ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το μεγάλο ρεκόρ του Αριστείδη Μούμογλου! PICS+Σχόλιο

ΜΟΥΜΟΓΛΟΥ2

«Πανελλήνιος υπήρξε ο θαυμασμός για το κατόρθωμα του καλαθοσφαιριστή του Ηρακλέους Αρ. Μούμογλου ο οποίος πέτυχε 145 πόντους στον αγώνα της ομάδας του επί του ΒΑΟ. Το ρεκόρ αυτό συντρίβει όχι μόνον το παλαιότερο που κατείχε ο Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71 πόντους (στον αγώνα Πανελληνίου-Πανιωνίου) αλλά καταρρίπτει κάθε αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ», έγραφε την επόμενη του μεγάλου κατορθώματος το 1972 η εφημερίδα «Μακεδονία» η οποία φιλοξένησε και δηλώσεις του μεγάλου πρωταγωνιστή ο οποίος έλεγε:«Το χέρι μου έπαθε αγκύλωση, ήθελα να πετύχω πολλούς πόντους για να βγω πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα όμως δεν φανταζόμουν ότι θα βάλω τόσους πολλούς.».

Τον θαυμασμό του για το μεγάλο επίτευγμα είχε εκφράσει τότε κι ο τεχνικός της Εθνικής μας Ρ. Ντουξάιρ. Το παιχνίδι εκείνο, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΒΑΟ είχε λήξει με 170-94. Το δεύτερο ρεκόρ πόντων σε παιχνίδι κατέχει ο Π. Γιαννάκης(με 72 πόντους στον αγώνα Ιωνικός-Αρης 113-114 στις 24/01/1981).

 

moumogloy

Ο Αριστείδης Μούμογλου, γεννήθηκε το 1942 και σε ηλικία 18 ετών καθιερώθηκε στην αντρική ομάδα του Ηρακλή. Η συμβολή του ήταν τεράστια στην κατάκτηση της 1ης θέσης από τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το 1962, αλλά και στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1964.

 

Το 1967 σταμάτησε το μπάσκετ καθώς ήθελε να αφιερωθεί στις σπουδές του (είχε περάσει στην Φαρμακευτική), για να επιστρέψει ξανά το 1970. Την σεζόν 1971-72 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Εφήβων αλλά και στην Ανδρών ενώ δεν έπαιξε σε καμία άλλη ομάδα πλην του Ηρακλή.

 

Όσον αφορά στις υπόλοιπες επιδόσεις παικτών σε έναν αγώνα στην πρώτη κατηγορία του μπάσκετ, τη δεύτερη καλύτερη κατέχει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όταν ο «Δράκος» αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ιωνικού στον αγώνα Ιωνικός- Άρης 113-114 στις 24 Ιανουαρίου του 1981 και σημείωσε 72 πόντους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παράσχος Τσάνταλης του Πανελληνίου με 71 και στην τέταρτη ο Νίκος Γκάλης με 63 τους οποίους πέτυχε και αυτός στον αγώνα Ιωνικός- Άρης 113-114 στις 24/1/1981.

 

Και σαν δικό μας σχόλιο διαβάστε ΕΔΩ τι γράφαμε πριν δύο χρόνια, ανήμερα της μεγάλης επετείου του Μούμογλου… Δεν άλλαξε τίποτα, αντίθετα η κατάσταση χειροτέρευσε…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top