Η αποχώρηση του Μάικλ Τζένκινς από τον Άρη με την πλευρά του να ισχυρίζεται πως αυτή η κίνηση ήταν απόρροια της οικονομικής ασυνέπειας της ΚΑΕ, ήρθε να προστεθεί ως κρίκος σε μία αλυσίδα που έγινε απρόσμενα μεγάλη. Συγκρινόμενη δε με την αντίστοιχη περσινή, είναι ικανή να δημιουργήσει προβληματισμό.
Η αρχή έγινε με τον αρνητικό αγωνιστικά Ντέβιν Μαρμπλ που ωστόσο αποχωρώντας τον Δεκέμβριο, μιλούσε επίσης για οικονομική οφειλή. Ακολούθησε ο Έρικ Μπάκνερ λίγες εβδομάδες μετά προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία και μέσα σε λίγες μέρες αποχώρησαν ο Τζαμόν Γκόρντον –έγινε χρήση του όρου αποδέσμευσης μετά τον πρώτο μήνα συμβολαίου- και χθες ο Τζένκινς. Στη λίστα αυτή των ξένων παικτών που αποχώρησαν ουσιαστικά ανήκει τυπικά και ο Βίκτορ Σανικίτζε που υπέστη ρήξη επιγονατίδας στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ενώ νωρίς αποχώρησε προς τα Τρίκαλα και ο Στέλιος Πουλιανίτης.
Πέρσι ο Άρης ήταν παράδειγμα προς μίμηση αφού ήταν η μοναδική που δεν προχώρησε σε καμία προσθαφαίρεση στο ρόστερ με το οποίο άρχισε τη σεζόν –κοντά του ήταν μόνο ο Κολοσσός που είχε εντάξει στο δυναμικό του τον Χρήστο Σαλούστρο μετά την έναρξη της περιόδου.
Συνολικά δηλαδή έξι παίκτες αποχώρησαν ή αποδεσμεύτηκαν στη διάρκεια της φετινής περιόδου από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σχετικός αριθμός της των τελευταίων έξι χρόνων.
*Την περίοδο 2014-15 έφυγαν μεσούσης της περιόδου οι Σωτήρης Μανωλόπουλος και Νίκος Γκίκας.
*Την περίοδο 2013-14 ο Γιάννης Αθηναίου έφυγε τον Μάρτιο για να τελειώσει τη σεζόν με την ιταλική Μιλάνο.
*Η σεζόν 2012-13 κύλησε σχεδόν όπως η περσινή, καθώς κανείς δεν αποχώρησε παρά μόνο προστέθηκαν στους πρώτους μήνες της οι Βεργίνης, Χαντ και Τσιάρας.
Ο Ντομινίκ Τζέιμς έφυγε τον Ιανουάριο του 2012 για να παίξει στην Παρτίζαν
*Την περίοδο 2011-12 έφυγαν στην πορεία οι Άντριαν Όλιβερ, Ντομινίκ Τζέιμς και Δημήτρης Τσαλδάρης.
*Η φετινή εξέλιξη των πραγμάτων θυμίζει την περίοδο 2010-11 στη διάρκεια της οποίας αποχώρησαν σταδιακά οι Πιέρ Πιρς, Μπράιαντ Ντάνστον, Πι Τζέι Τάκερ, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Γάιος Σκορδίλης και Τζον Τόμας.
*Σεζόν 2009-10 και από το «Παλέ» έφυγαν στην εξέλιξη της περιόδου οι Κουίντον Ντέι, Χουάν Ντίξον και Ντράγκαν Λάμποβιτς.
*Αυτόν τον δρόμο, της πρόωρης αποχώρησης, τράβηξαν την περίοδο 2008-09 οι Σον Μάρσαλ και Μπλάγκοτα Σέκουλιτς.
*Στην εξέλιξη της σεζόν 2007-08 έφυγαν οι Σιμόνας Σεραπίνας και Τερέλ Καστλ.
*Μόνον ο Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ δεν έμεινε μέχρι το τέλος της περιόδου 2006-07.
*Σύντομο αποδείχτηκε το πέρασμα από τον Άρη για τους Μέλβιν Σκοτ, Κέβιν Φρίμαν, Κένι Τέιλορ και Αλεξάντερ Κουλ τη σεζόν 2005-06.
*Οι Αμερικανοί Ντέσμον Φαρμερ και Ζερμέιν Ουόκερ αποχαιρέτησαν νωρίς την περίοδο 2004-05.
Σύντομο ήταν το πέρασμα του Άντονι Γκόλντγουαϊρ από τον Άρη της σεζόν 2003-04 αφού αποδεσμεύτηκε έπειτα από πέντε μόνο αγωνιστικές Πρωταθλήματος
*Ζερμέιν Τζάκσον και Άντονι Γκόλντγουαϊρ της σεζόν 2003-04 ανήκουν επίσης σε αυτή τη μακροσκελή λίστα.
*Η σεζόν 2002-03 κύλησε σχεδόν όπως η περσινή, χωρίς αποχωρήσεις παρά μόνο την προσθήκη του Άλαν Γκρέγκοβ στο διάστημα της τιμωρίας του Ουίλι Σόλομον για χρήση ινδικής κάνναβης.
*Την περίοδο 2001-02 για διαφορετικούς λόγους έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη οι Μπράντον Γούλφραμ, Αζάια Μόρις και Φράνκι Κινγκ.
Πηγή: basketa.gr, Γ.Πετρίδης