Το «καμπανάκι» της ΦΙΜΠΑ στην ΕΟΚ και ο Άρης

Η ΚΑΕ Άρης έχει οκτώ σχετικές εναντίον της αποφάσεις και οι ιθύνοντες της ομάδας περιμένουν την ειδοποίηση από την ελληνική ομοσπονδία, αφού μέχρι το Σαββατοκύριακο δεν είχε φτάσει κάποιο σχετικό έγγραφο στα γραφεία. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έρθουν σε επαφή τόσο με την ΕΟΚ, όσο και με τα στελέχη της ΦΙΜΠΑ, προκειμένου να διευκρινιστεί επακριβώς τι θα ισχύσει και στη συνέχεια θα συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Αν κάτι προκαλεί απορία, αυτό είναι το timing για το «ραβασάκι» που έστειλε η ΦΙΜΠΑ. Στην πιο δύσκολη, οικονομικά, εποχή των τελευταίων χρόνων μετά την πανδημία και με δεκάδες ομάδες να αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο των «εσωτερικών μεταγραφών» για τις ομάδες που έχουν ban δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχουν ομάδες από πολλές χώρες που έχουν ban και πραγματοποιούν προσθήκες, από το πρωτάθλημά τους, με κυριότερες αυτές της Τουρκίας, όπως η Μπεσίκτας. Οι γείτονες έχουν συνολικά 22 ομάδες με ban!

Για τον Άρη η υπόθεση έχει ιδιαιτερότητες. Οι επτά από τους οκτώ πιστωτές (Τζένκινς, Μαρμπλ, Ντραγκίτσεβιτς, Κάμινγκς, Σανικίτζε, Μπάκνερ, Καββαδάς, ο όγδοος είναι ο Ουίβερ) έχουν συμφωνήσει και στο παρελθόν σε διακανονισμούς που τους πρότεινε η ΚΑΕ. Ο Άρης δεν ήταν συνεπής σ’ αυτές τις συμφωνίες, με αποτέλεσμα πολλοί από τους πιστωτές να είναι πλέον αδιάλλακτοι για νέους διακανονισμούς και να ζητούν όλο το ποσό που τους οφείλεται.

Οι τελευταίες συμφωνίες έγιναν τον Αύγουστο του 2019, ώστε ο Άρης να αποκτήσει δικαίωμα ελεύθερων μεταγραφών. Συμφωνίες, όμως, που για ακόμα μία φορά δεν τηρήθηκαν. Λίγο μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γουλιέλμου από τα διοικητικά δρώμενα και την αλλαγή σκυτάλης, η νέα διοίκηση προσπάθησε να έρθει εκ νέου σε συμφωνία με τους πιστωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων όμως αξίωσαν όλες τις δόσεις που τους οφείλονταν. Η διοίκηση προτίμησε να διαθέσει τα χρήματα για να πληρώσει την υπάρχουσα ομάδα, η οποία είχε πάρει μόνο ένα μήνα (τον Σεπτέμβριο) και ήταν στα πρόθυρα του «κραχ», οπότε τα ban παρέμειναν.

Τι μέλλει γενέσθαι; Το συνολικό ποσό που είχε επιδικαστεί στους οκτώ πιστωτές… ζαλίζει (ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ) και παρά το σχετικό «κούρεμα», από τη στιγμή που δεν τηρήθηκε η τελευταία συμφωνία, πρέπει να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση. Σημειωτέον: Η ΦΙΜΠΑ μπορεί να παρέμβει (και να «υποχρεώσει» διακανονισμό) μόνο εφόσον λυθούν όλες οι υποθέσεις και απομείνει μόνο μία.

Το τι θα γίνει, θα φανεί όταν η ΚΑΕ ειδοποιηθεί επίσημα από την ΕΟΚ για την υπόθεση και πραγματοποιήσει τις επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους. Πρώτα με την ελληνική ομοσπονδία και στη συνέχεια με την παγκόσμια, ώστε να μην μπει «θηλιά στο λαιμό». Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει και το θέμα της εγγυητικής επιστολής και είναι φανερό ότι η ομάδα πληρώνει την τραγική διαχείριση και τις επιλογές των τελευταίων χρόνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top