Τους βοήθησε να τον παγιδέψουν!

 

Πολλά παιδιά με περιμένατε για το συγκεκριμένο, έχοντας από τότε εκφράσει τις αντιρρήσεις σας, όμως υπάρχει μια διαφορά και να την θυμάστε. Εγώ δημοσιογραφώ και οφείλω να τοποθετούμαι πάνω σε πραγματικά και όχι υποθετικά γεγονότα. Και το κάνω επώνυμα, αναλαμβάνοντας απόλυτα την ευθύνη. Ναι, ήταν τιμή για τον Παναθηναϊκό εκείνη η τοποθέτηση. Όπως και είναι δυο φορές ντροπή το ότι αποδείχτηκε προσχηματική. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

 

 

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή το «στόρι» της υπόθεσης ορισμός έδρας τελικού, έβγαλα το συμπέρασμα ότι η διοικητική απειρία των ανθρώπων που χειρίστηκαν για λογαριασμό της ΚΑΕ Άρης την υπόθεση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παγιδευτούν στο ψευτοδίλημμα της ΕΟΚ «Δυο Αοράκια» ή ΟΑΚΑ και κλειστό «Νίκος Γκάλης».

 

 

Δίλημμα δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα. Στο Ηράκλειο ήθελε να κάνει η ΕΟΚ τον τελικό, εκεί φαίνεται ότι θα τον κάνει. Το θέμα ήταν, όπως αποδείχτηκε, το πώς η Ομοσπονδία θα έβγαζε από πάνω της, την ευθύνη της επιλογής. Και πως θα έφερνε την ΚΑΕ Άρης, με την ένοχη και υποκριτική σιωπή των «πρασίνων», σε ένα αδιέξοδο.

 

 

Οι άνθρωποι που προσπάθησαν να προασπίσουν – και δεν αμφισβητώ την πρόθεσή τους – τα συμφέροντα της ΚΑΕ Άρης ενόψει του τελικού, ήταν οι Μάνος Λάσκαρης και Γιώργος Σφυρής. Φυσικά, δεν ενεργούσαν χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αφεντικού, αλλά έχει σημασία αν το boss παίρνει ενεργό ρόλο στις κινήσεις που γίνονται ή αν, απλά, δίνει τις κατευθύνσεις.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΦΥΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

 

Ο κ. Σφυρής, λοιπόν, προσπάθησε με επισκέψεις του στην ΕΟΚ και σε συναντήσεις του με τον κ. Τσαγκρώνη, να καταστήσει σαφές ότι ο Άρης επιζητά ισονομία στον τελικό. Ο Μάνος Λάσκαρης προσπάθησε, με προσωπικές επαφές και λαμβάνοντας υπόψη γνώμες δικών του ανθρώπων, να καταλάβει πια θα ήταν η στάση που έπρεπε να κρατήσει.

 

 

Η ΚΑΕ έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία έκανε προτάσεις για έδρες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τον τελικό, αλλά δεν έκανε το σημαντικότερο. Δεν βγήκε δυναμικά, με μια συνέντευξη Τύπου ή με μια αιχμηρή ανακοίνωση, να καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή των διαρροών ότι ο Άρης δεν θα κατέβαινε σε τελικό στην Κρήτη. Να ξεκαθάριζε έγκαιρα και κατηγορηματικά, δηλαδή, αυτό που από την αρχή αποδείχτηκε ότι αποτελούσε βασική επιθυμία της ΕΟΚ, πετώντας από πάνω την ευθύνη και στέλνοντας την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Βασιλακόπουλου και των συνεργατών του.

 

 

Αυτό η Ομοσπονδία το εκμεταλλεύτηκε. Το ότι η ΚΑΕ Άρης, δηλαδή, επέδειξε μια μετριοπάθεια ως προς την αντιμετώπιση του θέματος. Ενός θέματος για το οποίο τηλεφώνησα προσωπικά – μετά από έναν και πλέον χρόνο – στον ίδιο τον Μάνο Λάσκαρη, ζητώντας του να πάρει δυναμική θέση για το θέμα της έδρας του γηπέδου σαν ΚΑΕ.

