Σύμπραξη Ηρακλή-Ριζούλη με στόχο την Α1 – Επίσημη ανακοίνωση

Με αθόρυβες κινήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα η επιτροπή μπάσκετ του Γ.Σ. Ηρακλής κατάφερε να πετύχει μια σύμπραξη, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Λάρισας, Θοδωρή Ριζούλη, που “ταράσσει” τα “νερά” του Ελληνικού μπάσκετ.

Η σύμπραξη αυτή αφορά την συμμετοχή του Ηρακλή στην Α1 με μεταφορά έδρας της Λάρισας ΚΑΕ, αλλαγής ονόματος και σήματος, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με πλείστες όσες ομάδες (ήδη στην τωρινή Α1 αγωνίζονται 3 ομάδες με αυτή τη διαδικασία – Κολοσσός, Ιωνικός, Λαύριο, ενώ πρόσφατο είναι και το παράδειγμα της μετακόμισης του Φάρου Κερατσινίου στη Λάρισα και από εκεί στη Λήμνο, για τον Ήφαιστο Λήμνου).

Το εμπόδιο είναι ψηλό, αφού η Λάρισα δεν είχε υποβάλλει φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ και ως εκ τούτου ο ΕΣΑΚΕ δεν έστειλε στην ΕΕΑ το όνομα της για εξέταση φακέλου. Απ’ την πλευρά του ο κ.Ριζούλης λέει πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα να εξεταστεί αυτοτελώς ο φάκελος της Λάρισας ή μπορεί με προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ να ζητήσει τη συμμετοχή στην Α1. Προφανώς και θα πρέπει οι θεσμικοί φορείς του αθλήματος να δείξουν την ανάλογη κατανόηση (παράταση λέγεται) σε ένα εγχείρημα που μόνο θετικά μπορεί να προσδώσει στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς το εκκινεί ένας άνθρωπος φανατικός λάτρης του μπάσκετ και χρηματοδότης με αποδείξεις επί χρόνια για την ομάδα του και ένας Σύλλογος με μεγάλη δυναμική και ιστορία, με γεμάτο γήπεδο και διάθεση να απεμπλακεί διά παντός απ’ τα λάθη του παρελθόντος.

Η ανακοίνωση που κοινώς εξέδωσαν ο Γ.Σ. Ηρακλής και ο Θοδωρής Ριζούλης αναφέρει χαρακτηριστκά:

Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Μπάσκετ καλωσορίζουν στην οικογένειά μας τον επιχειρηματία και πρόεδρο της Λάρισας ΚΑΕ, κ. Θεόδωρο Ριζούλη, με σκοπό την κοινή πορεία στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Το κοινό εγχείρημα έχει στόχο την παρουσία μιας ισχυρής ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με όραμα για ανάπτυξη και δημιουργία, με βάση τον φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου μας. Οι νομικοί των δύο πλευρών προχωρούν ήδη τα όσα χρειάζονται να γίνουν.
Στην προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει να συνεχίσει το Ελληνικό Μπάσκετ να έχει «φωνές» και πηγές ανάπτυξης πέραν του «κέντρου», καλούμε τους θεσμικούς φορείς του Αθλήματος, που όλοι αγαπάμε, να συμπαρασταθούν και να δείξουν ότι και δικός τους στόχος είναι η ανάπτυξη του Μπάσκετ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν.
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ”
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top