Ο Πρίφτης κάνει το… μεταπτυχιακό του!!!

Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι, ο Δημήτρης Πρίφτης να μάθει, να εκπαιδευτεί, ότι θέλετε βάλτε, να διαχειρίζεται ένα μεγάλο ρόστερ. Όταν έχει ομάδα με έξι, επτά, οκτώ παίκτες, μας απέδειξε ότι κάνει… παπάδες. Δεν έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του, με ομάδα που έχει στον πάγκο 12 παίκτες. Υπολογίζουμε και τον Βασίλη Καββαδά ο οποίος θα επιστρέψει σε έναν μήνα. Αλλά και οι 11 παίκτες είναι πάρα πολλοί, για ότι έχει μάθει… ο Δημήτρης Πρίφτης. Γνωρίζει την αδυναμία του και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και δουλεύει πάω σε αυτή. Έστω και τώρα, που η αγωνιστική περίοδος «τρέχει» κάνει το… μεταπτυχιακό του.

Η συνεργασία με ομάδα η οποία διαθέτει πλούσιο ροστερ θα ήταν η επόμενη πρόκληση στην προπονητική του καριέρα. Δεν περίμενε όμως να το «αντιμετωπίσει» φέτος και μάλιστα μεσούσης περιόδου. Και μάλιστα ο βαθμός δυσκολίας, αυξήθηκε, με την προσθήκη του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο οποίος χθες (12/11) αγωνίστηκε στα 47 λεπτά από τα 50 που κράτησε ο αγώνας. Ούτε μια αναπνοή, για ένα ποιοτικό σουτ, δεν έδωσε στον Έλληνα διεθνή. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντέιβιν Μαρμπλ. Τέτοιο έρωτα τους έχει!!!

Εάν δίνεις στους Γιανκοβιτς, Μαρμπλ το 90% του χρόνου «αδικείς» τους Ζάρρα, Μούρτο και ίσως Ντραγκίσεβιτς. Και εάν μείνουν για πολλά παιχνίδια «αδικημένοι» θα χάσουν την αγωνιστική τους φόρμα. Πολλά τα προβλήματα για τις ομάδες με μεγάλο ροστερ για αυτό και λένε σοφά «τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες».

Η διαχείριση του μεγάλου ρόστερ δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάζει στο παιχνίδι του ο Άρης. Ωστόσο, πιστεύω ότι, είναι η «πηγή» όλων των προβλημάτων. Απο αυτό απορρέουν όλα τα άλλα, ακόμα και η «μη σωστή αντιμετώπισή του έκτος έδρας αγώνα» που το είδαμε, χθες (12/11).

ΥΓ. Δεν θέλω, να πιστεύουν, φίλοι του Άρη, ότι η λύση, είναι, αλλαγή προπονητή. Aυτό, στην παρούσα φάση, είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ! Είναι πιο εύκολο στην σκέψη, γιατί είναι το πρώτο που λέμε όταν συζητάμε για το πρόβλημα, αλλά όχι, το καλύτερο για την ομάδα. Αλλαγή προπονητή, σημαίνει αλλαγή φιλοσοφίας και αλλαγή αγωνιστικών πλάνων. Δηλαδή, αλλαγή παικτών. Σιγά, να μην έρθει νέος προπονητής και επωμισθεί τα προβλήματα που δεν έχει λύσει, ο προηγούμενος. Για όσους γνωρίζουν μπάσκετ αντιλαμβάνονται, πολύ εύκολα, ότι οι αλλαγές θα είναι καταστροφικές. Θα μηδενίσουν τις ελπίδες της ομάδας να πετύχει τον βασικό της στόχο. Την τρίτη, ΠΡΟΝΟΜΙΟΎΧΑ, θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top