αφορά τις «τιμωρίες» ομοσπονδιών, η FIBA είχε τοποθετηθεί τις προηγούμενες μέρες, αναφέροντας πως καμία εθνική ομάδα δεν κινδυνεύει προς το παρόν με αποκλεισμό, καθώς η συνεργασία των ομοσπονδιών βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε η FIBA Europe, την θέση της Τζούλια Ανίκεβα στο συμβούλιο πήρε ο νυν πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αντρέι Κιριλένκο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top