ΠΑΟΚ: Ο φυγάς, η πτώση, η FIBA και η εσωτερική κόντρα στα… Αmericas 2021

 
Ο Αμερικανός ατζέντης του εξήγησε στους ανθρώπους της ομάδας ότι αφού ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει, ο ΠΑΟΚ να τον αφήσει και μάλιστα να έχει έτοιμη και την μπλε κάρτα του. Τρελή απαίτηση… Ναι ο Σμιθ άδειασε το σπίτι του στην Θεσσαλονίκη, δεν άφησε το παραμικρό προσωπικό του αντικείμενο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποτελεί παρελθόν.

 
Μένει μα αποφασίσει ο ΠΑΟΚ το πως… “Ήδη μιλήσαμε με την FIBA, είμαστε καλυμένοι, μας το είπαν και αυτοί. Δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι την υπόθεση, σε περίπτωση που ο παίκτης θελήσει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα. Αν δεν έρθει την Τετάρτη… καταγγελία” έλεγε ο πρόεδρος Καρακούσης. Και φυσικά με την βιασύνη να αντικατασταθούν δύο παίκτες, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώριο άλλης αλλαγής. Άλλο ένα τραγικό λάθος, το οποίο μπορεί να μεγαλώσει, σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλες διαροές…
`
Αναφορικά με το “γιατί” της φυγής, άπαντες στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι ο Σμιθ αισθάνθηκε πως χάνει χρόνο και ρόλο στην ομάδα με την ταυτόχρονη παρουσία των Μπράουν, Σόρτερ, Μπεστ. Είναι όμως έτσι;
 

Αν απομονωθούν οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα συμπεράσματα εξάγονται εύκολα.

 
Στην Ελλάδα…

Στις πρώτες 14 αγωνιστικές ο Σμιθ έπαιζε 30.3 λεπτά, έκανε 13.2 σουτ ανά αγώνα, έχοντας αναλυτικά 6.7 προσπάθειες σε δίποντα, 6.5 σε τρίποντα, 16.3 πόντους, ένα λάθος και 13.8 αξιολόγηση μέσο όρο.
 
Στις 4 τελευταίες ο Αμερικανός είχε 23 λεπτά συμμετοχή, 9.7 σουτ, 2.5 προσπάθεις για δίποντα, 7 για τρίποντα, 16 πόντους, 2 λάθη και 13.2 αξιλόγηση μέσο όρο.

 
Στην Ευρώπη…

Στις πρώτες 10 αγωνιστικές ο Σμιθ είχε 28.2 λεπτά παρουσίας στο παρκέ, 13.7 προσπάθειες εντός πεδιάς (2.7/6.5δ, 3.5/7.1τρ), 0.9 λάθη, 3.7 προσπάθειες βολών, 19.3 πόντους και 14.6 αξιολόγηση ανά αγώνα.
 
Στα 4 τελευταία ματς ο Αμερικανός είχε 32.5 λεπτά συμμετοχή, 15.7 σουτ (1.2/5.7τρ, 3.7/10δ), 2.2 βολές, 2 λάθη, 12.5 πόντους και 4.5 μονάδες αξιολόγηση ανά αγώνα.

 
Γίνεται κατανοητό ότι στα τελευταία ματς ο Σμιθ έχασε χρόνο στην Ελληνική Λίγκα και κέρδισε στο BCL. Ωστόσο παρουσίασε πτώση απόδοσης και στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, ενδεικτικό οτι με τόσο ανταγωνισμό εντός ομάδας δεν αισθανόταν καλά. Αν αυτό είναι σοβαρή δικαιολογία για να εξαφανιστεί, ΟΚ, να περάσει η επόμενη ομάδα-θύμα που θα του δώσει συμβόλαιο.

Τέλος μετά το φιλικό με την Λάρισα αναχωρούν για να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες ο Μπεστ και ο Ρετ (και ο Μαργαρίτης). Μάλιστα οι δύο πρώτοι θα τεθούν δύο φορές αντίπαλοι στην μάχη Καναδά-Δομ. Δημοκρατίας στα προκαριματικά των Αμέρικας 2021 στις 21 και 24 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει οτι με προοπτική το ματς στη Λήμνο 29/2, οι δύο παίκτες δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην διάθεση του Μέξα πριν τις 26/2. Η τριπλή αυτή απουσία και η πολύ πιθανή του Σμιθ δυσκολεύει ιδιαίτερα την προσπάθεια του ΠΑΟΚ που θέλει διπλό πάση θυσία κόντρα στον Ήφαιστο.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top