Σκαριόλο: “Ελλάδα δεν είναι ο Σπανούλης”

Φυσικά, ο Σκαριόλο στάθηκε πολύ και στην ελληνική ομάδα. «Δεν τον ανακαλύψαμε σήμερα, ούτε χθες, ούτε προχθές. Είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες», είπε για τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ πρόσθεσε: «Οι δικοί μας παίκτες έχουν μελετήσει τους αντιπάλους, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να να κάνουμε καλή δούλεια κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους».

Αναλυτικά:

Τι χρειάζεται η Ισπανία για περάσει

«Ίσως δεν είναι αρκετό να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει επί 40 λεπτά να είμαστε στο πιο υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι, να είμαστε ένα επίπεδο πάνω και στην άμυνα. Στη διάρκεια του τουρνουά έχουμε παίξει καλή άμυνα, αλλά υπήρξαν και νεκρά σημεία και κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ελλάδα είναι ανεπίτρεπτο να μας συμβεί κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να έχουμε καλή απόδοση, να είμαστε ανταγωνιστικοί, αν και γνωρίζουμε ότι ίσως η κρισιμότητα του αγώνα μας επηρεάσει». 

Το κλειδί του αγώνα

«Μιλώ κυρίως για την αυτοσυγκέντρωση, διότι αυτή μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλογα με την άμυνα του αντιπάλου. Η δική μας ομάδα είναι περισσότερο επιθετική, οι έλληνες είναι πολύ καλοί, συμπαγείς και εξαιρετικά έμπειροι και θα πρέπει πιθανότατα να είμαστε προετοιμασμένοι για παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε έναν τέτοιο αγώνα». 

Οι τραυματίες

«Ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Πάου Γκασόλ και ο Πάου Ρίμπας είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους, αλλά δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. Ελπίζουμε ότι θα είναι σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ουδείς εξ αυτών είναι στο μάξιμουμ». 

Η Ελλάδα, η καλύτερη της δεκαετίας

«Οι συγκρίσεις είναι πάντα περίπλοκες και το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε αντίπαλοί τους είναι πριν από πολύ καιρό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι έχει παίκτες που αγωνίζονται στο NBA και στο Final Four της Ευρωλίγκα, όλοι είναι σημαντικοί στους συλλόγους τους και αυτό συμβάλει στο να έχει η εθνική ομάδα της Ελλάδας βάθος στον πάγκο της. Προφανώς είναι μια ομάδα εξαιρετικά… οπλισμένη». 

Βασίλης Σπανούλης

«Δεν τον ανακαλύψαμε σήμερα, ούτε χθες, ούτε προχθές. Είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες. Έχει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Σοουτάρει, αμύνεται, είναι παρών στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά κυρίως είναι ένας παίκτης, ο οποίος δίνει ισορροπία στην ομάδα, μοιράζει παιχνίδι στους συμπαίκτες του, τους ηρεμεί, τους καθοδηγεί. Αυτό είναι μεγάλο προσόν. Δεν είναι εγωιστής». 

Η Ελλάδα εκτός του Σπανούλη

«Ο Μπουρούσης και ο Κουφός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, ο Καλάθης και ο Ζήσης τους βοηθούν εξαιρετικά. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τον Σπανούλη. Μπορούμε απλά να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, αλλά αντίπαλός μας δεν είναι ο Σπανούλης, αλλά η Ελλάδα».

Οι ΝΒΑers Κουφός και Αντετοκούνμπο

«Παίζουν δικαιωματικά στο ΝΒΑ. Ο ένας έπαιξε στο All Star Game και δείχνει ότι είναι σε τρομερό επίπεδο και ο άλλος είναι το απόλυτο συμπλήρωμα του Μπουρούση».

Το στυλ παιχνιδιού της Ελλάδας

«Παίζουν πολύ με τους τρεις γκαρντ. Ο Αντετοκούνμπο αρχίζει σαν τριάρι και στη συνέχεια γίνεται τεσσάρι. Τα τεσσάρια τους είναι δυνατά κορμιά, ο Πρίντεζης, ο Καϊμακόγλου και ο Αντετοκούνμπο. Οι δικοί μας παίκτες έχουν μελετήσει τους αντιπάλους, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να να κάνουμε καλή δουλειά κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top