Οι κατοστάρες που κάνουν… κακό!

Η ΕΚΑΣΘ δεν μπορεί να ελέγξει αν μια ομάδα κερδίζει με 100 πόντους διαφορά μια άλλη, αν μια ομάδα επενδύει στην υποδομή ενώ η άλλη έχει πέντε αγοράκια, αν ένας προπονητής πιέζει επί 40 λεπτά στο γήπεδο και παίρνει τάιμ άουτ με διαφορά 65 πόντους, ούτε ο ΣΕΠΚ, ούτε, βέβαια, εμείς οι δημοσιογράφοι έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τον… εαυτό μας και συνεχίζουμε να προβάλλουμε με πηχαίους τίτλους αυτές τις “κατοστάρες”. Φταίμε κι εμείς, φυσικά. 

 

Χθες έγινε ένας αγώνας κορασίδων Παναθλητικός-Πρωτέας Κορδελιού, με σκορ 111-7. Η ανάρτηση του αγώνα από το μπλογκ του συναδέλφου Βασίλη Τσιότρα στο Facebook συγκέντρωσε από κάτω διάφορα αρνητικά σχόλια και καταγγελίες. Δε θα σχολιάσουμε περαιτέρω, γιατί σε αρκετούς αγώνες γίνονται παρόμοια. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

 

Οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να ασχοληθούν άμεσα για να μη διώχνουμε τα παιδιά από το μπάσκετ επειδή απλά κάποιος δεν ξέρει τι θα πει fair play, τι θα πει σε αυτές τις ηλικίες παίζω για να χαρούν τα παιδιά και δεν παίζω για να κερδίσει το “εγώ” μου. Και βεβαίως η αναφορά μας δεν αφορά τον Παναθλητικό ή τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη, αλλά όλες τις ομάδες και δη τις ισχυρές του χώρου, που έχουν ως απάντηση “και τι να κάνουμε, να πούμε στα κορίτσια μας να μην βάζουν το καλάθι μόνες τους”;

 

Πιστεύουμε ότι η ΕΚΑΣΘ πρέπει να παρέμβει άμεσα! Όπως και η ΕΟΚ. Κι επίτελους οι παράγοντες να καταλάβουν ότι μια ομάδα δε διαφημίζεται από τις εύκολες νίκες της επί μιας παρέας 5-6 ατόμων. Δεν έρχονται έτσι οι εγγραφές στις ακαδημίες, άρα και το εύκολο 100αρικάκι. Οι εγγραφές έρχονται με σοβαρότητα, δουλειά, υγεία, καλό μπάσκετ και όχι μπάσκετ νίκης και αποτελέσματος. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, ακόμη και σε “μονό”, αλλά όταν μιλάμε για παιδιά, η κατάσταση αλλάζει. Πρέπει να τα μαθαίνουμε άλλες αξίες πρώτα, κι όχι must win situations.  

 

Τα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων, στη Θεσσαλονίκη, με 5-6 ομάδες όλες κι όλες, οφείλουν να αναδιοργανωθούν. Να πάει το μπάσκετ στα σχολεία και να μαζευτούν και πάλι κορίτσια. Δεν μπορεί να ζητάμε ευθύνες για τις αποτυχίες των Εθνικών ομάδων και να έχει ολόκληρη Θεσσαλονίκη 6 ομάδες νεανίδων ή κορασίδων κι αυτές να “βγάζουν τα μάτια” η μια της άλλης. Μια “στρογγυλή τράπεζα” δε θα πείραζε. Να μαζευτούν προπονητές και παράγοντες, αλλά και δημοσιογράφοι, και να κατατεθούν προτάσεις. Και να υλοποιηθούν. 

 

Θα επανέλθουμε, ελπίζουμε όχι πάλι με κατοστάρες και διαφορές που δεν κάνουν καλό στην ανάπτυξη του μπάσκετ… 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top