 

Η ΕΟΚ πήγε στο χθεσινό συμβούλιο με ανοικτό το ενδεχόμενο της Κρήτης και έχοντας έτοιμη την παγίδα για την ΚΑΕ Άρης του κλειστού «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ. Απέκλεισε ετσιθελικά και με αστείες δικαιολογίες όλα τα γήπεδα της Βορείου Ελλάδος που προτάθηκαν, «πάτησε» επάνω σε αυτό που ο κ. Σφυρής είχε πει στον κ. Τσαγκρώνη, «παίζουμε ΣΕΦ ή ΟΑΚΑ στην τελική», το ΣΕΦ δεν ήταν διαθέσιμο για την 19η Φεβρουαρίου οπότε, μαντέψτε τι έμεινε; Το δίλημμα ΟΑΚΑ ή «Δυο Αοράκια».

 

 

Η ΚΑΕ Άρης «τσίμπησε» στην πίεση ότι η ΕΟΚ το πάει… γραμμή για Κρήτη, έστειλε μέιλ στο Δ.Σ. με το οποίο υπογράμμιζε ότι θα προτιμούσε σίγουρα το ΟΑΚΑ από τα «Δυο Αοράκια» (το ότι έθεσε προϋποθέσεις δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας) και ο Βασιλακόπουλος έκανε το πρώτο βήμα. Έδωσε σε όλους την εντύπωση ότι η ΚΑΕ Άρης συμφωνεί για το ΟΑΚΑ και άναψε το «πράσινο φως» για να γίνει ο τελικός εκεί. Η φάβα όμως, έκρυβε παρακάτω τον λάκκο της.

 

 

Στις 19 Φεβρουαρίου, διεξάγεται το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΑΕΚ – ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ. Βραδινό παιχνίδι, με πολύ κόσμο. Είναι δυνατόν να γίνει τελικός μπάσκετ 500 μέτρα παραπέρα, με φιλάθλους του ΠΑΟ και του Άρη; Είναι δυνατόν ποτέ η αστυνομία να συναινέσει σε κάτι τέτοιο; Όχι φυσικά. Και αυτό το ήξεραν οι «σοφοί δημογέροντες».

 

 

Η ΕΟΚ λοιπόν, κατάφερε δυο πράγματα με μια κίνηση. Και να εκθέσει την ΚΑΕ Άρης, επιρρίπτοντας σε εκείνη την ευθύνη της επιλογής του ΟΑΚΑ με το οποίο συναίνεσε (ναι, είπαμε, με προϋποθέσεις), αλλά και να κάνει τον τελικό κυπέλλου στα «Δυο Αοράκια», λόγω αδυναμίας τέλεσής του στο «Νίκος Γκάλης», λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα και του απαγορευτικού της αστυνομίας. «Δεν φταίω εγώ κύριοι, ΟΑΚΑ ήθελα, δεν μου το επιτρέπουν, πάμε τώρα στο Ηράκλειο» θα σου πει ο Βασιλακόπουλος.

 

Αυτό είναι το «έργο» που πιστεύω ότι παίχτηκε την τελευταία εβδομάδα. Τα «κλειδιά» για να παγιδευτεί η ΚΑΕ Άρης, ήταν να μπει στο «τριπάκι» να διαλέξει ανάμεσα σε Κρήτη ή Μαρούσι, αλλά και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΑΕΚ – ΟΣΦΠ που κανείς μας δεν είχε σκεφτεί και υπολογίσει. Αν υπήρχε διοικητική εμπειρία, οι «κιτρινόμαυροι» έπρεπε να έχουν αποφύγει αυτές τις κακοτοπιές. Χωρίς να έχουν πρόθεση, έπεσαν στην παγίδα που τους είχαν στήσει.

