ΠΑΟΚ: Ο Ηλίας του 2-6, με άμυνα «παιδική χαρά»

 

 

Στον ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου αυτό το έχουν μάλλον ξεχάσει, καθώς το αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

 

Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετά από 4 αγώνες μετράει μια νίκη και 3 ήττες και μάλιστα έχει το παράσημο να διαθέτει την 2ή χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (338 πόντους, μ.ο 84,5 πόντους) ένα κλικ από τον ουραγό Πανιώνιο (343 πόντους).

 

Δεν μπορεί να γίνει αυτό ποτέ. Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι κατά μέσο όρο περίπου 85 πόντους και να θέλεις να κερδίσεις τα παιχνίδια. Και το μοναδικό παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη εντός έδρας με την Κύμη (και αυτή τελευταία στην βαθμολογία) δέχτηκε 83 πόντους για να σημειώσει 94. Αστεία πράγματα.

 

Που πάνε τα προγράμματα του καλοκαιριού με τα χαμηλά σχήματα που θέλει να παίξει ο Παπαθεοδώρου. Με Κλάσεν, Κρουμπάλι στη ρακέτα και τους φοράει γυαλιά ο αρχηγός Μαργαρίτης που φέτος θα είχε πρόσθετο ρόλο όπως λεγανε και όχι βασικό.

 

Αυτό δεν είναι προγραμματισμός, αλλά πλήρης αποτυχία επιλογών και κάποιος θα πρέπει να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ της επιλογής αυτών των παικτών. Αναμφίβολα τις επιλογές των παικτών τις κάνει ο προπονητής με την συγκατάθεση του τεχνικού διευθυντή. Άρα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους συνεργάτες του με την συγκατάθεση του Νίκου Σταυρόπουλου με τον συνεργάτη του Τέλη Ζουρνατσίδη.

 

Σε σχέση λοιπόν με τις προηγούμενες χρονιές ο ΠΑΟΚ έχει αποτυχία στις επιλογές του στις θέσεις των ξένων και αν εξαιρεθεί ο Λάκι Τζόουνς που είναι μέχρι τώρα μια σταθερά κανένας άλλος από τους τέσσερις που ήρθαν (Ντίλαρντ-Τρις-Κρουμπαλι-Κλάσεν) δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο.

 

Ελληνικό Πρωτάθλημα

1η        07/10/2017      ΠΑΟΚ – Προμηθέας Πάτρας 73-79

2η        15/10/2017      Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ          89-74

3η        21/10/2017      ΠΑΟΚ – Κύμη                        94-83

4η        28/10/2017      Τρίκαλα BC – ΠΑΟΚ             87-78

 

Δεν μπορεί λοιπόν να «χτίστηκε» το καλοκαίρι μια ομάδα με αυτές τις επιλογές και μάλιστα με δεδομένο ότι θα υπήρχαν οι υποχρεώσεις και στην Ευρώπη. Άλλο κατόρθωμα και στο Champions League. Μετά από 3 αγώνες μετράει μία νίκη εκτός έδρας επί της Ορλαντίνα και δυο ήττες με Λουντσβιγσμπουργκ (εκτός) με 33 πόντους και εντός Γκαζιαντέπ.

 

Και στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έχει την 2ή χειρότερη άμυνα ανάμεσα σε 8 ομάδες, μπροστά από την Νεπτούνας (μ.ο 82,7). Δέχεται 82 πόντους σε κάθε αγώνα για να βάλει 71,7. Δεν μπορείς να κερδίσεις με αυτά τα νούμερα.

 

Champions League

1η        10/10/2017      Λούντβιγσμπουργκ – ΠΑΟΚ  103-70

2η        18/10/2017      ΠΑΟΚ – Γκαζιαντέπ   82-85

3η        24/10/2017      Ορλαντίνα – ΠΑΟΚ    58-63

 

Αν σε όλα αυτά τα αποτελέσματα προσθέσουμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άρη, ο ΠΑΟΚ φέτος έχει απολογισμό 2 νίκες και 6 ήττες. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την νέα ήττα από τα Τρίκαλα έκρινε ότι η ατομική άμυνα των παικτών ήταν κακή με αποτέλεσμα το σκορ να φτάσει πάλι ψηλά. 

 

Δηλαδή ο οδηγός στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν η τραγική άμυνα στα όρια της «παιδικής χαράς» για τους αντιπάλους. Αποκλειστικά υπεύθυνος για την μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής, ο οποίος βαρύνεται από τις επιλογές των παικτών και τον τρόπο και την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα.

 

Δυστυχώς μέχρι τώρα η πορεία του ΠΑΟΚ έχει μια λέξη ΑΠΟΤΥΧΙΑ και μακάρι αυτό να αλλάξει διότι η λύση της αλλαγής των παικτών έχει κόστος στο ήδη βεβαρυμμένο φετινό μπατζετ ???? και στο τέλος θα κληθεί η διοίκηση να προχωρήσει σε αλλαγή του προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου για τον οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια και σε μεγάλη μερίδα του κόσμου.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top