«Ποιος είναι ο Μπερτομέου να μας πει αν θα παίξουμε στην Εθνική;»

«Οι παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκα δε θα συμμετάσχουν στα προκριματικά της FIBA», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, με τα λεγόμενά του να «αναζωπυρώνει» εκ νέου την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, πάντως, φαίνεται να βρίσκει νέο «σύμμαχο» στα πρόσωπα των Ισπανών παικτών, οι οποίοι ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να αγωνίζονται για την εθνική τους ομάδα στα «παράθυρα» της FIBA, εφόσον εκείνοι κληθούν.

Ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου των Ισπανών παικτών, Ράφα Χοφρέσα, στηρίχθηκε στον αθλητικό νόμο της χώρας, για να ξεκαθαρίσει πως «η Ευρωλίγκα δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί είναι στις υποχρεώσεις ενός αθλητή σύμφωνα με το νόμο της χώρας. Είναι το άρθρο 47 του αθλητικού νόμου, όπου αναφέρεται πως οι παίκτες πρέπει να ανταποκρίνονται στην κλήση για συμμετοχή στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αγώνων ή προετοιμασίας». Οι Ισπανοί παίκτες, επομένως, καλύπτονται από τον νόμο, προκειμένου να αφήσουν τις ομάδες τους και να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα.

«Πυρ και μανία» απέναντι στον Μπερτομέου είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αλφόνσο Ρέγιες, ο οποίος επιτέθηκε στον ίδιο, λέγοντας πως «εμείς θα παίξουμε στα παράθυρα της FIBA όταν έρθει η ώρα. Γινόταν μέχρι τώρα και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Το πρόβλημα υπάρχει πλέον, γιατί η Ευρωλίγκα αύξησε τον αριθμό των αγώνων. Ο Μπερτομέου θα αποφασίσει ποιος θα πάει στην Εθνική Ομάδα και ποιος όχι; Ποιος είναι αυτός για να αποφασίσει κάτι τέτοιο;».

Κάπως έτσι, φαίνεται πως το νέο σήριαλ με τα «παράθυρα» της FIBA θα διαρκέσει με σκληρές κόντρες, σε ένα νέο «μπρα ντε φερ» με την Ευρωλίγκα…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top