Ρουσιαμάνης: «Αγαπάμε τον Άρη, δε θέλουμε ευρώ πίσω, αυτά ισχύουν για χρέη και Ευρώπη»

Πολύ σημαντικές τοποθετήσεις για το διοικητικό “τοπίο” στον Άρη από τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, που μαζί με άλλους Αρειανούς παράγοντες, νέους αλλά ορεξάτους να βοηθήσουν, έχουν “κρατήσει” “ζωντανή” την ΚΑΕ Άρης…

 

Αναλυτικά όσα είπε στους Χρήστο Γκάλη και Δημήτρη Οσσανλή στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellownews»:

Για το ότι η φετινή σεζόν πήγε καλύτερα από ότι αναμενόταν:

Πέρυσι τόσο καιρό δεν ξέραμε καν αν θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην Α1. Είχαμε πάρα πολλά ban, δεν είχαμε παίκτες, δεν είχαμε προπονητή. Πάρα πολλοί άνθρωποι πρέπει να πάρουν τα εύσημα για τη σεζόν, θα ξεκινήσω από τους πρωταγωνιστές, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες.

Για τις δύο σεζόν που βρίσκεται στον Άρη:

Οι δύο χρονιές που περάσαμε, εκτός από τις δυσκολίες που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς, συνοδεύτηκαν από κορωνοϊό, από άδεια γήπεδα, από χορηγούς που ήταν πιο διστακτικοί στο να διαφημιστούν. Είχαμε μία υπόσχεση για το στοίχημα στο οποίο βασιζότανε όλες οι ομάδες, το οποίο δεν ήρθε και δυσκόλεψε όλες τις ομάδες. Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να σταθεί όρθια.

Για το στοίχημα:

Δε μου αρέσει να μιλάω χωρίς στοιχεία. Νομίζω ότι υπήρχε μία παραπληροφόρηση σχετικά με τα χρήματα, αλλά ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Έγινε η εκκαθάριση η οποία είναι για το 2023, αν μπούνε κάποια λεφτά τώρα θα πρόκειται για προκαταβολή.

Για τα χρήματα που βρέθηκαν για να συμπληρωθεί ο φάκελος:

Για να συμπληρώσουμε τον φάκελο βοήθησαν αρκετοί άνθρωποι, η ομάδα έχει εγγυητική και είναι ενήμερη, φορολογικά και ασφαλιστικά. Να πω ότι ένας φίλος δικός μου που δε θέλει να ειπωθεί καν το όνομα του, κάλυψε και τα 100.000 ευρώ της εγγυητικής.

Για το οικονομικό κομμάτι:

Συζητήσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα 20 ατόμων που θα βοηθάνε κάθε χρόνο, ήδη οι 7 συμμετείχαν ήδη φέτος και έδωσαν λεφτά. Αυτό μας έδωσε κουράγιο, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται, πληρώθηκαν πράγματα πολύ σημαντικά. Ο στόχος μας δεν είναι να πάρουμε εμείς οι 20 την ΚΑΕ, δε γίνεται ο Άρης να πρωταγωνιστήσει με 500 και 600 χιλιάρικα τον χρόνο, πρέπει να βρεθεί ένας επενδυτής που να στηρίξει αυτό το πλάνο.

Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ.Μεταξάς, ο κ.Τακάς που έδωσαν αρκετά λεφτά μέσα στην χρονιά, οι άνθρωποι αυτοί βάζουν τα λεφτά τους για να πληρώνουνε χρέη άλλων και το κάνουν χωρίς να τους ανήκει κάτι.

Ενώ συνέχισε:

Ο Αρειανός έχει συνηθίσει αλλιώς, είναι λίγο δύσκολο. Από το 2018 που έφυγε ο Λάσκαρης εμφανίστηκε μόνο ο κ.Γουλιέλμος να βάλει κάποια λεφτά, άσχετα αν του πήγε καλά ή όχι. Μετά μπήκε μπροστά ο ερασιτέχνης που οδήγησε 5-10 ανθρώπους να βοηθήσουν την ΚΑΕ. Αυτή η ομάδα έχει πλάνο.

Είναι σημαντικό ότι όλοι οι άνθρωποι που βάζουν χρήματα δεν θέλουν ευρώ πίσω αν έρθει κάποιος επενδυτής. Όλοι όσοι βάζουμε λεφτά δε θέλουμε τίποτα πίσω, αν έρθει ένας επενδυτής οι καρτέλες μας θα γράφουν «μηδέν».

Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον:

Για να υπάρχει ενδιαφέρον θα πρέπει να έρθει πρόταση στα γραφεία της ΚΑΕ, έστω μία εκδήλωση ενδιαφέροντος. Έχει έρθει μόνο ένα μέιλ, δεν έχει γίνει όμως τίποτα απολύτως επίσημο από κανέναν απολύτως άνθρωπο. Εμάς δε μας ζήτησε κανένας να παραστούμε σε συνάντηση ούτε με κάποιον ενδιαφερόμενο, ούτε με τον λογιστή του, ούτε με τον δικηγόρο του.

Για το θέμα της εγγυητικής και τον παράλογο χειρισμό του:

Ήμασταν η μόνη ομάδα η οποία έθεσε το θέμα της εγγυητικής και είπε ότι δεν έχει νόημα με τον τρόπο που συμβαίνει. Όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν να συνεχίσει στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Για την περίπτωση Τζένκινς:

Συζητάμε με τον Τζένκινς να γίνει ολική εξόφληση, δε θα πάρει τηλεοπτικά, συζητάμε να πάρει τα λεφτά του και να τελειώσει. Μιλάμε με την FIBA και τον μάνατζερ του από την Αθήνα, βλέπουν ότι πληρώνουμε οπότε υπάρχει μία αλλαγή στάσης προς την επιχείρηση.

Για τη μεταγραφή του Χάνλαν:

Ο Άρης πήρε συγκεκριμένα χρήματα για την Βαλένθια, τα οποία 10.000 ευρώ δε μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί ουσιαστικά τα κράτησε η Βαλένθια για την μεταγραφή του Γιάνκοβιτς, αρκετά τα δώσαμε στο γραφείο του που κάποια πράγματα τα χρωστούσαμε και κρατήσαμε ένα πολύ μικρό ποσό.

Για τον Καστρίτη:

Η δουλειά του Καστρίτη δεν είναι μόνο αυτό που έκανε μέσα στο γήπεδο, είναι και αυτά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Εμείς δε σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο να μην είναι ο Γιάννης ο Καστρίτης προπονητής. Αγάπησε τους ανθρώπους, αγάπησε την ομάδα, αν του έρθει μία πρόταση από το εξωτερικό που δε μπορεί να είναι κοντά ο Άρης θα είναι δύσκολα.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πρϋποθέσεις, να έχει η ομάδα άδεια, να υπάρχουν ενημερότητες, να υπάρχει και ένα μπάτζετ αξιοπρεπές.

Για τον Νετζήπογλου:

Για εμένα ο Άρης επενδύει στο κάθε νέο παιδί, στον Νετζήπογλου και τον Σιδηροηλία, θα ήμασταν ηλίθιοι να μη το κάνουμε. Και ο ίδιος αγαπάει τον Άρη και βλέπει ότι μέσα από τον Άρη μπορεί να εξελιχθεί, ο Άρης θα βοηθηθεί και θα βοηθήσει τον Νετζήπογλου.

Είδαν όλοι φέτος το πόσο μπορεί να ανέβει ο Νετζήπογλου, κατάλαβε και ο ίδιος ότι μπορεί να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και χαρακτήρας μέσα από τον Άρη.

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Άρης να παίξει στην Ευρώπη:

Εννοείται ότι υπάρχει, στον λίγο χρόνο που έχουμε δε μπορεί να γίνει μία γρήγορη ανάλυση. Για να παίξουμε στην Ευρώπη και να είμαστε αξιοπρεπείς θέλουμε ένα μπάτζετ τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Αν βρούμε τα λεφτά θα το κάνουμε, αν δε τα βρούμε δε θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της ομάδας και την πρόοδο που κάναμε.

Για τη συμπλήρωση 30 ετών από τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο:

Το φετινό πλάνο Μάρκετινγκ της ομάδας έχει να κάνει με αυτό, με το να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη ομάδα. Γενικότερα θα γίνει δουλειά στο κομμάτι του Μάρκετινγκ, να απευθυνθούμε σε εταιρίες εκτός της Θεσσαλονίκης για να κάνουμε κάτι καλύτερο, είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε αυτό το κομμάτι.

Για το αν θα βοηθήσει τον Άρη ο Νίκος Γκάλης:

Δε νομίζω να υπάρχει Αρειανός που να μη θέλει τον Γκάλη να είναι διπλά στην ΚΑΕ, σε οποιοδήποτε κομμάτι αποφασίσει ο Νίκος Γκάλης. Είναι πρώτη φορά που βγήκε από μόνος του να προσφερθεί βοηθήσει.

Για τα χρέη:

Έγινε μεγάλη προσπάθεια και τα χρέη μειώθηκαν περίπου κατά 1.000.000.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top