Παπαδόπουλος: «Δεν είναι παιδιά που τα παρατάνε»

«Σήμερα, ειλικρινά, δεν ξέρω αν ήταν τόσο το άγχος ή τόσο καλή μέρα στα σουτ και στις βολές», τόνισε μετά το ματς ο Κώστας Παπαδόπουλος: «Οι βολές παραλίγο να μας στοιχίσουν το παιχνίδι. Το ευχάριστο είναι πως ακόμη και μέσα από αυτή την αστοχία τα παιδιά πείσμωσαν, έπαιξαν ακόμη πιο δυνατά στην άμυνα, βγάλαμε κάποιους αιφνιδιασμούς, μπήκαν και κάποια σουτ και καταφέραμε να ξαναγυρίσουμε το παιχνίδι».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής υπογράμμισε ότι αυτό που μετράει είναι ότι η Ελλάδα δεν τα παράτησε ποτέ, ακόμα κι αν βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ, μέχρι και με 14 πόντους διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. «Αυτό το πνεύμα πιστεύω το έχουμε καλλιεργήσει και μέσα από την προετοιμασία. Και στα φιλικά και πίσω να βρισκόμασταν για παράδειγμα στο ημίχρονο, θα μπαίναμε στο δεύτερο για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύουν στη νίκη. Δεν είναι παιδιά που τα παρατάνε».

Όσον αφορά την έλλειψη ψηλών παικτών, ο Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα μειονέκτημα που το γνωρίζουμε καλά από την αρχή. Επειδή ξέρουμε πως δεν έχουμε τους ψηλούς, τα κορμιά μέσα στη ρακέτα, πάμε να πάρουμε το ριμπάουντ ομαδικά και όχι ατομικά. Είναι κάτι που το έχουμε δουλέψει, αφού γνωρίζουμε το θέμα που υπάρχει».

Η αστοχία στις ελεύθερες βολές, πάλι, είναι κάτι που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον ομοσπονδιακό τεχνικό. «Όχι…. Δεν είχαμε θέμα. Ήταν απλά μια κακή μέρα θέλω να πιστεύω. Ήταν το πρώτο παιχνίδι, υπήρχε άγχος που μπορεί να έπαιξε το ρόλο του. Πάντως γενικότερα δεν είχαμε θέμα στο κομμάτι αυτό. Ίσως η νίκη βοηθήσει τα παιδιά να ηρεμήσουν λίγο και να είναι καλύτερα όλα στη συνέχεια».

Ο Παπαδόπουλος σχολίασε επίσης και το νικητήριο τρίποντο του Κωστόπουλου: «Μπήκε, όλα καλά… Είχαμε χάσει τόσο πολλά κι ένα που θέλαμε και έπρεπε να μπει βρήκε το στόχο. Γενικότερα όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά μπήκαν με πολύ ενέργεια και πάθος και πήραν ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε βρεθεί πολύ πίσω. Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία είχε και 3-4 παίκτες που είχαν αγωνιστεί και πέρυσι σε Ευρωπαϊκό. Κι αυτό παίζει το ρόλο του. Από τα δικά μας παιδιά, κανένα δεν είχε ξαναπαίξει! Για την ψυχολογία των παιδιών η νίκη αυτή είναι ότι χρειαζόταν».

Ο επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η (πιο ισχυρή) Τουρκία… «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα εδώ που βρισκόμαστε. Κι αυτή είναι μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά. Μας γνωρίζουν καλά, επειδή έχουμε παίξει δύο φορές στη διάρκεια της προετοιμασίας. Γνωριζόμαστε καλά. Ξέρουν πως παίζουμε και πως κινούμαστε. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, σίγουρα πιο εύστοχοι και να έχουμε σωστές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε το συνδυασμό που έχει δώσει επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ: Μυαλό και να βγάζουμε πάθος και ένταση σε κάθε φάση», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top