Οι πρώτες κινήσεις Σκουρτόπουλου στον Ηρακλή

Το ραντεβού στην Αθήνα πήγε καλά. Σκουρτόπουλος και Δρακόπουλος, παρουσία Καρβέλα, συζήτησαν και συμφώνησαν, κάτι αναμενόμενο άλλωστε. Οι δυο πλευρές έχουν μείνει ικανοποιημένες απ’ τη μέχρι τώρα συνεργασία… 

Ο μεν Ηρακλής γιατί ο Σκουρτόπουλος είναι ένας έμπειρος προπονητής και ο δε κόουτς γιατί ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης – ως οργανισμός και ως μπασκετικό σύνολο.

Πιστεύει ότι ο Σύλλογος μόνο να κερδίσει πολλά έχει από μια προσπάθεια που θα είναι μεν τεχνοκρατική αλλά και πασπαλισμένη δε με συναίσθημα, γιατί ο Ηρακλής είναι μια τέτοια ομάδα, δεν είναι Άλμπα Βερολίνου, με πολύ παθιασμένο κόσμο και μεγάλο όπλο το Ιβανώφειο… 

Αυτά γίνονται βέβαια μόνο με στελέχωση και καλή οργάνωση και ήταν κάτι που ζήτησε ο Σκουρτόπουλος και έγινε αποδεκτό. Τώρα το πως και το πότε είναι κάτι που θα φανεί. Και παλιότερα η διοίκηση έλεγε ναι αλλά τα αποτελέσματα δεν τη δικαίωσαν. Μια βόλτα να περάσεις τώρα απ’ το Ιβανώφειο θα καταλάβεις ότι ο Ηρακλής χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά για να μοιάσει με οργανωμένη ΚΑΕ Α1 που θέλει να παίξει και Ευρώπη σε 4-5 μήνες. Όλα γίνονται όμως…

Όσον αφορά στο αγωνιστικό, ο κόουτς θέλει φυσικά τον Καββαδά και οι “κυανόλευκοι” αισιοδοξούν πως θα τον κρατήσουν. Και καλή οικονομικά πρόταση θα του κάνουν και συνθήκες καλές του προσφέρουν. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και πλέον υπάρχει και συναίσθημα… Οι πιθανότητες δεν είναι λίγες, παρά τις Ευρωπαϊκές “σειρήνες” που κι αυτές δεν είναι λίγες.. 

Για το υπόλοιπο ρόστερ τα πράγματα είναι δεδομένα: Βεργίνης, Φίλλιος, Πετανίδης έχουν συμβόλαιο και όλοι οι άλλοι είναι ελεύθεροι. Απ’ τους ξένους δύσκολα να μείνει κάποιος, πλην του Χάνλαν, οπότε ο Ηρακλής θα πάει σε ολικό rebuilding με πρώτο στόχο να κάνει έναν καλό Ελληνικό “κορμό”, όπου απ’ τους φετινούς ο Σχίζας θα άξιζε σαφώς περισσότερων ευκαιριών, όπως και ο Γκιουζέλης και ο άτυχος Γεωργαλάς. Δύσκολο όμως να μείνουν όλοι…

Άρα οι ξένοι που θα έρθουν θα είναι οι περισσότεροι αν όχι όλοι νέοι στο Ιβανώφειο και θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η έρευνα του Ηρακλή αυτό το καλοκαίρι. 

Όλα βέβαια “γυρνούν γύρω” απ’ τη μαγική λέξη “μπάτζετ”, το οποίο κρίνει εν πολλοίς την εικόνα, αλλά όσα κι αν είναι τα λεφτά, αν οι επιλογές δεν έχουν “χημεία” μεταξύ τους, τότε πάλι γίνεται μια τρύπα στο νερό.

Με ένα σημαντικό ποσό απ’ το Στοίχημα στην τσέπη και στάνταρ μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απ’ τα τηλεοπτικά συν κάποιες διαφημίσεις (όταν γίνει επαγγελματικό και στελεχωμένο τμήμα μάρκετινγκ), τότε ο Σκουρτόπουλος θα έχει ένα καλό ποσό στα χέρια για να διαχειριστεί, μαζί με τους Καρβέλα-Τσιάρα που λέγεται ότι θα έχουν περισσότερο “λόγο” φέτος στις επιλογές. Άλλωστε του χρόνου θα ανοίξουν – αργότερα – και τα γήπεδα και η ομάδα θα έχει κι ένα ποσό απ’ τα εισιτήρια, όπου αναλόγως με τις κινήσεις και τα πρώτα αποτελέσματα θα μπορεί να υπολογίζει σοβαρά σε αυτό. 

Παράλληλα θα πρέπει να προστεθεί στα πλάνα Σκουρτόπουλου η ένταξη ενός ακόμη συνεργάτη στο τεχνικό τιμ (θα μείνουν οι Μπούτσκος, Γκαιτατζής), ίσως και περισσότερων, στο τιμ της ομάδας γενικά.

Ο Σκουρτόπουλος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις επόμενες ημέρες για μια πρώτη συνάντηση με τον Γιώργο Τσιάρα και τους άλλους προπονητές για τον προγραμματισμό της μεταβατικής περιόδου και των μετέπειτα πρώτων προπονήσεων (τέλη Ιουλίου) και μετά θα αναχωρήσει για Αθήνα καθώς υπάρχει η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στον Καναδά (αρχίζει 29 Ιουνίου με πρώτο αντίπαλο τους οικοδεσπότες, όπου ίσως παίξει ο Χάνλαν, αν δεν παίξουν οι Καναδοί επαγγελματίες του ΝΒΑ).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top