ΠΑΟΚ: Ο Ντι Λέο… και άλλοι 9 ενός κλειστού κλαμπ

Φάνηκαν και ίσως ήταν υπερβολικά αυτά τα σχόλια περί συγκρίσεων Ντι Λέο και Πρέλεβιτς αναφορικά με το πόσες φορές σε μια σεζόν αμφότεροι πέτυχαν από 5 τρίποντα σε ένα ματς. Ωστόσο υπάρχει άλλο ένα γεγονός που συνδέει τους δύο παίκτες. Και όχι μόνο αυτούς…

 

Στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α1 (από την περίοδο 1986-87 και μετά) υπήρχαν μέχρι το Σάββατο το απόγευμα 9 παίκτες με πάνω από δύο εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα. Από προχθές το βράδυ υπάρχει και 10ος. Ο Ντι Λέο προστέθηκε σε αυτή τη λίστα έστω και με μόλις 8 αγώνες με τα ασπρόμαυρα στην Λίγκα. Μάλιστα ο Αμερικανός με βάση τους αριθμούς είναι 3ος σε μέσο όρο εύστοχων σουτ από τα 6.75 με 2.62 ανά αγώνα.

 

Κορυφαίος (πάντα από το 1986 και μετά) είναι ο Φιλ Γκος (2.77) παρέα με τον Άνταμ Σμιθ (2.77 και αυτός) αλλά με τον παλαίμαχο πλέον παίκτη να βγάζει την επίδοση αυτή μέσα από πολλά περισσότερα παιχνίδια από τον νεότερο συμπατριώτη του. Στην 3η θέση είναι ο Ντι Λέο και ακολουθούν Σκεπάνοβιτς (2.25), Πρέλεβιτς (2.20), Κόρφας (2.15), Μουλαομέροβιτς (2.098), Κουτλουάι (2.090), Γιούρκοβιτς (2.068) και Στογιάκοβιτς (2.061). Κανείς άλλος είτε Έλληνας, είτε ξένος δεν τελείωσε την “δουλειά” στον ΠΑΟΚ (στο πρωτάθλημα) με πάνω από δύο εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα.

 

Μένει βέβαια φέτος να φανεί αν ο Ντι Λέο θα μείνει στην λίστα των +2 τριπόντων ανά αγώνα μέχρι το τέλος της σεζόν, ή τελικά αυτή θα κλείσει με την γνωστή 9άδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top