Όλη η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Άρης: Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου – VIDEO

 

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης άνοιξε τα χαρτιά της για όλα τα θέματα που απασχολούν το τμήμα μπάσκετ και αναφέρθηκε και στο πριν και στην επόμενη μέρα, που κάθε άλλο παρά εύκολη δεν είναι.

Αρχικά μίλησαν και ουσιαστικά άνοιξαν τη συζήτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χάρης Παπαγεωργίου και ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα για την χρονιά που πέρασε με τα έσοδα και τα έξοδα.

Ανέφερε πως “συνολικά από το 12/20 μέχρι 30/6/21. Είχαμε συνολικά 1.147.945 ευρώ και έξοδα 1.146.800 ευρώ.

Για τα έσοδα: 429.000 από ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογο είτε βάζοντας χρήματα, είτε μέσω χορηγιών, προσωπικών επαφών. Αυτό είναι το ποσό που θα μπορούσαμε να φέρουμε στην ομάδα. Είχαμε εισροές 139.000 από διαρκείας και λοιπές δράσεις της ΚΑΕ. Είχαμε 58.700 από εισιτήρια αγώνων, 232.000 ευρώ από το στοίχημα, 48.000 από το ΚΕΠΑ και 21.000 από επιστρεπτέες προκαταβολές, 15.318 από τη Mastercard και μία ταμειακή διευκόλυνση από ΑΣ σε ΚΑΕ μαζί με τον έρανο πριν φύγει ο Γουλιέλμος περίπου 140.000 ευρώ.

Για τα έξοδα: Σε αθλητές 741.837, 97.383 σε τεχνικό τιμ, 56.817 σε προσωπικό, 39.000 ευρώ σε μάνατζερ και 212.000 σε υπόλοιπα έξοδα (ασφάλιστρα, ιατρικά, ταξίδια, κλπ).

Ο Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον νέο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη, στον στόχο της ομάδας αλλά και στο που βρίσκονται τα χρέη της περασμένης σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε: «Νέος προπονητής ο Καστρίτης, έχει ξαναπεράσει από εδώ, έχουμε μιλήσει για τη φιλοσοφία μας… Στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορούμε, με όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα και ο οικονομικός στόχος είναι να μειώνουμε το χρέος. Ήδη έχουν γίνει “κουρέματα”.

Οι ξένοι είναι πληρωμένοι, έχουμε ένα υπόλοιπο 4.000 ευρώ στον Τσάλμερς, έχουμε τον διακανονισμό που θα τηρήσουμε με τον Ντραγκίτσεβιτς και με τους Έλληνες υπάρχουν διακανονισμοί κοντά στα 15.000, άρα έχουμε καλύψει σχεδόν όλο το μπάτζετ. Η αγορά τον… βλέπει τον Άρη».

Σχετικά με το οικονομικό θέμα των Δημήτρη Βεργίνη και Μιχάλη Τσαϊρέλη, πρώην παικτών του Άρη, ο Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε:

“Είχαμε μια προσπάθεια της ΚΑΕ Άρης να αποπληρώνει τα χρέη. Εξηγούμε ότι όλοι θα πάρουν τα χρήματά τους, όπως το δημόσιο τα παίρνει μέσω του άρθρου 99. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι θα πρέπει να υπάρχει ομάδα, να δημιουργεί έσοδα και να πληρώνει.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους αθλητές. Εμείς τσαλακωνόμαστε για το καλό του Άρη, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα είπαν οι αθλητές για να δούμε πόσα χρήματα έχουν πάρει”.

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη έκανε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης για το θέμα της παραχώρησης του Παλέ.

Τόνισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: “Σαν ΑΣ ήταν από τις πρώτες μας κινήσεις. Όποια βήματα χρειάστηκε να κάνουμε, τα κάναμε. Παραδώσαμε τρία business plan. Είχαμε καταλήξει ότι εξετάζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι δικαιούται ο Άρης κάτι τέτοιο. Είχα πει ότι είναι θέμα χρόνου, γιατί έτσι είχε πει ως υπουργός. Φαίνεται ότι δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε ότι θα κάνει. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Χρησιμοποιείται ο covid ως δικαιολογία… Εχουν περάσει έξι μήνες που έχει φτάσει σε ένα στάδιο κοροϊδίας. Είναι αποκλειστικά ευθύνη του υπουργού, δεν έχει να κάνει κάτι άλλο ο ΑΣ. Απορώ πως δεν έχει τελειώσει ακόμα το ζήτημα αυτό. Ο υπουργός θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει και θα δούμε πως θα αντιδράσει ο σύλλογος ως προς αυτό. Ο Άρης το δικαιούται αυτό, είναι ένα γήπεδο που είναι συνυφασμένο με τον Άρη, ωφελεί το δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει και μια ομάδα που είναι αδικημένη. Εμείς σαν ΑΣ ζητάμε τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ελπίζω να τελειώσει αίσια αυτό το ζήτημα”.

Σχετικά με το διαζύγιο της ΚΑΕ Άρης με τον Σάββα Καμπερίδη και την επιλογή Γιάννη Καστρίτη, ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης τόνισε:

«Λειτούργησε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πρωτόγνωρες στην προπόνηση, στα ταξίδια και θεωρούμε ότι πέτυχε. Ισως και ο Σάββας κουράστηκε και έδωσε τα πάντα σε μια αγωνιστική χρονιά. Ίσως έπρεπε και ο ίδιος να απομακρυνθεί για λίγο.

Το ότι πήγε καλά ο Σάββας, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει καλύτερα ο επόμενος. Έχει να κάνει και με άλλα θέματα πέρα από την αξία και το ήθος. Θεωρούμε ότι ταίριαζε καλύτερα στη φιλοσοφία μας σήμερα ο Γιάννης Καστρίτης. Η αλλαγή ενός προπονητή έχει να κάνει πως με έναν άλλον μπορούμε να προχωρήσουμε καλύτερα, υποστηρίζοντας το δικό μας μοντέλο σκέψης».

Σχετικά με τη δημιουργία της ομάδας για τη νέα σεζόν με ή χωρίς ban τα μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης ήταν ξεκάθαρα.

“Χρονικός ορίζοντας υπάρχει για τα ban γιατί πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα. Δεν περνάει καν από το μυαλό μας να φτιάξουμε ομάδα χωρίς ban” ανέφερε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, καταλήγοντας:

“Η ομάδα με την οποία ασχολείται ο Γιάννης Καστρίτης είναι μόνο ομάδα χωρίς τα ban. Δεν έχουμε πάνω από 1,5 μήνα. Το ίδιο συμβαίνει στην ΑΕΚ και ήδη κλείνει παίκτες. Σκοπεύουν κι αυτοί να τα λύσουν”.

Τα ονόματα των μεσεγγυούχων που έχουν τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ: «Είναι προσωπικά δεδομένα, έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, δεν έχουν πρόβλημα να πούμε το όνομά τους, εκτός από 2-3 που πρέπει να τους προστατεύσουμε και έχω απάντηση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Όποιος θέλει να πάρει μετοχές από αυτούς τους 19 μπορεί να το κάνει.

Τα ονόματα είναι, Στάθης Ρούσος, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, Νίκος Μπάτζιος, Κυριάκος Χαμουζάς, Γιώργος Ουζουνίδης, Χρήστος Σαμολαδάς, Αλέξανδρος Γκαντώνας, Γιώργος Μποτζώρης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πάνος Αναστάσιος, Γιάννης Βαρβούτας ο οποίος θα μεταβιβάσει τις μετοχές του στον Γιάννη Μεταξά, Χρήστος Βλάχος, Γιώργος Πλαγάκος, Λευτέρης Αρβανίτης, Χάρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Γαλιλαίας και Θωμάς Νικόλος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top