Ποργιόπουλος: «Βήμα-βήμα οι Ίκαροι Σερρών»

Αποτελούμενη από ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων νέων παικτών η ομάδα των Σερρών φιλοδοξεί να έχει μια καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που τονίζει στο Basket.gr o προπονητής της, Στέργιος Ποργιόπουλος.

 

-H ομάδα σας έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ποιο το μυστικό, με ποιο σκεπτικό ξεκινήσατε και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

“Ως νεοφώτιστοι το σκεπτικό μας είναι να καθιερωθούμε στη κατηγορία και να πάμε βήμα-βήμα, αγώνα-αγώνα. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και κρατήσαμε όλο το περσινό κορμό της ομάδας. Κάναμε και ποιοτικές προσθήκες με Κακιούζη, Γκάτζια και φερέλπιδες Σερραίους παίχτες και παρουσιάζουμε έτσι μια ανταγωνιστική ομάδα”.

 

-Πώς κρίνετε το επίπεδο της Β’ Εθνικής, στον Βόρειο Όμιλο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ποιες οι εκτιμήσεις σας για το τελικό αποτέλεσμα;

“Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ισάξιες τουλάχιστον οχτώ ομάδες. Αν και είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν, πιστεύω ότι οι ομάδες που θα διατηρήσουν την απόδοση τους και δεν θα έχουν τραυματισμούς, θα έχουν τον πρώτο λόγο. Ίσως και με 8 ή 9 ήττες να κατορθώσει κάποια ομάδα να ανέβει στην Α2 απευθείας ή μέσω μπαράζ.”

 

-Η περιοχή των Σερρών και της Ανατολικής Μακεδονία γενικά ήταν πάντα “αιμοδότης” του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα σας αναπτύσσει τις Ακαδημίες και αν ναι, με ποια φιλοσοφία; Πόσα παιδιά εκπαιδεύετε;

“Η Ακαδημία των Ικάρων είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Με σύνολο περίπου 350 αθλητών και 10 προπονητών και σταθερή παραγωγή αθλητών που στελεχώνουν την ανδρική ομάδα. Άλλωστε όταν πέσαμε δύο κατηγορίες (από την Α2 στη Γ’ εθνική) κρατηθήκαμε στα πόδια μας λόγω της παραγωγής αθλητών από την ακαδημία μας. Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας, που συμμετέχω ενεργά, είναι η εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων, το ομαδικό πνεύμα και η προώθηση των επιλεγμένων αθλητών στην εφηβική και αντρική ομάδα μας”.

 

-Ποια είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια σας όλα τα χρόνια που οι Ίκαροι παλεύουν στις Εθνικές κατηγορίες. Και εννοούμε και με την παρουσία στο γήπεδο αλλά και με βοήθεια χορηγικά ή βεβαίως και από τους τοπικούς κρατικούς φορείς…

“Η βοήθεια που έχουμε από τους φιλάθλους μας είναι σημαντική και αυξάνεται συνεχώς. Οι χορηγίες δυστυχώς είναι λίγες, όσο για τη βοήθεια από κρατικούς και τοπικούς φορείς, αυτη είναι μηδαμινή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη διοίκηση του προέδρου Άρη Αθανασιάδη που “ματώνει” κάθε χρόνο οικονομικά”.

 

-Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία για το μπάσκετ και τον αθλητισμό;

“Ο αθλητισμός και το μπάσκετ ειδικά είναι η ίδια μου η ζωή. Όσοι με γνωρίζουν από αθλητή καταλαβαίνουν τι λέω. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, είμαι απαιτητικός και ίσως ακραίος μερικές φορές, αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τους αθλητές μου. Η ομάδα, το σύνολο είναι πάνω από όλους…”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top