Ο Ιβάν, η «κάθαρση» στην ΚΑΕ και οι παραιτήσεις (Σταυρόπουλου-Ζουρνατσίδη) που δεν ήρθαν….

Αποτέλεσμα των συζητήσεων όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το Basketplus.gr ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ΚΑΕ και αυτή τη στιγμή να βρίσκεται η κατάσταση πάλι στα χέρια του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για να παρθούν αποφάσεις.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς όπως όφειλε παραιτήθηκε (01/07) από την θέση του προέδρου της ΚΑΕ με επιστολή που έστειλε στον Ερασιτέχνη και με αυτό τον τρόπο άνοιξε τον δρόμο να ξεκινήσουν και επίσημα οι διεργασίες για να προκύψει η νέα διοίκηση που θα αναλάβει να τρέξει όλα τα θέματα για το μπασκετ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ενήμερος των εξελίξεων στην ΚΑΕ από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες μια «κάθαρση» στην εταιρεία σε όλους τομείς θα ήταν πολύ κοντά στις σκέψεις του.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Σαββίδης δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στο μπασκετ, όμως με δεδομένο ότι υπήρχε δυσαρέσκεια για την περσινή χρονιά και αυτό φάνηκε από την στήριξη που δεν έδωσε τελικά, είναι πασιφανές ότι το ιδανικότερο θα ήταν να γίνει μια νέα αρχή με καινούργια πρόσωπα άφθαρτα.

Ο Μπάνε Πρέλέβιτς παραιτήθηκε, οι υπόλοιποι διοικούντες έχουν ξεκαθαρίσει ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχουν οι παραιτήσεις στα χέρια της διοίκησης του Ερασιτέχνη για να αναλάβει δράση, ο προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει υπογράψει στην ΑΕΚ και πλέον οι μόνοι που έχουν απομείνει είναι ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος και ο μάνατζερ της ομάδας Τέλης Ζουρνατσίδης.

Μάλιστα ο Σταυρόπουλος εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή στην κλήρωση των ομίλων του BCL μια ευρωπαϊκή διοργάνωση που μετείχε η ομάδα τρεις χρονιές.

Αναμφίβολα όλα αυτό βέβαια προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, για το αν ο ΠΑΟΚ λόγω οικονομικής θέσης θα μπορέσει να μετέχει στο BCL της επόμενης σεζόν, αφού ακόμη κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση που θα βρίσκεται η ομάδα.

Η ΚΑΕ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο και στην παρούσα φάση άπαντες θα πρέπει να αναλογιστούν των ευθυνών τους και να θέσουν την παραίτηση τους στην διάθεση του Ερασιτέχνη και των μετόχων της ΚΑΕ.

Καθαρά ηθικό είναι το θέμα, αφού μετά την παραίτηση του προέδρου Μπανε Πρέλεβιτς που έκλεισε έναν κύκλο 8 χρόνων στο «τιμόνι» στη ΚΑΕ , θα έπρεπε να τον ακολουθήσουν και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Σταυρόπουλος και ο μάνατζερ Τέλης Ζουρνατσίδης.

Μετά από 10 χρόνια είναι λογικό να έχει κλείσει ένας κύκλος που έχει καλές και κακές στιγμές και το σημαντικότερο ανεξάρτητα των αποφάσεων που θα παρθούν από την νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Η επόμενη μέρα δεν θα πρέπει να συνδεθεί με το παρελθόν για να υπάρξει «κάθαρση» και αυτό αποτυπώνεται μόνο από αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε όλες τις θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Σταυρόπουλου-Ζουρνατσίδη.

Άλλωστε η ιστορία έχει γραφτεί και όταν ο επικεφαλής και συνεργάτης τους (Πρέλεβιτς) αναλαμβάνει την ευθύνη μια αποτυχίας, τουλάχιστον ακολουθείς και αφήνεις τις αποφάσεις στη διάθεση του Ερασιτέχνη. Είναι άκομψο και δεν ακούγεται καλά να περιμένεις να στο ζητήσουν (είτε αυτό θα συμβεί είτε όχι).

Η ευθύνη της κατάστασης στο αγωνιστικό και η αποτυχία την χρονιάς που ολοκληρώθηκε δεν αποτυπώνεται λοιπόν μόνο από την παραίτηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου, αλλά από μια συνολική απόφαση και των μελών του αγωνιστικού, αφού έτσι φαίνεται ότι υπήρχε στηρίξει και στις αποφάσεις που πάρθηκαν με τα λάθη που έγιναν όλη την χρονιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top