Τα κέρδη της Ευρωπαϊκής συμμετοχής, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ κι ο δάσκαλος Ζεράβιτσα

 

    Ο Άρης πέτυχε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία Ούνιξ, κακή ως ομάδα με υψηλό budget. Πάλι καλά για τους Ρώσους που βρίσκεται εκεί ο Καϊμακόγλου και τους συμμαζεύει λίγο. Ο Άρης συνεχίζει να ακολουθεί το πλάνο, με συμπαγή άμυνα, παιχνίδια κίνησης στη επίθεση που μεταφέρουν τη μπάλα από τη μία πλευρά στην άλλη, τρομακτική έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, specials στα out, δίνοντας τα κλειδιά της ομάδας στους ξένους παίκτες. Ο White πιστεύω θα κάνει μεταγραφή, ίσως και μέσα στη χρονιά.

    Ο ΠΑΟΚ ενεργειακά ήταν κακός στο α΄ ημίχρονο, χωρίς αντίδραση και ψυχισμό. Υπερεκτίμησε τη Besiktas (παρά λίγο να βρίσκονταν στο πάγκο της, ο φίλος μου Dragan Raca) και αρχικά ο Lampe έμοιαζε με Shaquille και έπειτα ο Walters με τον Kobe… Όταν αποφάσισε να πιέσει, να κάνει φάουλ (είναι άξιο αναφοράς πως τελείωσε το α΄ δεκάλεπτο με παθητικό 30 πόντους και έχοντας 2 φάουλ!) κάλυψε διαφορά 20 πόντων! Ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρη ομάδα και πρέπει να αντιδράσει. Οι 100 πόντοι στην ΑΜΥΝΑ, είναι κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ.

     Γενικά οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, του Eurocup ή FIBA Cup (ξεκίνησε χθες με πολύ καλά παιχνίδια), είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για κάθε ομάδα, να μυήσει τους παίκτες, το προσωπικό σε νέες προκλήσεις, να μετρήσει της δυνάμεις της, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να βάλει τον πήχη πιο ψηλά. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, είναι κακός οδηγός η εσωστρέφεια. Η συνεχής στοχοθέτηση δίνει τροφή στο μυαλό, ιντριγκάρει θετικά τους φιλάθλους και ουσιαστικά αυτό είναι το νόημα του Πρωταθλητισμού: Να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος!

  •  Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Ράνκο Ζεράβιτσα: Μέγας δάσκαλος, με ήθος, περηφάνια, αρχές. Αυτά πάντα πρέσβευε ως προπονητής και πάντα άνοιγε δρόμους για τους νεότερους. Λείπουν τέτοιοι δάσκαλοι σήμερα.

 

 
 
 
 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top