 

 

Υπάρχει και κάτι άλλο πάντως. Το τι θα κάνει η ΚΑΕ Άρης από την στιγμή που η ΕΟΚ ανακοινώσει το Ηράκλειο. Ουδείς ξέρει πια θα είναι η αντίδραση του Νίκου Λάσκαρη. Θα το δεχθεί; Θα δώσει εντολή να πάει η ομάδα να παίξει κανονικά; Θα μπορέσει ο ίδιος να λάβει εγγυήσεις για το «50-50» στο θέμα των εισιτηρίων και το «50-50» στην διαιτησία (λέμε τώρα); Ή θα στροφάρει διαφορετικά και θα επιλέξει μια πιο δυναμική αντίδραση; Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του, καθώς πρόκειται πραγματικά για μια πολύ άβολη κατάσταση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω πολύ καλοπροαίρετα κάτι. Από τον περασμένο Ιούνιο, είχα υπογραμμίσει το διοικητικό πρόβλημα που ταλανίζει την ΚΑΕ Άρης. Δεν το έκανα από καπρίτσιο. Το είχα επισημάνει για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις.

 

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Λάσκαρης έχει άλλες προτεραιότητες την δεδομένη στιγμή, μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσει σε δυο κινήσεις: Σε γενναία αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της ΚΑΕ με τοποθέτηση προσωπικοτήτων που και από Άρη νοιώθουν αλλά και την εκτίμησή του χαίρουν, αλλά και σε μια συνέντευξη Τύπου μέσα από την οποία θα δώσει το στίγμα του πως προχωρά η ΚΑΕ Άρης σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά το τελευταίο, το έχει μεγάλη ανάγκη ο κόσμος.

 

Υ.Γ. 1: Με αφορμή την δικαστική περιπέτεια που είχε ο Νίκος Λάσκαρης, θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά φρέσκο από το ρεπορτάζ. Ο εισαγγελέας έλεγξε τους λογαριασμούς του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό που να μπορούσε να τον βαρύνει σε σχέση με την δικαστική του διαμάχη και έχει δώσει εντολή να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν παρθεί εναντίον του. Αυτό αναμένεται να γίνει, βαριά, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

 

Υ.Γ. 2: Επειδή διάφορες κουβέντες γίνονται για τα οικονομικά της ΚΑΕ, πρέπει να κατανοήσουν όλοι όσοι μπαίνουν – αχρείαστα κατ εμέ – σε αυτήν την κουβέντα, ότι το αγωνιστικό μπάτζετ του Άρη είναι κάτω του ενός εκατομμυρίου. Ειδικά μετά την φυγή των Μαρμπλ και Μπάκνερ. Το αναφέρω, απλά, ενημερωτικά.

 

Υ.Γ. 3: Θα συνεχίσω να ασκώ κριτική – και έντονη όταν χρειάζεται – σε χειρισμούς, λάθη και διοικητικές παραλείψεις που κρίνω ότι μπορεί να γίνονται στην ΚΑΕ Άρης. Όπως και θα συνεχίσω να βάζω «πλάτη» στον ιδιοκτήτη, όταν κάποιοι επιχειρούν να του προσάψουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτό θεωρώ εγώ έντιμη στάση και όχι το μόνιμο «λιβάνισμα» ή την άθλια ισοπέδωση που επιχειρούν κάποιοι βρίζοντας και αφορίζοντας.

 

Υ.Γ. 4: Θα ήθελα η ΕΟΚ να μας αιτιολογήσει αναλυτικά, γιατί απέρριψε τις προτάσεις που της έκανε η ΚΑΕ Άρης για τις υποψήφιες έδρες των τελικών (Ξάνθη, Κοζάνη, Λάρισα, Nick Galis Hall, Paok Sports Arena). Και την ίδια στιγμή, η ΚΑΕ να ζητήσει από κάποιους εμπειρογνώμονες να ελέγξουν τα συγκεκριμένα γήπεδα για να διαπιστώσουν αν, όντως, υπάρχουν αυτά τα τεράστια προβλήματα που η Ομοσπονδία επικαλείται.

 

Υ.Γ. 5: Μπράβο στους Λόρτο, Παρίση και Χρηστίδη που ύψωσαν ανάστημα στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, ως Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες, για το θέμα της έδρας του τελικού. Μειοψηφία είναι ούτως ή άλλως, δεν θα μπορούσε η γνώμη τους να αλλάξει τα προαποφασισμένα, αλλά τουλάχιστον κράτησαν τα προσχήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Τελευταία Νέα
Scroll to Top