Το «σύνδρομο» της επταετίας και ο ρεαλισμός

Στη περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Νίκου Παππά, ο «κόμβος» των επτά ετών δεν ξεπεράστηκε, ο γάμος «σχόλασε» και οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν πλέον χωριστά μονοπάτια. Το «διαζύγιο» (σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας) δεν ήρθε και με τον πιο «κομψό» τρόπο, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς, ότι ο Παππάς φέρεται να είχε συμφωνήσει σε μεγάλη μείωση των αποδοχών του, προκειμένου να συμβάλλει και αυτός στην ομολογουμένως πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «πράσινοι». Επίσης το ότι ο Παππάς φαίνεται να ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν την συνέντευξη τύπου μέσω του ατζέντη του, ενώ έκανε προπόνηση, μη γνωρίζοντας ότι δεν θα παραμείνει, δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αποδέσμευσης για τον συγκεκριμένο παίχτη και την σχέση που είχε χτίσει ο Παναθηναϊκός μαζί του και τούμπαλιν.

Για να γίνει ξεκάθαρο, οι αποφάσεις των προπονητών είναι πάντα σεβαστές. Μπορεί να επιδέχονται κριτικής, αλλά αυτοί έχουν και πρέπει να έχουν την απόλυτη αρμοδιότητα για το πώς θα υλοποιήσουν το πλάνο, το οποίο έχουν στο μυαλό τους. Ο Γιώργος Βόβορας αναλαμβάνει τα ηνία των «πρασίνων» σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία και αυτή ήταν η απόφαση του. Προσωπικά, πιστεύω ότι  οι λόγοι αποδέσμευσης του Παππά, δεν ήταν οικονομικοί, αλλά αγωνιστικοί. Το αν συμφωνεί κάποιος με αυτό ή όχι είναι δικό του θέμα και μπορεί φυσικά να το εκφράσει ελεύθερα. Θεωρώ ότι ο Παππάς έπρεπε να μείνει στον Παναθηναϊκό και ότι είχε ακόμα πολλά να δώσει, αλλά στην τελική η δική μου άποψη δεν ενδιαφέρει και κανέναν και έτσι κι αλλιώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Από κει και πέρα, είναι πασιφανές ότι οι «πράσινοι» εισέρχονται σε μία τελείως διαφορετική κατάσταση απ’ ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι στόχοι της νέας σεζόν είναι πάρα πολύ λογικό να μην μπορούν να προσδιοριστούν βάζοντας κάποιο συγκεκριμένο πήχη, καθώς υπάρχει τεράστια αλλαγή, με αφετηρία τα οικονομικά δεδομένα. Η «ασπίδα» του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Δημήτρη Διαμαντίδη, είναι ότι καλύτερο για το νέο ξεκίνημα, καθώς επιφέρουν την ηρεμία που χρειάζεται, αποτελούν οδηγό για μία σωστή εκκίνηση και δείχνουν και τα γρήγορα αντανακλαστικά που οφείλει να έχει ένας σύλλογος του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Η συνέντευξη τύπου ήταν απόλυτα ρεαλιστική, και έδειξε την αφετηρία από την οποία ξεκινούν φέτος οι «πράσινοι». Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα. Η αναμονή μεγάλη, η προσδοκία συγκρατημένη.

Υ.Γ.1:  Ο ρεαλισμός που απέπνευσε η συνέντευξη τύπου των «πρασίνων», αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για μία σωστή και ορθολογική διαχείρηση της νέας τάξης πραγμάτων. Αν κάποιος  δεν είναι ρεαλιστής, δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, οι όποιες αποφάσεις πάρει , είναι δύσκολο να τον οδηγήσουν στα μονοπάτια των επιτυχιών.

Υ.Γ.2: Ο Νίκος Παππάς είναι πλέον ελεύθερος στην αγορά και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η ηλικία των 30 ετών, είναι ίσως η πιο ώριμη μπασκετικά και ο Παππάς έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του προκειμένου να κάνει την καλύτερη επιλογή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top