Το αντίο στον Δημήτρη Γκίμα… PICS

 

Τραγικές φιγούρες οι θείες του, οι λοιποί συγγενείς, αλλά και η οικογένειά του η καθημερινή, ο Ηλίας, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Γιάννης και τόσοι άλλοι. Οι συμπαίκτες του στον Φίλιππο, εκείνα τα ωραία χρόνια, ο Κώστας Τσαρτσαρής εκεί, ο Γιώργος Γιαννουζάκος, αλλά και πλήθος Βεροιώτες. 

Πηγαίνοντας στην πόλη, σταμάτησα και ρώτησα έναν ηλικιωμένο κύριο, ονόματι Αλέκο, που καθόταν μόνος του σε μια γωνιά, στην είσοδο της. “Πού είναι η εκκλησία;”. “Κι εσύ στον Τζίμη πας;”. “Ναι”. “Όλοι εκεί πάνε, πέρασαν τόσοι από Θεσσαλονίκη. Μπορείς να με πάρεις μαζί σου”. “Φυσικά, έλα”. Πήγα με οδηγό τον κυρ Αλέκο στην εκκλησία. 

Βουβό κλίμα, εκεί. Έκλαιγαν κάποιοι. Πλήθος οι μπασκετικοί. Καλαμπάκος, Μπελέκου, Καλλέργης Σπύρος και Σήφης, Δασύλλας, Πόδας, Μπίσκας, Ν.Χαίτογλου, Ζαφειρούδης, Πέρκος, Γιώργος Σφαιρόπουλος, Γεροφώτης, Τσούρμας, Χασόπουλος, Μωυσιάδης, Παπασιώπης, Σδράκας, Γ. Αποστολίδης, Γεωργίου, Αγραφιώτης, Δημητριάδης, Ράπτης, Ντόβας, Τριχόπουλος, Κασαμπαλής και τόσοι άλλοι. 

Όλοι με ένα “γιατί” ζωγραφισμένο στα άλαλα χείλη, όλοι κουνούσαν μελαγχολικά το κεφάλι, ενθυμούμενοι έναν μαχητή του μπάσκετ, έναν εργάτη, έναν ροκ τύπο, που ο Φίλιππος ήταν η ζωή του. Είναι, πραγματικά, τόσο άδικο που έφυγε ο Δημήτρης. Αντίο, φίλε, αλλά και στο επανιδείν. 

Μία ζωή Φίλιππος…

.Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός.  Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχιζε μέχρι και την τελευταία ημέρα ζωής του,  έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10. Tην σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Πλήθος κόσμου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top