Σαν σήμερα: Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Γενεύη – VIDEO+PICS

 

 

Ήταν ένας τελικός, με όλα τα… ελληνικά χαρακτηριστικά, καθώς είχε διακοπεί για ένα διάστημα, λόγω των διαμαρτυριών των φίλων του ΠΑΟΚ από τις αποφάσεις των διαιτητών, Gerard και Cazzaro. O τότε πρόεδρος και χρηματοδότης του τμήματος, Νίκος Βεζύρτζης αλλά και ο Παναγιώτης Φασούλας (αρχηγός) είχαν πάρει το μικρόφωνο για να ηρεμήσουν τον κόσμο και να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι…

 

 
 
 

Οι διαμαρτυρίες δεν είχαν έρθει χωρίς λόγο, καθώς οι διαιτητές είχαν βγάλει από νωρίς τον Φασούλα εκτός τελικού, αρχικά με τέσσερα φάουλ και στη συνέχεια με πέντε και κάτι ανάλογο, έκαναν τόσο με τον Ιωάννου, όσο και με τον Παπαχρόνη, με αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ στο τέλος, να παίζει με σέντερ τον… Μακαρά!

 

Οι Ισπανοί έλεγχαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μπροστά στο σκορ με 31-36, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να ψάχνει λύσεις στο πρόβλημα των φάουλ που είχε ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχανε μέχρι και με 8 λίγο πριν το τέλος (51-59), αλλά σε εκείνο το σημείο, ανέλαβαν ο Μπάνε Πρέλεβιτς με τον Κεν Μπάρλοου, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην ανατροπή και στο τελικό 76-72.

 
 

Το τι ακολούθησε φυσικά, δε χρειάζεται να περιγραφεί. Μεγάλα πανηγύρια, εντός αγωνιστικού χώρου, υποδοχή ηρώων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στιγμές που έχουν γραφτεί με τα πιο «χρυσά» γράμμα στην ιστορία του τμήματος και όλου του συλλόγου.

 
 

ΠΑΟΚ (22/31 βολές, 21/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 30 ριμπάουντ)Πρέλεβιτς 31, Barlow 20, Σταυρόπουλος 15, Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης.

CAI ZARAGOZA (22/32 βολές, 13/30 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 29 ριμπάουντ): Davis 24, Magee 17, F. Arcega 15, Andreu 8, Ruiz 5, J.A Arcega 1, Zapata 2, Murcia, Hernandez.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει το «ταξίδι» του, τον Οκτώβριο του 1990, από την… Αγγλία και τη Σάντερλαντ, την οποία κέρδισε και στα δύο παιχνιδια για μπει στους ομίλους.

 

Εκεί, έχει να αντιμετωπίσει Ερυθρό Αστέρα, Σαραγόσα (που την ξαναβρήκε στον τελικό) και Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν. Μετά το ξεκίνημα με την ήττα στην έδρα της Σαραγόσα, ακολουθούν τρεις σερί νίκες, με Ερυθρό Αστέρα, Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν και με Σαραγόσα στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ο Πρέλεβιτς βάζει 41 πόντους εκείνο το βράδυ.

 

Στο Βελιγράδι ο ΠΑΟΚ χάνει από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ με τη Γκαλίλ Ελιόν, παίζει στο Περιστέρι εκτός έδρας, λόγω του Πολέμου του Κόλπου, χάνει με ένα πόντο, αλλά παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά, με τις ισοβαθμίες.

 

Το 1990 στην ίδια φάση, η Κνορ Μπολόνια, τον αφήνει εκτός, αλλά εκείνη τη χρονιά, η Ντιναμό Μόσχας δεν τα καταφέρνει. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 95-82 στο Αλεξάνδρειο και στη Μόσχα, κρατάει με «νύχια και με δόντια» τη διαφορά, καθώς χάνει με 75-63 και παίρνει την πρόκριση για τη Γενεύη στο τέλος».

 

«Ήταν μια επιτυχία την οποία περιμέναμε. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το Κύπελλο στην Γενεύη» είχε… προφητέψει ο Νίκος Βεζύρτζης μετά την πρόκριση στη Μόσχα.

 




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top