Ο Θόδωρος Ροδόπουλος στο ΕΟΚ Web Radio για τον Μάικ Σιζέφσκι και τους Έλληνες ταλαντούχους!

Το κουβάρι των αναμνήσεων ξεδίπλωσε στο Webradio της ΕΟΚ ο Έλληνας δάσκαλος της προπονητικής, Θόδωρος Ροδόπουλος, με αφορμή την απόσυρση του Αμερικανού προπονητή, Μάικ Σιζέφσκι.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Κωνσταντίνο Μελάγιες, θυμήθηκε ιστορίες με πρωταγωνιστή τον coach του Duke, σημειώνοντας ότι ο Σιζέφσκι είναι ο άνθρωπος ο οποίος έκανε παραπάνω απ’ ό,τι υποσχόταν μικρός ότι θα κάνει και ξεπέρασε τα όριά του, όχι τόσο ως παίκτης αλλά ως προπονητής.

 

«Γνώρισα τον Σιζέφσκι τη δεκαετία του ’71, όταν έγιναν οι σοβαρές μετακινήσεις παικτών, που αλλάξαν σχολεία. Ένας πολύ σημαντικός προπονητής εκείνη την εποχή ήταν ο Μπόμπι Νάιτ, που τον είχε παίκτη στο Army. Ο Μπόμπι Νάιτ το 1971 μεταφέρθηκε στους Indiana Hoosiers. Μόλις έγινε αυτή η μετακίνηση, ακολούθησε ο διορισμός του Σιζέφσκι σαν προπονητής στο Army.

 

Όταν έγινε head coach στο Army, μετά από 1-2 χρόνια του έστειλα ένα γράμμα που έλεγε: «Μάικ, σε παρακαλώ μου στέλνεις κάποια αντιγραφή από το πρόγραμμα της άμυνας που έχετε στο Army;”. Ο Μάικ μου έστειλε περίπου 20 σελίδες, τυλιγμένες σε ένα φάκελο. Δεν είναι ότι όντως έστειλε, γιατί γνωριζόμασταν και το έκανε ευχάριστα. Αυτό που έχει σημασία είναι η τελευταία παράγραφος και τη χρειάζεται πάρα πολύ το ελληνικό μπάσκετ. Έγραφε: ”Άμα θες κάτι παραπάνω στείλε στον Μπόμπι Νάιτ”. Αυτή είναι η μεγαλοπρέπειά του».

 

Ύστερα, έκανε ειδική μνεία στον Μάικ Σιζέφσκι και το τι άνθρωπος ήτανε: «Ο Σιζέφσκι είναι ο άνθρωπος ο οποίος έκανε παραπάνω απ’ όσα “υποσχόταν” μικρός ότι θα κάνει. Όχι τόσο σαν παίκτης, αλλά σαν προπονητής. Ήταν άνθρωπος λογικός, που μιλούσες μαζί του πιο εύκολα. Άλλαξε τη νοοτροπία του μπάσκετ των εφηβικών ομάδων, γιατί όταν βρέθηκε στην Εθνική, έκανε πράγματα διαφορετικά από αυτά που ήξερε από τον Μπόμπι Νάιτ, έκανε και του Ντιν Σμιθ».

 

Καλές και οι ιστορίες, αλλά ο κύριος Ροδόπουλος αναφέρθηκε και στα μικρά παιδιά που φεύγουν ή ψάχνουν την ευκαιρία να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε σε Αμερικανικά κολλέγια και να παίξουν μπάσκετ (ένα φαινόμενο αρκετά συχνό πλέον), τονίζοντας πως εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, η “φυγή” του για την Αμερική θα τους βοηθήσει και στην προσωπικότητά τους:

 

«Αν είναι ταλαντούχα, μπορούν να βρουν υποτροφία. Αν βρουν υποτροφία και είναι καλά παιδιά, τους συμφέρει και μπασκετικά και από πλευράς προσωπικότητας για το μέλλον τους. Οι περισσότεροι αθλητές σήμερα “κυνηγιούνται” από τους μάνατζερ σε ηλικία 14-15 χρονών και δεν προλαβαίνουν καν να σκεφτούν το πόσο μπορεί να τους βοηθήσει η Αμερική».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top