Οι επιπτώσεις της «κλοπής» και η επιθυμία του Θιοντορ!!!

Όσο και να θέλει να βοηθήσει τις ομάδες της χώρας του, ο ισχυρός άντρας του τουρκικού μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ (σ.σ: συνυποψήφιος του δικού μας, Γιώργου Βασιλακόπουλου στις εκλογές του 2010) θα κλιθεί να φανεί αμείλικτος στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να προστατεύσει το κύρος της διοργάωσης. Δεν τον παίρνει να κουκουλώσει το θέμα γιατί αυτό θα γίνει σημαία από πολλές ομοσπονδίες που τον αντιπολιτεύονται αλλά και από τον μεγαλύτερο αντίπαλο του, την Euroleague. Η οποία θα περιφέρει τον αγώνα, Μπαβίτ- Άρης και το «λάθος» του χρονομέτρη, σαν παράδειγμα της αξιοπιστίας που πρεσβεύει η FIBA.

Ο Άρης σίγουρα θα κερδίσει την ένσταση. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει ο αγώνας. Ερώτηση, ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα της επικαιρότητας. Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι θα τιμωρηθεί σκληρά η Μπάνβιτ. Εάν, ανοίξει η όρεξη στον κάθε χρονομέτρη να βοηθάει την γηπεδούχο ομάδα, δηλαδή της χώρας του και κατά το πλείστων, της πόλης του, το κόστος της διοργάνωσης θα εκτιναχθεί, καθώς, έκτος από τους διαιτητές θα πρέπει να μεταφέρονται και τα μελη της γραμματείας.

Επειδή στην Μπάνβιτ θα έχουν μιλήσει με τον «πρόεδρο» τους, θα έχουν πάρει το μήνυμα, η υπόθεση «μπορεί να μας κάψει». Και τους συμπονώ γιατί ένα παιχνίδι εντός έδρας σχεδιάζαν να κερδίσουν. Οι διαιτητές έκαναν «άριστα» την δουλειά τους (44-13 οι βολές) και ήρθε ο χρονομέτρης να τους… ξεσκεπάσει. Προσωπικά, πιστεύω ότι άσχετά με την τύχη του αγώνα, η Μπαβιτ θα φάει βαριά καμπάνα, τόσο μεγάλη που θα παρακαλάει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και να ξεχαστεί το θέμα.

ΥΓ. Με όσα στελέχη της διοργανώτριας αρχής και να μίλησα, εξέφρασαν όλοι τους, την απορία, γιατί στον συγκεκριμένο αγώνα, υπήρχε κομισάριος από την Σερβία (σ.σ: ο Τόμισλαβ Γιοβαντσίτς). «Μπορεί να είναι ο μοναδικός αγώνας που ήρθε κομισάριος από άλλη χώρα» μου τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της FIBA Europe. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους αγώνες, Άρη και ΠΑΟΚ, έχουμε δει τον κ. Πίτσιλκα και τον κ. Παπαδόπουλο. Ξένο κομισάριο δεν έχουμε δει.

ΥΓ 02. Η αδικία δε στεναχώρεσε κανέναν στον Άρη. Αντίθετα τους πείσμωσε και τους ένωσε περισσότερο σαν ομάδα. Όποιος βρίσκονταν στην είσοδο του γηπέδου «Kara Ali Acar Spor Salonu» και έβλεπε τα πρόσωπα των παικτών θα συμφωνούσε με τη δική μου διαπίστωση. Χρήσιμο, εάν σκεφτεί κάνεις ότι ακολουθούν τρία κρίσιμα, αλλά και πολύ δύσκολα, παιχνίδια. Ο μόνος που σοκαρίστηκε από την «εγκληματική» διαιτησία ήταν ο Γουϊλ Καμινγκς, ωστόσο οι πιο έμπειροι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανέλαβαν να του εξηγήσουν. Τον άκουσα να ρωτάει στον Μάικλ Τζενκινς «οι διαιτητές ήταν Τούρκοι;».

ΥΓ03. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στην θέση του μάνατζερ στον πάγκο. Προσωρινά, γιατί περιμένουμε να επιστρέψει, νικητής και δυνατός, ο Βασίλης Βουρτζούμης. Με τον Βασίλη στον πάγκο το «λάθος» του χρονομέτρη θα γίνονταν αμέσως αντιληπτό. Εδώ δεν του έχουν ξεφύγει, άλλα και άλλα, πολύ πιο μικρά. Και δεν θα τελείωνε το παιχνίδι και δεν θα χρειάζονταν η διαδικασία της ένστασης για να δικαιωθεί ο Άρης. Εξ άλλου, δύο ατυχίες σε διάστημα, ενός μήνα, είναι πάρα πολλές για να μην καλυφθεί, άμεσα η θέση.

ΥΓ04. Ο Βασίλης Καββαδάς μοιάζει ασταμάτητος και οι εμφανίσεις του σταματούν την «επιθυμία» και την «γκρίνια» για ενίσχυση. «Και ακόμα δεν είδατε τίποτα» όπως τονίζει ο αθλητής. Λυπάμαι όποιον αντίπαλο πάει να τον παίξει σκληρά. Πρέπει να πονάει ακόμα ο Βίντμαρ. Ο Σλοβένος τον κτυπούσε «βρόμικα» και πονούσε το χέρι του. Που πας σε Γκάσπερ, πονάει ο τοίχος!

ΥΓ05. Ο απόφοιτος του Σιτον Χολ, Τζορντάν Θιοντορ εξέφρασε το παράπονο ότι δε έχει συναντήσει ποτέ τον Θρύλο του πανεπηστημίου του, Νίκο Γκάλη.

-Θα ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω. Στον Σιτον Χολ πριν μπούμε στο γήπεδο μαθαίνουμε τα πάντα για τον Νίκο Γκάλη.

-Τον Νίκο Γκάλη μπορεί να καθυστερήσεις, λίγο ακόμα, να τον συναντήσεις ωστόσο σήμερα συναντάς τον Χρήστο Γκάλη (και του έδειξε την ευρωπαϊκή δημοσιογραφική ταυτότητα, αφού βέβαια του εξήγησα ότι πρόκειται για συνωνυμία).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top