Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες καταδικάζουν την επίθεση της Euroleague στις εθνικές!

 

Ο Νοέμβριος πλησιάζει, λύση για τις δύο εβδομάδες που «πέφτουν» μαζί Euroleague και προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει βρεθεί και εννέα ευρωπαϊκές ομοσπονδίες συνεδρίασαν στα γραφεία της FIBA για την επόμενη μέρα του αθλήματος και τον εν εξελίξει «πόλεμο» με την ECA. Οι ομοσπονδίες που πήραν μέρος στη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη στην Ελβετία ήταν από τις παρακάτω χώρες: Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία και Τουρκία. Παρούσα επίσης στο Σπίτι του Μπάσκετ ήταν και η γαλλική ομοσπονδία, η οποία τονίζει πως στηρίζει πλήρως την αλληλεγγύη και εγκρίνει την παρακάτω δήλωση.

Ύστερα, οι παραπάνω ομοσπονδίες εξέδωσαν την ανακοίνωση που ακολουθεί, μέσω της οποίας καταδίκασαν την επίθεση της Euroleague προς τις εθνικές ομάδες, αναφερόμενες στην άρνηση της ECA να μετακινήσει δύο αγωνιστικές τα παιχνίδια της άλλη μέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δέκα ομοσπονδιών:

1. Η οικογένεια του μπάσκετ χρειάζεται να μείνει ενωμένη και να δουλέψει μαζί με αλληλεγγύη για τον κοινό στόχο: την προώθηση του μπάσκετ.

2. Οι συλλογικές διοργανώσεις και οι διοργανώσεις των εθνικών ομάδων μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στη σεζόν, όπως έγινε μέχρι το 2003 στο μπάσκετ και όπως γίνεται τώρα σε άλλα ομαδικά αθλήματα.

3. Καταδικάζουμε την άρνηση της ECA να αλλάξει δύο ημέρες αγώνων σαν μία επίθεση προς τις εθνικές ομάδες με εμπορικά κίνητρα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους και τις πιθανότητες που έχουν να προκριθούν στο World Cup και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εθνικές ομάδες θα παραμείνουν κινητήρια δύναμη του παγκοσμίου μπάσκετ.

4. Υπενθυμίζουμε τη γραπτή επιβεβαίωσε της ECA προς την Ευρωπαϊκη Επιτροπή πως: «Ένα σύλλογος σίγουρα δεν θα καταδικαστεί, εάν δεν παρουσιάσει στο παρκέ συγκεκριμένους παίκτες, επειδή θα είναι στις εθνικές τους ομάδας σύμφωνα με τους το καθήκον τους από τους κανονισμούς της FIBA ή των εθνικών ομοσπονδιών» και καλεί την ECA να τηρήσει την δέσμευση της από τον Νοέμβριο του 2016, ελευθερώνοντας το καλεντάρι της Euroleague που προκαλεί σαφές εμπόδιο στο να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι παίκτες. 

5. Υπενθυμίζουμε στους συλλόγους που συμμετέχουν στα εθνικά μας πρωταθλήματς πως έχουμε δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Καταδικάζουμε κάθε ευθεία ή έμμεση πίεση από τις ομάδες στους παίκτες. 

6. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες των Εθνικών ομάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top