Σοκ στη Νίμπουρκ. Σκλήρυνση κατά πλάκας ο Τούμα

Σοκ στη Νίμπουρκ… Ο 23χρονος Γιάκουμπ Τούμα διαγνώστηκε με σκλύρυνση κατά πλάκας, ωστόσο οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν οτι το Νοέμβριο θα ξαναμπεί στο γήπεδο με την κατάλληλη θεραπεία.

 

“Άρχισα θεραπείες την Παρασκευή. Είναι αρρώστεια που θα την έχω σε όλη μου την ζωή αλλά είδα οτι με τα σύγχρονα φάρμακα θα ζήσω νορμάλ και θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, δεν θα έχω περιορισμούς σε κανένα τομέα” σχολίασε ο νεαρός που είχε προβλήματα στην διάρκεια της προετοιμασίας με τη Νίμπουρκ, βλέποντας οτι κουραζόταν πολύ εύκολα και έβλεπε… διπλά. “Δεν βρήκαν τίποτε στα μάτια μου. Πήγα σε νευρολόγο, έκανα μαγνητική στον εγκέφαλο και εκεί εμφανίστηκε φλεγμονή σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και του πίσω μέρους του εγκεφάλου, η οποία επηρεάζει απλώς την όραση.

 

Μετά μου έκαναν μια οσφυϊκή διάτρηση, που ήταν ο πιο δυσάρεστος πόνος που είχα ζήσει. Και εκεί αποδείχθηκε ότι η φλεγμονή είναι μια αυτοάνοση ασθένεια ή σκλήρυνση κατά πλάκας” τόνισε ο Τούμα που άρχισε ήδη με τρεις δόσεις κορτικοστερεοειδών. Αυτή η θεραπεία μαζί με την χορήγηση χαπιών που θα εμποδίσει περαιτέρω αύξηση των φλεγμονών θα τον βοηθήσει να μην υπάρξουν επιπλοκές, ώστε να αρχίσει προπονήσεις με την Νίμπουρκ.

 

Μάλιστα ο Τούμα φρόντισε να ενημερωθεί για έναν άλλο συμπατριώτη του και συνάδελφο του που διαγνώστηκε με την ίδια ασθένεια. Πρόκειται για τον Πάβελ Μίλος (42 ετών σήμερα), διεθνή, έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της Τσεχικής Λίγκα και παρολίγο ΝΒΑερ το 2005. Και αυτός μετά την διάγνωση επέστρεψε και για αρκετά χρόνια έπαιξε σε καλό επίπεδο. Μάλιστα ο Τούμα τον συνάντησε όσο ο Μίλος γυμναζόταν με την USK.

 

“Θέλω να παίξω στο ματς με την Ιγκόκεα στις 26 Οκτωβρίου, αλλά τα κορτικοστερεοειδή επηρεάζουν διαφορετικά κάθε άνθρωπο. Θα δούμε. Θέλω να παίξω με την Ιγκόκεα αλλά δεν το υπόσχομαι” σημείωσε ο νεαρός Τσέχος.
“Ο Γιακούμπ ξέρει οτι έχει την στήριξη όλων μας στην ομάδα. Ηη υγεία μπαίνει πάνω από κάθε τι άλλο. Είναι μέλος της Νίμπουρκ και μπορεί να στηρίζεται σε μας για οτιδήποτε. Πιστεούμε οτι θα επιστρέψει σύντομα” τόνισε ο Οντρέι Τσίμετσεκ, εκτελεστικός διευθυντής της Νίμπουρκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top