Η ΤΑΠΑ:

Η νέα ΕΚΠΟΜΠΗ είναι ΕΔΩ! Συντονιστείτε στο κανάλι μας στο YOUTUBE! 

Θρίαμβος Βαλένθια, «αυτοκτονία» Μακάμπι

Εκπληκτικό σε εξέλιξη του παιχνίδι, κορυφαίος για τους νικητές ο Πρέπελιτς με 22 πόντους, καθοριστικός ο Γουίλιαμς με 15. Για την ιδανική αυτόχειρα Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έπεσε σε ακόμα πιο αρνητικό ρεκόρ 3-7, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γουίλμπεκιν με 25.

Το ματς

Η Βαλένθια μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε 14-7 στο 6’ με τον Πρέπελιτς. Γουίλμπεκιν και Μπέντερ «μάζεψαν» την διαφορά στο 19-17 στο δεκάλεπτο, ενώ με τους Καλογιάρο και Χάντερ, να σκοράρουν η Μακάμπι προηγήθηκε 26-25 στο 13’. Στα μέσα του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 30-30 χάρη στα τρίποντα των φιλοξενούμενων, όμως οι Κάλινιτς και Ντούμπλεβιτς πήραν πρωτοβουλίες για το 43-37 των γηπεδούχων στο ημίχρονο. Η Βαλένθια σούταρε με 72,2% στα δίποντα, είχε 4/9 τρίποντα και 13 ασίστ, απέναντι στις μόλις 7 τελικές πάσες της Μακάμπι για 9 λάθη.

Χάρη σε καλάθια των Γουίλμπεκιν και Μπράιαντ, η Μακάμπι ισοφάρισε σε 47-47 πέντε λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Η Βαλένθια έκανε πολλά λάθη και ήταν άστοχη και έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας «ζεστούς» και τους Καλογιάρο και Μπέντερ, πέρασε μπροστά 54-50 στο 27’. Mε τρίποντο του Γουίλιαμς και δύο βολές του Βαν Ρόσομ, οι γηπεδούχοι που έμειναν μόλις στους 15 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, μείωσαν σε 59-58, με δέκα λεπτά να απομένουν.

Με επί μέρους 8-1 άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο η Βαλένθια, για να προηγηθεί 66-60 στο 32’. Η Μακάμπι, απάντησε με τρία συνεχόμενα τρίποντα για το υπέρ της 69-66, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ενώ ο Γουίλμπεκιν με δύο συνεχόμενα «χτυπήματα» πίσω από τα 6.75 έκανε το 77-70, 2’:21’’ πριν το φινάλε. Ακολούθησε 9-2 της Βαλένθια, που με βολές του Πρέπελιτς, μείωσε σε 79-77, με 47 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η Μακάμπι έχασε την επίθεση και ο Γουίλιαμς με τρίποντο, ισοφάρισε σε 80-80, 7.6΄΄ πριν το τέλος. Μετά το διπλό τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου, οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος στην επαναφορά, ο Ντούμπλιεβιτς έκλεψε από τον Γουίλμπεκιν και με ασίστ του, ο Βαν Ρόσομ διαμόρφωσε στον αιφνιδιασμό το τελικό 82-80.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-37, 58-59, 82-80.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Πονσαρνάου): Πρέπελιτς 22 (4), Πραντίγια 4, Πουέρτο, Λαμπεϊρί 4, Βαν Ρόσομ 4, Τομπέι 12 (2), Κάλινιτς 3, Ντούμπλιεβιτς 6 (7ριμπ.), Βίβες 5 (1), Σαν Εμετέριο 4, Ουίλιαμς 15 (2), Χέρμανσον 3 (1)

ΜΑΚΑΜΠΙ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 9 (1), Ουίλμπεκιν 25 (7), Τζόουνς 3 (1), Καλοϊάρο 15 (3), Χάντερ 8, Κοέν, Ντόερσεϊ 1, Μπλέιζερ 3, Μπέντερ 8 (7ριμπ.), Σαχάρ, Ζίζιτς 8, Αλμπέρ

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